Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

  1. pantera

    pantera Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Jos siinä on metrinen matkamittari on siinä myös metrinen nopeusmittari joka on mun mielestä vielä parempi juttu kun tietää nopeuden kilsoina.
     
  2. coistinen

    coistinen Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Nyt on outoa, postiin tuli 6kg paketti tekaistulla? nimellä lähetettynä.
    Postiennakkoa ei ole enkä ole mitään nyt tilannutkaan niin en ole myöskään maksanut mistään lähetyksestä saatika sen sisällöstä.
    Itella ei anna katsoa paketin sisään ennen luovutusta, luovutuksen jälkeen eivät ota pakettia takaisin niin sehän jäisi sisältöineen käsiin kun lähettäjästä on tiedossa ainoastaan katuosoite. Sinne osoitteeseen jos yrittäisi palauttaa pakettia niin tuskin ovat innostuneita ottamaan vastaan kun ovat kerran jo eroon päässeet.
    Spekulointiahan tämä, mutta epäilys että paketti sisältää perintäkelpoisen laskun sisällöstä on olemassa.
    Onko vastaavanlaisesta toiminnasta kokemuksia?
     
  3. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    En maksais jos en ole tilannut? Voihan se olla hyvääkin kamaa ja saatat just sitä tarvitakin :D Vähän oudolta kuulostaa kun ei ainakaan google löytänyt tuolta putkaa joka auton osia toimittais? Street view näyttää sisustusliike Zazan.... Mutta... ei ole kokemusta itsellä
     
  4. solar4

    solar4 2nd gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Kuluttajasuojalain logiikalla mikäli paketista löytyy perintäkelpoinen lasku, on paketti oltava myös palautettavissa 14 päivän aikana postimyyntiehtoihin viitaten..

    Ja markkinointifirmahan tuossa osoitteessa oikeasti on rekisteröitynä.

    Tiedä häntä, itse uteliaisuuttani melkein lunastaisinkin paketin.

    (edit)
    Höm niin, tuosta asiakaspalautuksesta tuli mieleen että sen palauttaminen ei välttämättä onnistu maksutta. Asiakaspalautussopimusta ei mystisellä firmalla tietenkään ole (siis jos on koijausyritys) ja postitädistä riippuu ottaako paketin vastaanottajan maksettavaksi vai ei.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Melkein todistajan kanssa kävisin postissa jotenkin ilmoittamassa, ettet ota pakettia vastaan


    Onhan ne "nigerialais kirjeet" ja tekstiviestit saattanut paketteihin siirtyä
    Eli tulee tonnin perintä kelpoinen lasku jos otat vastaan ja tulee vaan ilmoitus, ettet ole palauttanut pakettia jos, et halua sitä itsellesi.

    Ja tämä on suomessa laillista
    Koska ne maksulliset peruutus viestitkin on laillisia, ainoo joka siinä pelasti ihmiset oli operaattori
     
  6. Nikke_Nakki

    Nikke_Nakki 1st gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Tulipa tuossa mielenkiintoinen auto eilen myyntiin. Laitoin viestin, että tulen huomenna hakemaan, jos ei ole jo mennyt. Kello oli kuitenkin jo yli 10 illalla.
    Aamulla tuli vastaus, jossa myyjä sanoi tyhjentävänsä auton tavaroistaan ja sen voi tulla hakemaan klo.18 jälkeen.
    Soitto myyjälle 15.30, että mistä osoitteesta auto löytyy, niin myyjä kertookin, että mustalaiset vei sen jo.

    Vastaava tapaus kävi kaverille, kun nettiautoon tuli Lt halvalla naapurikuntaan. Soitto myyjälle, että voi tulla samantien ostamaan pakun pois.
    Myyjä vaikeroi, kun ei ole siellä missä auto sijaitsee, vaan on kotonaan toisessa naapurikunnassa n.30km päässä, eikä jaksa lähteä nyt tekemään kauppoja. Seuraavalle päivälle kaupat kyllä voidaan tehdä.
    Seuraavana aamuna kaveri soittaa taas myyjälle, että nytkö voisi ne kaupat tehdä, niin myyjä kehuu myyneensä auton jo eilen.
    "Ostaja tuli heti paikalle ja antoi rahatkin kerralla" oli myyjä oikein innoissaan kertoillut.
    Oli mennyt myyjä vaikeaksi, kun kaveri sanoi, että olisi hänkin tullut heti ja antanut pyydetyn summan käteen.
     
  7. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    PRKL! :mad:

    Kirjoitin pitkän viestin vastaavasta, kun NIKKE NAKKI kirjoitti, mut se häipyi bittiavaruuteen.
    Mietin kyllä jossain vaiheessa kirjoittaessani, että täytyy tallentaa, ennen kun lähettää. Ettei käy näin!
    No arvaa vaa muistinko :mad:


    Ei jaksa uudestaan, kun olen niin hidas kirjoittaja. "tök tök tök tök"
     
  8. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Tieto lisää tuskaa.. liikaa itsellekin sattunut näitä, että myyjää intoutuu oikein kehumaan kuinka sai laitteen kaupattua toisaalle ennenkuin kerkesin hakemaan, joskus ollut jo vuokratrailerikin perässä.
    Myyjän onneksi en ole koskaan ehtinyt tontille, ennen kuin välistäveto on selvinnyt.
     
