ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 2. esmi

  esmi Gearhead

  Toivottavasti tuulilasi ja pelti osat löytyy!
   
 3. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Paremmin löytyy kun ei liian tiukasti rajaa merkkiä tahi mallia.
   
 4. raimo3500

  raimo3500 2nd gear

  Pistin auton myyntiin, ilmoitukseen korostamalla ei puhelintiedusteluja sekä sähköpostini (johon voi suoraan laittaa kyselyt, sekä jota päivän mittaan tarkistan saapuvien osalta).
  Niin joku jantteri soitteli yritykseni numeroon ja kyseli auton katsomisesta sekä myynnissä olosta... En kyllä ihan ymmärtänyt, mutta tänään enkä huomenna ehdi esitellä autoa, vastauksena tuli: täytyy sitten varmaan jotain muuta autoa katsoa... Ei edes neuvoteltu, että milloin ehtisin autoa esitellä. En viitsi kuitenkaan autoa lähteä näyttämään kotia töistä 130km päästä...
   
 5. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Faija kokeillu myydä paria autoa huutokaupat komissa isuzu on uudelleen myynnissä kun huutajalla oli selkä kipeä siksei voinut maksaa ja avensiksesta huutaja oli luullut et se sitova tarjous on vaan ehdotus
   
 6. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Haistattaisin pitkät vitut ko.kusipäille,jos olisin teiän Faijan tilanteessa :mad:
   
 7. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Sanoisin tässä kohtaa puhelimessa,jos kerran on ilmoitukseenkin laittettu,että ei puhelintiedusteluja....Niin soittajille sanoisin,että "Opetelkaa lukemaan!"....Tai "Onko ymmärryksessänne kenties vikaa???"...Ja sit samantien löisin luurin korvaan ihan kylmästi :lol:
   
 8. Ftw-

  Ftw- 2nd gear

  Niin toi on kyllä nykyään harvinaista että joku oikeesti olisi ostamassa sitä autoa eikä vain kysele tyhmiä ja mietiskele. Toiset kun ei jaksa jahkailla sähköpostien kanssa niinkun en minäkään. Asiat selviää niin paljon nopeemmin puhelimitse.
   
 9. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ostaessa oon monesti kanssa laittanut ei puh tiedusteluja koska muuten kaikki vanhat kauppamiehet soittelee ja kuvailee puhelimessa ja sitten tietää mitä paskaa luonnossa. Kuva ehdoton nykyään.
   
 10. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead  Toisen kanssa tuli jonkunlainen sovinto ja toisesta en tiedä taitaa lasku mennä huutokauppa firmasta

  Nyt toisaalta ymmärtää kun osassa firmojen ilmoituksissa on, et 30% huudosta vähintään sen ja sen verran on korvattava jos huutoa ei lunasteta.

  Ton pykälän kun itellekin sais niin pari-10 kertaa jättävät huutoon vastaamatta niin sama jo pistää laite paaliin kun rahat on jo saatu :poff:

  Siinä vaan palaa tunnuksen kaiketi moneen paikkaan jos tollain tekee :odroll:
   
 11. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  En kyllä ymmärrä tätä että miksei puhelintiedusteluja saisi olla. Mun mielestäni on helpompaa selvittää puhelimessa viidessä minuutissa samat asiat mitä sähköpostilla saa selvitettyä 1-3 päivässä. Sähköposti on vaan niin hidasta ja epäkäytännöllistä verrattuna puhelimeen. Faksikin olis käytännöllisempi... Tietty kuvien lähettelyyn toi sähköposti on ihan huippu.

  Tietysti noi ihme höpöttäjät on ihan suolesta mutta niille voi antaa sähköpostiosotteen mihin pistää kuvia ja sanoa että nyt pitää mennä katon kuvista että oonko kiinnostunut.
   
 12. MarkoT

  MarkoT 2nd gear

  Semmoiset ostajat on kanssa kivoja jotka soittavat myytävänä olevasta autosta ja alkavat kertoa omasta sen hetkisestä kulkupelistään:

  -Perkele ku audista hajos vaihdelaatikko.
  -paljonks tää vie , ku mun audi sitä ja tätä
  -onks siin hyvät renkaat? ku mun audissa on niin huonot että....
  -Muuten on audi toiminu tosi hyvin ja ostin kuitenkin sen jo vuonna....

  Joo-o ja Mazdaa olin tosiaanki myymässä ja kaks eri ostajaa..tai "ostajaa" alkjo avautrumaan mulle eka jostain A4:sta ja sen jälkeen Audi 100;sta..
   
 13. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  miten niin s.p. hidas? kyllä mulla ainakin tulee/lähtee sillä samalla sekentillä mailit.
  eikä kaikilla ole mahollista vastata just sillon kun luuri soi. emailiin ne kysytyt asiat jää odottamaan, luuriin ei jää ku korkeintaan numero ja sekin hyvin usein salattu ja toisekseen hyvinkin monesti kun soittaa ei vastaaja osaa siltä istumalta sanoa vastausta, esm. jos kaupattava kohde ja henkilö eivät ole samalla tontilla.

  ja jos sitä emailia vihaa tai ei osaa niin voi siihen ilmoon laittaa "en vastaa emailiin" merkinnän.

  mun mielestä maili on just hyvä alustavaan yhteydenottoon, sitten kun tuntuu että tavara saattais olla oma niin luuri käteen ja soittamaan.
   
