Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

 1. Re: astron osto


  Mullakin oli kerran jenkkiostoksilla aika kiintoisa myyjä. Aika känniin sekin oli päivällä jo hankkiutunut, ja koko juttelun ajan veti kaksin käsin lisää kaljaa, vaikka paripäivää aikaisemmin oli homma sovittu ja tiesi minun olevan matkanpäällä ja ihan asioikseni poikkeavan +100 km katsomaan autoa. Tyttökaveri oli kuskina. Myytävässä autossa oli ihan toisen auton kilvet, sillä herra kertoi ajelleensa ihan toisen merkkisen auton papruilla parivuotta, joten verohäntiä ei pitäisi olla, kun auto ei ollut kilvissä :) Sanoi hövelisti lainaavansa vääriä kilpiä ja papruja mullekin kotimatkaan..

  Paras pala oli se, että auto ei oikeastaan ollut myyjän nimissä, vaan tyttökaverin isäpuolen, joka oli jossain.. missä lie. Oikeista papruista tai edes rekkarista ei hajuakaan..
  Sitten kundille tuli puhelu, jossa joku hänen kaverinsa selitti poliisin ajavan takaa - ja autossa olevan väärät kilvet - kysyivät mitä kannattais tehdä..

  Katselin hommaa aikani, kiitin ja poistuin takavasemmalle, vaikka auton kunto oli se mitä oli puhelimessa kertonut ja hinta Ok suhteessa kuntoon.

  Kun selvyyttä papruista ei ollut, niin aika vaikea kauppaa on tehdä. Ja se känni + puhelu ei ainakaan luottamustani lisännyt.

  :odroll:
   
 2. Dna Kerma

  Dna Kerma Gearhead

  Tämä nyt on myyjän näkökulmasta mutta kuiteski:
  Olin myymässä audin rämääni eräälle jampalle joka aluks tarjos 500€, oli siinä ja siinä että sillä edes myisin mutta aattelin että pääseepähän eroon audista, no tarjoushinta putos 400:aan euroon. Todella Pitkän harkinnan jälkeen aattelin että menköön nyt sitte halvalla. Tää jamppa oli nähny siis jo audin hyvin (audini on todellakin maalausta vailla, joten ei mitään yllätystä ostajalle) ja kerroin kaikki pienetkin viat (joita ei edes ole paljon, teknisesti hyvä audi, ulkokuori ei.), kuitenkin, ihan tohkeissaan oli ja selitti että "juu, kyllä hän tietää yhen tutun joka maalaa tämän hänelle halvalla". no ei siinä mittään, paperit tehtiin ja lähdettiin audilla rahaa hakemaan automaatilta. No sitte ku tää jamppa oli hakenu rahat (vieläkin ihan täysillä ostamassa audia) ja tultiin sitte minun kotopaikan parkkipaikalle nii yhtäkkiä, siis Aivan Yhtäkkiä muuttu jätkällä mieli totaalisesti "ei hän haluakkaan tätä, kun tää pitää kuitenki maalata"... Paperitki oltiin tehty, siis wtf? nyt joudun ostamaan uudet paperit tohon audiin kun kerran kaikki signaturet on jo raapustettu papereihin. Jos en olis ollu niin hämilläni tapahtuneesta nii olisin kyllä möykänny enemmän sille nuijalle. Toivottavasti en ikinä näe sitä äijää enää uudelleen. :mad:
   
 3. guru

  guru Gearhead

  kerran sottelin täälläkin myynnissä olleesta härvelistä olikohan tossa pari sivua sitten sama peli

  oli matkaa ja myyja kertoi vehkeen olevan käyttöauto leima toisin oli jostain 2000 luvun alkupuolelta pieni kylä ja plä plä
  sovin sitten meneväni katsomaan autoa tuli kuitenkin kysyttyä mites käyttömaksut

  joo on maksettu ellei sitten viimenen oo menny vanhaks
  (on muuten hyvä tapa etukäteen kysyä verot )
  no jos pensa autossa on melkeen 20% hinnasta rästissä niin...

  nää leimaamattomat pelit on siitä kivoja että rästejä voi olla monelta vuodelta

  jos myyjä koittaa kusettaa niissä veroissa niin missä muussa?
   
