Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

  1. artz

    artz Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Kyselin juuri eräältä jobbarin oloiselta suurehkolta autokauppiaalta eräästä käyttökulkineesta puhelimitse. Aiemmin laitoin sähköpostitse kyselyn, jossa ei lopulta ollut vastausta yhteenkään tiedusteluuni.

    Aika perusjuttuja kysyin, kuten onko autossa alkuperäinen hiukkassuodatin (juuri sellaset kilometrit että menee kohta muuten vaihtoon), jarrulevyjen ja palojen kuluneisuudesta kyselin myös. Molempien kysymysten jälkeen ERITTÄIN pitkä tauko, jonka jälkeen vastaus "En tiedä". Ihan ok, onhan siellä niitä autoja useita ettei kaikesta voi kaikkea muistaakaan. Kehoitti tulemaan paikanpäälle katsomaan mutta en ihan katsomista varten viitsisi lähteä 300 km ajamaan, jos en mitään tietoa saa etukäteen. Kysyin voisiko mennä auton viereen, niin jatkettaisiin siitä että olisi helpompi vastata. Ei kuulemma käynyt!! Ehdotin jos lähettäisin sähköpostilla samat kysymykset mutta ei oikein sopinut. Ehdotti vaan uudestaan että tulisin käymään. Mainitsin että en voi tehdä tarjousta autosta ilman että tiedän tuollaisten vaihtoiässä olevien kalliiden osien kunnon, ja ilman niitä tietoja en aja sitä 300km vain katsomaan. Sitten oli suostumassa sähköpostiuteluun, mutta kun mainitsin että laitan samaan viestiin pari muutakin vähintään yhtä tärkeää (hintaan vaikuttavaa) kysymystä, niin taas meni todella hankalaksi. Oikein huokui haluttomuus ja asiakaspalvelutaitojen puute! Muutenkin melko kankea puhelinkäyttäytyminen ja hiukan jopa vihamielinen alusta asti! Totesin sille ääneen että jos ei tunnu olevan halukkuutta vastata kysymyksiin, niin on parempi jättää tämä kaupanteko tähän.

    Harmi, sillä jos olisin saanut tiedot niin olisin kenties koittanut hieroa kauppahintaa ensin puhelimessa ja sitten lähtenyt ostosmatkalle. Enää ei kyllä harmita yhtään, vaan olen vaan iloinen ettei tuollainen kpää saanut kauppoja ainakaan minulta! Eihän tällainen yhden kaupan menettäminen varmaan missään tunnu mutta arvelen että sama heppu on menettänyt yhden jos toisenkin kaupan ihan asenteensa takia.
     
  2. FoCoMo

    FoCoMo 1st gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Tuskinpa menetti kauppaa, löysi erittäin tod.näk. paremman, oikean ostajan, netti-jankka renkaanpotkijan sijaan...toki tästäkin voi joku ¤ olla erimieltä...
     
  3. artz

    artz Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    No, esimerkiksi minä olen kyllä erimieltä. Ja mikä "netti-jankka"? Minähän soitin kun ei vastattu spostin kahteen kysymykseen.

    Lisätietona kerrottakoon, että etein googlesta firman nimellä, niin tuli kyllä aika hassuja tapauksia esille kyseisestä firmasta..
     
  4. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Mun mielestä se, että soittaa ja kysyy ei todellakaan ole mitään netti-jankkaamista. Eihän siinä ole mitään mieltä autoliikkeen katteita maksaa hinnassa, jos palvelu on ala-arvoista. Asiakaspalvelutaidoissa kun alalla olisi monella petrattavaa.

    Esim. kun verrataan Saksaan, siellä autoliike on asiantuntija ja ylpeä siitä (en tarkoita "saksalaisella autoliikkeellä" turkkilaisten häkkipihoja). Toisaalta Suomea ja Saksaa on vähän vaikea verrata, koska käytettyjen autojen myynnissä on muitakin radikaaleja eroja, esim. Saksassa merkkiliike ei ole paikka johon vahingot työnnetään vaihdossa kiertoon.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Tärkein oppi on että ihan sama mitä puhelimessa/netissä sanotaan.

    Paikan päällä sen siten näkee mutta sitä ennen pitää funtsia kannattaako x matka ajaa.


    On niin monet kerrat valehdeltu suoraan että mikä kaikki on hyvin ja sitten paikan päällä hupsista. "En ole ennen huomannut tuota" "Eikös tuo ole ihan normaalia" ja niiiin edelleen.


    Toki jos ei jakseta ilmoitukseen laittaa mitään, edes onko sitä leimattu tai käykö kone niin sitten voi taas miettiä asioita.
     