 14. toyopet

  toyopet Gearhead

  Tuohon hitauteen ja faksin käytännöllisyyteen...
  Nykyään suurimmalla osalla ihmisistä on käytössä älypuhelin ja niissä on sellainen ominaisuus kuin internet. Niihin saa myös sähköpostin ja sähköpostin voi laittaa vaikka päivittymään 5min välein. Pysyy varmasti ajan tasalla. Ei ehkä ihan kerkeä faksi mukaan.
  "älypuhelimessa" on myös kamera ja naps, jaa ja kuva on sähköpostissa. Se on sitä nykyaikaa ja kyllä se jossain tilanteissa on hyvä sähköpostilla alustaa. Se eka vastauskin kertoo jonkin verran, asiallinen kauppias osaa siihenkin vastata asiallisesti.

  Joissain tilanteissa taas puhelu on parempi. Mutta jos myyjä laittaa, että ei puheluita, niin sille on joku syy. Esim. vaimoni jos laittaisi jotain myyntiin, niin siihen olisi laitettava ettei puheluita klo 8-16:30, ei vaan ole mahdollista töiden takia vastata.
   
 15. Karpov

  Karpov Gearhead

  Puhelu on jees kun tiedetään perustiedot ja kuvat.

  Jos myyn jotain tottakai soitot tai jos tavaraa haen esim tietty kaasari niin ei välttämättä mutta.jos haluan ostaa vaikka auton niin jos ei kuvia heru ensin nin kiinnostus matala, poikkeukset toki erikseen.

  Kuvaviestikin nykyään ok tapa ja alkaa olemaan jo vaareillskin kamerapuhelimet.
   
 16. toyopet

  toyopet Gearhead

  Joo, kyllä isäkin (68v) laittelee kuvaviestiä ja surffailee netissä. Älypuhelinta sillä ei ole mutta on vähän jo puhellut siihen suuntaan, että voisi hommata. Sähköposti on kyllä sinne vähän hidas, kun ei sitä ihan joka päivä taida katsella. Skypellä saa kyllä illalla kiinni :)
   
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  En tiiä miten ihmiset noita puhelimiaan käyttää, käytännössä mulla on aina se vastauksen tulo kestänyt sen päivän tai enemmän, tai vastausta ei ole lopulta kuulunut ollenkaan. Eipä sitä varmaan faksillakaan kuuluisi kun ei kellään sellasta enää ole :rotfl:

  Itellä joskus 6 vuotta sitten kännykässä sähköposti niin että päivitti aina tietyn väliajoin ja siinä kävi ainakin itellä niin että katoin sähköpostin ja tuumasin että enpä nyt ala tohon vastaamaan kun on vähän paha väli ja sitten vastaamatta jäi. Kolme vuotta käytin jotain -95 vuoden Nokiaa kun kyllästyin ton älyluurin paskuuteen, nyt taas hommasin älyluurin kun tarttin navigaattoria, mutta sähköpostia en siihen ole laittanut juuri tosta syystä.
   
 18. Karpov

  Karpov Gearhead

  Voihan sitten aina soittaa jos sähköpostiin ei kuulu vastausta.


  Perinteisiä ostajia taas liikkeellä. "Joo soitan ku tuun" "joo niitä ostajia on liikkeellä jotka häviää, minä en ole sellainen". Voipi arvata kuuluko kummastakaan mitään.

  Samaten vaihtokaupassa pari pontevaa. Linkitin ilnoituksen ja toisesta tuli soita ja toisesta vois käydä, soita.

  Soitan ja soitan, jätin vielä txtn että olin tavoitellut. Ei kuulu mitään..
   
 19. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Niitä alkoi jännittämään, että tästä voi OIKEASTI tulla kauppaa. Mahtaisikohan Nettiautoonkin jäädä ilmoituksia vain 1/3 jäljelle, jos jätettäisiin vain ne ilmoitukset jotka tosissaan ovat myymässä ja ovat asemoineet tuotteensa oikein.
   
 20. eilhik

  eilhik Gearhead

  1 /10 todellinen luku kun autoliikkeetkin täyttelevät miten lienee ilmoituksensa.

  Kyllä se sähköposti on tätä päivää ostossa ja myynnissä hukka-ajot menee omaan piikkiin ja kuvat auttavat riskin lieventämisessä.

  Ei niiden kuvien tarvitse olla kuin yksityiskohdista otettu kuvakooste josta näkyy olennainen ja mahdolliset ongelmat.

  Kun löytää mielenkiintoisen ostettavan niin silloin ei ole sitä aikaa katsomaan vaikka lompakossa rahat olisivatkin kun arkirutiinit vie oman aikansa ja sidosryhmät loput kellosta löytyvistä tunneista.
   

Kerro tästä muillekin!