 4. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Monet "jäärät" pitää entisöintinä jö vanhemman vehkeen (jotenkuten) ajettavaan kuntoon laittamista rautalangalla ja "jeesus-teipillä"...
  Itselläkin kun on ollut joittenkin puheitten mukaan "entisöityjä" jenkkejä...
  No aika "entisiä" niistä minun käsissä tuleekin... :rotfl:
   
 5. valsu67

  valsu67 1st gear

  Moottori tuli ostettua,overdriven myyntipalstalta.Ehjänä myyjä sitä piti,vaikka ei ollutkaan itse ajanut.Ihmetytti jo kun keinuja tunki matkaan todella auliisti(Eli varmaankin oli käyttänyt auki vaikka muuta väitti).Mutta startista olisi pitänyt 20e maksaa lisää.Sitten tuli purettua tämä ehjä moottori,no yksi veivi oli keinusta läpi,no pientähän tämä ajattelin,kannet irti niin yhdessä männässä jumalaton reikä :eek: .ja nokkakin oli rikki. No onneksipa tuli purettua,eikä heitettyä vaan sokkona paikalleen,Ja myyjä lupasi hommata männän ainakin tilalle.Mutta eipä ole kuulunut.Osat on hommattu,ja odottaa inspiraatiota kasaukseen.
   
 6. Luksu

  Luksu 2nd gear


  Päivitystä ja ihan omaltakohalta.Ostin tai luulin ostavani ja laitoin rahat tilille.Ei tullu tavaraa,eikä vastannu puhelimeen.Menin laitokselle ja tein jutun,laitoin myös sen numeron siihen.Poliisi otti ja soitti siihen, niin tää älypää vastas siihen :rotfl: Ja sano et ei ollu tavaraa sillä ja vois "osissa" maksaa mulle takas.Sanoin et ei käy ja nyt on jannu sit kuulema menossa hesassa käräjille.Nipussa jossa munkin haaste on, niin on valtavasti muitakin.Kuulema kymmeniä ja kymmeniä.Ja on istunu aiemmin niin eipä taida selvitä ehtoollisella.Eivät olleet varmoja kerkeekö tuomio tälle vuodelle, mut mulle tulee siitä tieto ja laitan sen tänne heti.Joutuu poika Isojen Poikien sekaan,joiden seassa on pari "entistä"kaveria joiden korviin on jostain menny sen temput,kuulema :odroll: Tosin varma en ole, mitä tietävät ja tietävätkö ollenkaan.... 8)
   
 7. miss duster

  miss duster 1st gear

  ARGH :mad: :mad: :mad:
  Kyllä itteesäkki rupee suomeks sanottuna vi**aa nää auton myyjät.
  Kävin kaverille koeajamas auton ja hintaa oli sovittu tonnin kantturoille...
  No koeajoin auton ja sanoin että iha ok kuntonen ja et soitan kaverille ni se soittaa sit teille ja sovitte luovutuksesta ja tää tapahtu perj iltana n. klo22,00.
  Kaveri sit soitti seuraavana päivänä auton omistajille ku ei enää niin myöhää viittiny häiritä ni myyjien kommentti oli et tonni oli sit eilinen hinta ja tänään ko. pirssi maksaa kolme tuusaa...
  Et jos tunnistatte ittenne ni olkaa ny sit ylpeitä.
  vi***aa tollanen pelleily... :argue:
   
 8. meze

  meze 1st gear

  Juuri näin....

  Tiiät varmaan mitä teet kun seuraavan kerran kohtaatte 8)
   
 9. JMoottori

  JMoottori 1st gear

  Tilanteesta enemmän tietämättä tuollainen "kolmen kauppa" on kyllä niitä klassisimpia väärinymmärryksen paikkoja. Myyjä varmasti ihmettelee sitä että autoa tullaan innokkaasti vielä perjantai-iltana katsomaan, mutta ostaja itse on toisaalla, eikä sillä hetkellä edes kännykällä tavoitettavissa? Myyjä on sitten saattanut jopa valvoa puhelinsoittoa odotellen, kun taas ostaja kohteliaasti ajattelee ettei häiritse enää niin myöhään. Tuollanen hinnankorotus on kyllä aika raju, eli ehkä myyjällä on ne hihat palaneet jossain vaiheessa? Joskus vaan ei kauppa käy, vaikka toinen innokkaasti myy ja toinen ostais. No, toivottavasti ostajalle löytyy vielä se oikea auto, ja oikea myyjä :D .
   
 10. MadMike

  MadMike Gearhead

  Re: Juuri näin....

  Ostat heti ja käteisellä etkä 15 päivä turha siinä on ostajan kiukutella ellei ole tarjous mustaa valkoisella.
  Tulee hyvässä lykyssä vaan ostajalle nenä enemmän kuin kipeeksi.
   
 11. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Re: Juuri näin....

  Niin, flunssaa on liikkeellä paljon.
   
 12. virta

  virta Gearhead

  Ikävä homma kyllä tollanen!

  Mutta jos myyjä sanoo "se oli eilisen tarjous ja nyt on uusi päivä ja uudet kujeet" niin minkäs teet!Tarjouksessa kun aina on myös tuo aikarajoite myöskin.
   
 13. MadMike

  MadMike Gearhead

  Myyjä saa tehdä mitä haluaa niinkauan kuin omistaa tarjoamansa tuotteen, simple as that.
   