  9. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Mulle kävi päinvastainen ilmiö eilen. Toissapäivänä tuli illalla nettiautoon kiinnostava auto. Kello oli vähän yli 10 illalla joten en viitsinyt enää soittaa, mutta myyjän tiedoissa oli "paras aika tavoitella: heti kun on rahaa".
    Laitoin sitten tekstiviestillä tarjouksen, ja sanoin että mun puolesta kaupat voidaan tehdä vaikka vielä tänään (talvilomalla kun olen). Myyjä oli menossa aamulla aikaisin töihin, joten sovittiin että kaupat tehdään seuraavana päivänä.
    Ja kaupathan tehtiin, vaikka tingin hinnasta jonkun verran pois. Ihmetystä lisäsi vielä se, kun myyjä kaupantekohetkellä sanoi että pari soittoa oli päivällä tullut, mutta hän oli sanonut (siis parin tekstiviestin perusteella) että auto on jo myyty :O

    Hattua nostan myyjälle, mukava että joiltain vielä selkärankaakin löytyy. Varsinkin tilanteessa, jossa myyjä olisi saanut sen muutaman kympin enemmän (ehkä) joltain toiselta ostajalta, mutta piti kiinni sovitusta.
     
  10. HRTP

    HRTP Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Kaippa se on itekkin kerrottava nyt tarina omalta kohdalta :lol: Eli möin 15.3 silloisen kulkuneuvon pois alta ilman minkäänlaisia suunnitelmia että milläs sitä sen jälkeen töissä kuljetaan :odroll: Tuon auton ostajan kanssa sovittiin puhelimessa kaikki selväksi hintaa myöden edellispäivänä ja tuli sitten seuraavana päivänä parin sadan kilsan päästä auton hakemaan ja piti puheensa täysin :D No sen jälkeen kun tuo kottero pihasta pois lähti iski takaraivoon heti ajatus että mistäs pirusta mä sitten päivän varoitusajalla löydän itelle koslan millä kuljen nyt sitten töissä :eek: Soittelin tuolloin lauantai iltana 5 eri autosta ja kyselin jokaiselta auton myyjältä autojensa kuntoa yms. normaalia mitä tulee udeltua ostettavasta autosta ja vielä lopuksi vielä varovaisesti että onko hinta aivan kiveen hakattu vai voiko siitä vielä hieman neuvotella :oops: Noista viidestä neljä sanoi heti ettei he ala autoaan varailemaan vaikken mistään sellaisesta edes puhunnut heidän kanssaan :mad: No tuo viides vaihtoehto sitten sanoi että ei hän voi omaansa enää myydä kun se hajosi tänään eikä hän rikkinäistä kehtaa alkaa myydä :odroll: Siitä kyllä sai tuo myyjä täysin mun propsit että uskaltaa nykypäivänä tuollein tehdä :p No seuraavana aamuna sitten aukaisin uudestaan nettiauton ja sieltä löysin sitten yhden mielenkiintoisen vaihtoehdon vaikka menikin hintansa kanssa täysin yli mun budjetista :lol: Ajattelin kuitenkin soittaa ja kysellä autosta ja myyjä osapuoli oli sitä mieltä että jos paikanpäälle viitsin vaivautua niin eiköhän tuosta autosta saada kaupat hierottua aikaiseksi :odroll: No menin sitten katsomaan autoa heti aamupäivästä ja koeajon jälkeen sitten kyselin vähän enemmän autosta ja kerroin että mikä itsellä on tilanne auton suhteen niin myyjä osapuoli yllätti mut aivan puuntakaa ja laski pyynnistään jo sen verran hintaa pois ilman että kerkesin itse edes tarjousta tekemään(siitä hinnasta en edes kehdannut alkaa enää tinkimään lisää) Löin kyllä sitten samantien kättä päälle ja paperit tehtiin sitten sen jälkeen autosta
     
  11. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Mulle ei ole oikeastaan yksityisten kanssa sattunu mitään erikoisempaa,ihmeellisimmät myyjät on löytyny ihan autoliikkeistä...Joskus kultaisella 90 luvulla laittelin silloisen mazukan timmiin kuntoon katsastusta ja kytkinremonttia+uutta laatikkoa myöden,pihalla räntäsateessa tietenkin kun ei sillon pahemmin tiloja ollu,vein auton hyvillä mielin vaihtoon että nyt saa asiallisen hyvityksen...No hyvitys oli kyllä asiallinen,mutta myyjä ei vaivautunu edes ulos asti katsomaan autoa koeajosta puhumattakaan vaan vilkas liikkeen ikkunasta ja tokas että 5 tonnia saat. En muista oliko sitten joku kampanja menossa mutta oli toi 5000 markkaa siihen aikaan sen verran paljon kuitenkin että olis luullu kiinnostavan että käykö se edes..Ja myyjä ei siis koko aikana käynyt autoa lähelläkään.Siinä meni työ hukkaan. Toinen oli muutama vuos sitten täällä oulussa,olin ostamassa ekaa sebringiä,liikkeessä oli 04:nen ja jossain vaiheessa sanoin sitten myyjälle että on tää uudempi keula heti paljon nätimpi kun vanha umpikeula,siitäkös myyjä alotti hirveen väittelyn että on se aina ollu samanlainen! Koitin selittää että jenkkiautot on suht.tuttuja,ja kyllä se keula on erilainen ennen 03/04 vuotta...Ei uskonu vaan lähti suorastaan kiihtyneessä mielentilassa varmistamaan asiaa toiselta myyjältä :rotfl: Ja auto jäi todellakin siihen,toisesta liikkeestä sitten ostettiin.
     