  6. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Kai se tärkeä oppi on kuitenkin se ihmisten lukutaito, puolin ja toisin. Viimeksi syksyllä hain itelle auton kahden puhelinkeskustelun perusteella. Auto oli myyjän (ja myyjän tarinan) sekä kuvien mukaan asiallinen. Pyysin myyjää varaamaan auton, hyppäsin junaan ja huristelin tampereelta siilinjärvelle, maksoin auton olemuksen perusteella hinnan tinkimättä, ja koeajo oli kun heitin myyjän kotiin. Autoon on tullu ~20 000km sen jälkeen, ja olen enemmän kuin tyytyväinen (25v kulkupeli). Vuoden vaihteessa myin emännän vanhan potkulaudan, ja ostaja soitti kahdesti, ei tingannut, kyseli kuntoa ja nmahdollisuutta noutoon. Molemmat asiat miellytti kumpaakin osapuolta,auto haettiin ilman kitinää, auton tarkasrus ja koeajo, rahat käteen ja nimet papereihin ja kohti uusia seikkailuja... on toki tullu aikanaan maksettua oppirahat, ja noudettua jopa auto takas vähemmän "ystävällisissä" merkeissä, ehkä elämä opettaa...
     
  7. FoCoMo

    FoCoMo 1st gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    No kyllähän jokainen joka autoa myymässä tajuaa että ollaan turhan paskajauhaja ajanhukkaaja vesipään kanssa tekemisissä kun ruvetaan vinkuun että koska joku kolmen (3) euron suodatin on vaihdettu; "you can´t fix stupid" niiku ameriikassa sanotaan...hei hyvää päivää!! ja onnea viesti-miehille autokauppoihin!
    jk. ota pääsi ulos omasta perseestäsi!
     
  8. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Kolmen euron suodatin ei varmaan paljoa painakkaan mutta 1500 suodatin vähän painaakin.
     
  9. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    FoCoMoa on joku tainnu kusta silmään kaupoissa joskus urakalla, kun kaikki myymiseen ja ostamiseen liittyvä saa aikaan vittuiluryöpyn.

    Se on oikeasti ihan vitun sama millä tavalla myyjään ollaan yhteydessä. Mullekin on allekirjoituksen Furyn puskurista soittanut kolme vai peräti neljä rohkeaa "ostajaa", ja ainakin yks meinas tulla hakemaan kun saa rahaa. Tuosta on aikaa jotain 1,5v. joten kai mun pitää sitten haukkua kaikki jotka soittelee, ku eivät mulkut tuu ostamaan. Varsinkin jos satutaan soittamaan lankapuhelimesta niin niiden täytyy ainakin olla jo "saunan taakse" - osastoa.

    Ja vaikka oon tod.näk. tämmöinen persaukinen nettijankka FoCoMon mielestä, ja autokalusto osittain siitäkin syystä sen ikäistä, ettei tartte paljon mistään hiukkassuodattimista ressailla, niin jopa mä tiedän että se taitaa aika harvoin olla mikään kolmen €:n osa...

    E: niin ja kiitokset myös kaikille od:n hemmoille joiden kanssa on kauppaa käyty. Yhtään huonoa kokemusta ei vielä itelle ole tullut, enkä toivottavasti niitä myöskään ole aiheuttanut. Viimeks tuli valianttiin ylätukivarret jo ennen ku sain rahaa myyjän tilille, vaikka sanoin kyllä että voin laittaa rahaa tilille ja sit vasta roinat liikkeelle. Kyse oli muutamasta päivästä ku joutu ootteleen et tulis liksa ensin tilille.

    Että tämmöisiä kokemuksia yhdeltä persaukiselta nettijankalta.
     
  10. artz

    artz Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Kiitoksia vaan kauhian paljon näteistä nimityksistä. Osoitit ne sitten minulle tai jollekin muulle, niin en tiedä miksi vedit herneen nenään Selvittelepäs pääsi kuitenkin ennen kun jatkat tuosta enää - kiitos! (Lainasin koko viestin niin ei pääse häviämään.)

    Ja sitten selvittelet k.o. suodattimien hintoja (tai luet "VILLE.:n" viestin) ja pyydät mielellään anteeksi siltä ketä yrititkin loukata.
     
  11. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Myynti on taitolaji kieltämättä ja ei varmasti paranna mahdollista kauppaa äksyily /kettuilu ostajaehdokkaalle.

    Myyntiä ja ostamista harrastanut kumpaakin ja sanoisin ostamisen olevan helpompaa kuin myynti.(rahaa vain pitää olla siihen) :)
     
  12. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    ^^ Juu ei. Saksan-tuonti sun muu on puskenut tarjonnan niin tukkoon ettei se nykyään riitä että auto on jollain mittarilla hyvä. Sitä pitää myös osata myydä ja myynti minimaalisten tietojen varassa (lähinnä puhelinnumero) ei ole enää kovin markkinalähtöinen näkökulma.