 14. JMoottori

  JMoottori 1st gear

  Sen verran on tullut tavaraa myytyäkin joskus, että tiedän kokemuksesta että kumpikaan osapuoli (jos tosissaan asiassa) ei pidä epävarmuudesta. Tässäkin olisi ollut ainakin kolme vaihtoehtoa.

  -Koeajaja olisi soittanut ostajalle saman tien, ja antanut kännykkänsä myyjälle (ei omaksi :) , vaan puhuttavaksi ).

  -Ostaja olisi soittanut suoraan myyjälle mahdollisimman pian, samana iltana.

  -Ostaja olisi laittanut tekstiviestin myyjälle (jos myöhä, ja pelkää häiritsevänsä), jossa olisi yksiselitteisesti ilmoittanut ottavansa auton, ja soittavansa aamulla tarkemmista aikatauluista.

  Luulen että myyjällä on kiehahtanut siinä yhteydenottoa odotellessa, varsinkin jos hän on perunut jotain menojakin kaupanteon takia.
   
 15. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Tuo on ollut vaan kaunis tapa sanoa "Ei myydä teille enää". Jos perjantai-iltana 22 aikaan tuleva "ostaja" osoittautuukin potentiaalisen ostajakandidaatin asiantuntijaksi ja kaupan teosta ei tulekaan siltä seisomalta mitään niin saattaa harmittaa että tuli pilattua iltansa. On kumminkin se viikon kohokohta eli perjantaipullo jätetty korkkaamatta tän tapauksen johdosta :poff:
   
 16. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Vaan on toi myyjä kuitenkin ollut aikamoinen pelle jos tilanne on tosiaan ollu tollanen että myynti on sen puolesta ollu yhdestä päivästä kiinni :odroll:
  Eli tollasille sanoisin kyllä ite vaan että pidä sitten paskas :poff:
  Ei nimittäin kellään täysjärkisellä voi olla niin pienestä kiinni että jos vaikka auton kattoja tulee illalla, tutkitaan auto ja neuvotellaan hinnasta, auton kattoja ilmoittaa olevansa tyytyväinen näkemäänsä ja sovitaan vaikkapas kuitenkin että ilmoittaa huomenna päätöksen ostaako niin sillä välillä myyjä vetäsiskin sit tolleen herneen nenään kun ostaja ei vienytkään sitä sillä minuutilla.
  Ihme touhuu, tai sit se myyntikohde oli kovin kuuma tai hajoamispisteessä niin että myyjä pelkää ettei se kestä enää kasassa mahdollista uutta katsomista :odroll:
   
 17. JMoottori

  JMoottori 1st gear

  No eipä tässä myyjäkään tietenkään puhtaita papereita saa toiminnastaan. Pointtini on kuitenkin se, että kumpikaan osapuoli tuskin on täysin syytön kauppojen puihin menoon.

  No, onneksi tässä oli kyseessä tonnin auto, eikä ainutlaatuinen harvinaisuus :rotfl: .
   
 18. Käkö

  Käkö Gearhead

  Törmäsin varsin ihmeelliseen myyjään; Ostin vanin elo/syyskuun vaihteessa Nurmoosta, sovittiin puhelimitse kaupat ja myyjä toimitti auton kaverinsa avustuksella alastaroon.
  Kaikki hyvin ja kaupat tehtiin.
  Tänään sit tuli paketti Nurmoosta jossa oli vielä kax kannua öljyä ja öljynsuodattimet ko. autoon :D

  Notta isot kiitokset gt65:lle ja slow66:selle paketista!

  Olihan siinä paketissa yx täysin turha ja hengenahdistusta aiheuttava tavara mutta siitä mä laitoin jo toisaalle tekstiä...
   
 19. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  heikko itsetunto kauniisti sanottuna

  mitenkähän ne autonmyyjät nykyään toimii jotka ennen vei heti ensimmäiseks kilvet bensa-h-autosta konttuurille ja sit alottivat kaupittelemisen. ymmärrän jos kereille myyvät tuollai sujuvammin tai varaosiks. varsinkin jotain ehjäpelti/tekniikka pikkujapsia josta on tuulilasi halki tms pientä.

  nää varmaan vie sitten ne keräyspisteeseen kun sieltä saa sen 200e lahjakortin :mad:
   
 20. Luksu

  Luksu 2nd gear

  No nyt voi taas vähän aikaa tehdä kauppoja kun yks pekkonen ei ole sotkemassa.Tuli postia helsingin käräjäoikeudesta just... Ompa pojalla ollu kiirettä kun lukee tota kasaa.Silti varovaisuutta kun on näitä lisää kuitenkin, tosin ei ehkä yhtä röyhkeitä.
  Eli onko muita täällä jonka nimi on tossa samassa listassa,vois vaikka yhdessä nauraa reppanalle :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!