  12. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Laitoin oman katiskan myyntiin, joten on minun vuoroni olla ihmeellinen myyjä. Ihmeellinen mm. seuraavista syistä:

    - Otin niin hyvät kuvat kuin kotikutoisilla taidoillani ja seitsemän vuotta vanhalla Nikonilla on mahdollista ottaa
    - Laitoin mittarilukeman näytille ja päälle kuvan mittaristosta
    - Keksin myös tuotteelleni hinnan
    - Vaivauduin kirjoittamaan autosta noin sadan sanan verran tekstiä, jonka myös oikoluin
     
  13. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Osui aika erikoinen tilanne torstaina kohdalle.
    Tarjosin omaa käyttökulkinettani vaihdossa yhteen Omegaan, tiistaina soiteltiin ja sovittiin että torstaina sitten törmäillään kun keskiviikko ei käynyt toiselle osapuolelle.
    Soitin sitten torstaina töistä päästyäni, että passaisko tulla autoa katsomaan, sovittiin samantien treffit paikalliselle huoltoasemalle.

    Katseltiin autot puolin ja toisin, pienet koeajot ja kättä päälle. Mentiin huoltikselle kahville ja papereita kirjottelemaan, jonka jälkeen suunnistin takaisin parkkikselle, myyjä jäi syömään huoltikselle.
    Omegan viereisestä Volvosta sitten nousi kaksi miestä ulos (sen näköisiä että saattavat hyvinkin kirjoitella od:llakin), morjestivat ja sanoivat tulleensa tätä Omegaa katsomaan.
    Olin vähän Hoo Moilasena että häh, mie kyllä just ostin tän :eek: Kaverit oli vähän näreissään kun olivat Helsingistä ajanu Jyväskylään Omegaa katsomaan.
    Hain sitten Ompun myyjän vielä käymään parkkiksella, kun iteltä unohtu navi vaihdokin hanskalokeroon.

    Sinne ne jäi asiaa selvittämään kun itse poistuin paikalta, miten lie illanvietto heillä jatkui :poff:
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Reilupeli :D
     
  15. FoCoMo

    FoCoMo 1st gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Ja pointti oli??!! Olisiko myyjän pitänyt perua kaupat Herra aina-oikeassa Free-time cruiserin kanssa?? Voi Sweet-Mary Tsiisus!!! Tee sitten kauppaa tällästen kanssa kun koskaan ei oo kohdallaan....
     
  16. capri30S

    capri30S 1st gear

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Pointti oli varmaan se, että osui tollainen erikoinen myyjä kohdalle.. Eiköhän ollut ihan just tähän ketjuun sopiva juttu. FoCoMolla taitaa olla hiekkaa jossain arassa paikassa.
     
  17. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Samaa mietin itsekin. Eihän tässä muuta tehty kuin kerrottu tapahtumien kulku, eikä niinkään puututtu siihen kuka toimi väärin.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Ettei vaan olis FoMoCo ollut kaverin voltilla liikenteessä opelin kehonsiirrintä katsomassa


    Mut paskahan se on tollasta tehdä. Joskus omallekkin kohdalle sattunut, mut onneksiolin soittamassa, et olen myöhässä. En ollut edes vielä lähtenyt 8)
     
  19. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    Itselle on joskus käynyt niin, että matkasin 1502:sta BMW:tä katsomaan ja puolimatkassa soitin että matkalla ollaan. Mutta olikin mennyt kaupaksi. Paska tsäkähän tuo oli, mutta olisihan sitä voinut varmistella vielä aamulla. Kun oli näyttö sovittu viikkoa aikaisemmin niin viikkohan on pitkä aika jos potentiaalisia ostajia on enempi.
     
  20. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Re: Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia

    :eek:

    Pointti oli se, että aika rohkeata on sopia autolle näyttö samaan aikaan samalle huoltoasemalle useammalle ostajalle, jos osa ostajista tulee parinsadan kilometrin päästä autoa katsomaan. Tuollaisella pelillä saattaa saada nenilleen kun sopiva ostaja osuu kohdalle.

    Omalta osaltanihan tuo meni hyvin, olis harmittanu jos olis työpäivä venyny niin paljon että ite olisin myöhästyny.

    En nyt ainakaan omasta mielestäni ollut ihmeellinen ostaja tossa kaupassa? :lol:
     

Kerro tästä muillekin!