    Ihan jo senkin takia auton ostajalle on luonnollista kysellä tulevista isommista remonteista, kun Suomessa on paljon kusettajia ja usein ne on niitä jotka sanoo olevansa rehellisiä jätkiä. Noh, saattaa ne joillekin tutuilleen ollakin.
     
  13. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Ja lisäksi moni myyjä ei edes tiedä mitä ovat myymässä ja sekös alkaa sapettamaan kun ostajan havaitsee tietävän tuotteestaan enemmän joku ostos jäänyt siihen itku,huutohepuliin vaikka hintaakaan ei ole vielä ryhdytty viilaamaan.

    Tarinoita matkalle mahtuu tosiasiat ja tuote vain ratkaisevat loppupeleissä ja ajelut huonnon ulosannin omaavan myyjän toimesta ei vaan sytytä kun sitä tavaraa on markkinoilla joka tapauksessa saatavilla ostetaan sitten euroopasta kiitos EU,n ja halpojen rahtihintojen.
     
  14. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Tää on väärässä osastossa. :D Pitäis olla tuolla "Ihmeellisiä ostajia"-keskustelussa.
    Oon tehnyt samoin, ja eipä enää kuulukkaan mitään.
    Samoin, jos vastaat, että soita. Mitään ei kuulu.

    Viimeksi tänään soittelin sitten perään. Ei ollut "tosiostaja", vaan huvikseen kyselijä. :odroll:
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Yleensähän ne on just niitä. Itekkin joskus yön pimeinä tunteina heitän kysymyksiä jos on ollut vaikka isosta joukosta karsintaa ym pikkutietoa ja joku aina soitellut peräänkin.


    Voi toimia joskus mutta itse ainakin tartun puhelimeen kun ostoaikeet mielessä, nettikyselyt ei sinänsä haittaa kun sieltä harvemmin mitään tosiperäistä tulee.
     
  16. multsi

    multsi 2nd gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Millainen daunari kirjoittaa myynti-ilmoitukseensa seuraavia asioita. Näitä tulee aina välillä vastaan:

    "laiteettaas kokkeeks myyntiin..."

    "ei sitte ole missään pakkomyynnissä..."

    "saa tarjota, mutta turha tarjota mitään paria tonnia" (yleensä ilmoituksen auto on joku läpimätä tuningprojekti)

    "ilmoituksessa oleva hinta ei ole oikea, mutta piti vaa heittää joku hinta"

    "leima loppui eilen, ja en ole ehtinyt käydä katsastamassa. Tuskin mitään laitettavaa..." (Myyjällä ollut 3-4kk aikaa katsastaa se)

    "juuri tehty suuri huolto" (vaihdettu tulpat ja öljyt)

    "Leimalle pikku näprättävää..." (pari lappua helmaan/pohjaan, iskarit, pallonivelet, jarrulevyt yms)

    "käytän maanantaina leimalla, jolloin hinta on jotain aivan muuta!!" (miksi?)

    "yhteydenotot vain sähköpostiin tai txt" (yleensä prepaid)

    "Auto myydään lievänä projektina" (kansi halki ja moottori purettuna peräkontissa)

    "kuva ei ole myyytävästä autosta, kuvia saa sähköpostiin"

    Lisäksi mikä helkutti mittarilukeman ilmoittamisessa on ylitsepääsemätöntä. Usein vastauksena kyselyihin on "mailattu"
     
  17. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    olin ihmeellinen myyjä, corolla pyyntihinta 350€ - alapallo ( ei menny katsatuksesta)-katsastus-jälkitarkastus= omistaja sai auton halvalla.
     
  18. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Omia "suosikkeja" noista myyntikliseistä on "tässä on sitten kilometrimittari ettei tarvii arvailla paljonko ajettu".. V..tuako siinä arvailla tarvii kun kertoo vaan sen lukeman 1,6:lla. Ja eikä se lukema siitä sen todenperäsemmäks tuu kuitenkaan kummin se ilmotetaan jos sitä ajattelee.
     
  19. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Ainakin 8-90 lukujen taitteen Chevy vaneissa mailimittari pyörähtää ympäri sadassa tonnissa, ja km-mittari vasta miljoonassa, joten voi sillä ollakin jotain merkitystä :lol:
     
  20. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    No jossain tommosessa joo mutta näitä tekstejä näkee aika usein vaikka ois miljoonamittarikin..Esim. pikkarissa oli jo 90:sessä.
     

Kerro tästä muillekin!