ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. Pas(i)kiainen

  Pas(i)kiainen 3rd gear

  Niinjoo aivan, voipi hyvin olla.

  Teitin testerillä varmaan saa pakotetun dpfän puhdistuksen vaikokö?
   
 2. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Saa kyllä, aika harvoin sillekään on tarvetta tosin. Anturivikoja useimmiten.
   
 3. MH

  MH 3rd gear

  Nettiautosta tuli viestiä Mika Hykiltä, halusi ostaa multa ajoneuvon. Kirjoitusasu oli asiallinen ja nimikin oli hyvin keksitty. Ainoastaan puhelinnumero oli vähän lyhyt.
  Senverran haiskahti että en vastannut, ja nyt pari päivää myöhemmin guuglailin niin löytyi nimellä heti lisätietoa. Niille ketkä olivat vastanneet oli tullut tätä normaalia käännösohjelma tekstiä, ja valtava halu saada juuri kyseinen laite.
   
 4. Mokaman

  Mokaman Gearhead

  Tällä palstalla satavarmasti käsitelty tätä asiaa ennenki... Laitat tonne chattiautoon tyrkylle ajopelin, hintapyyntiä muutama tonni. Ei mee kauan niin joku tarjoo alle puolta pyynnistä henkselit paukkuen notta mulla on käteistä! Mullapa on käteistä! Mulla!

  Sama juttu ku joku vuosi sitte myin muutaman satkun leimassa olevaa autoa, alle puolta tarjottiin reteesti ja oltiin niin herroja ku käteisellä ostettas - juu, varmaan joku myiskin alle viidensadan pirssiä osamaksulla! :p

  Täällä oodeella mulle on sentään tarjottu jopa yli 50% pyyntihinnasta, kai se on jo jotain... En mä sitä silläkään toki myy, ei oo nii paljo H2O:ta laitettu sekaan. :D
   
 5. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Noista on helppo kieltäytyä kun ei käteinen tahdo kelvata mihinkään nykyään ja tilillepanokin maksaa ja lisäksi kyselevät vielä että mistäs nämä olet saanut.
   
 6. ElReino

  ElReino 1st gear

  Noi potkukelkat, mönkijät, moottorikelkat ja busterit sun muut tingen-tankelit mitä yleensä tarjotaan niin..

  Kyllä käteinen kahisee kivemmin!!
   
 7. Mokaman

  Mokaman Gearhead

  Toi on ihan taivaan totta... Justiinhan oli otsikoissa kun joku eläkeläine yritti viedä muutamaa satkua pankkiin emäntänsä tilille laitettavaksi, nii pankki eipäs huolinukkaan rahoja, tuumattiin vaan notta mikäs rahanpesula tää muka on! :mad:

  Pankit jotka ei ota eikä välttämättä ees anna käteistä... Voi jestas mihin tää maalima on menny!
   
 8. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Ei kelpaa käteinen, mutta vielä oudommaksi menee kun merkkiliikkeeseen ei kelpaa autoa ostaessa rahat edes tilisiirtona. Eli tämä tapaus kyllä kuuluu sarjaan ihmeelliset myyjät. Isäni oli ostamassa uudehkoa japanilaista citymaasturia. Kyseisen auton merkkiliikkeeseen oli juuri tulossa sellainen myyntiin. Isäni oli halukas ostamaan kyseisen auton. Ja myyjä hyvin halukas sen myymään. Vielä innokkaampi myyjä oli, kun kuuli, ettei tule vaihtoautoa, vaan kyseessä on suora kauppa. Tähän asti kaikki meni hyvin. Tämän jälkeen myyjä alkoi esittelemään liikkeen tarjoamia rahoitusvaihtoehtoja. Isäni ei ollut niistä kiinnostunut, sillä hän ostaa auton omalla rahalla eikä velkarahalla. Tässä vaiheessa myyjä ei sitten ollutkaan enää niin kiinnostunut myymään uudehkoa citymaasturia. Myyjä oli kaupanteon alussa pyytänyt puhelinnumeron, jotta voi soittaa heti kun auto saapuu liikkeeseen. Mutta sitä soittoa ei sitten koskaan kuulunut.

  Onko foorumin lukijoissa joku, joka osaa selittää tämän Japanilaisauton merkkiliikkeen toimintaa? Mistä syystä autoa ei haluta myydä, jos sitä ei osteta osamaksulla? Miksi koko kauppasumman suora tilisiirto autoliikkeen pankkitilille ei kelpaa?
   
 9. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Kävelee s-pankkiin ja antaa satasen, sinne kelpaa raha ja sieltä saa rahaa

  Ei tartte tapella pankkien kanssa, paikallinen yrittäjä vaihtoi s-pankkiin kun sinne voi viedä päivän kassan suoraan eikä tartte säilöä sitä taskuissa tai jossain, et joku ehtii pankkiin työaikana ja sielläkin sit jonotetaan jne jne.
  Smarketin kassalle menee vaikka varttia vaille 9 ja jos kassahenkilö on mieluinen sanoo "tahtoisin panna", vastauksesta riippuen lisää sit sen "rahaa tilille"

  Käteinen annetaan kassahenkilölle joka pyytää korttia, sit laitetaan pinkoodi koneeseen ja tadaa rahat on ny heti justiinsa siellä tilillä, eikä sit joskus

  Emmää enää käteistä keittiön laatikossa säilö, vie smarkettiin niin ne on aina kaikkialla mukana
   
 10. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Eikös nuo autoliikkeet saa jonkin siivun toteutuneesta rahoitus sopparista?
   
 11. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Eikös ne saa siivun myös käteiskaupasta (tai tilisiirrosta tulleesta rahasta)???
   
 12. Letku

  Letku 3rd gear

  Myyjät saa yleensä katteesta siivun, lisärahaa saa myydyistä rahoituksista ja vakuutuksista. Siksi ovat niin innokkaita myymään rahoituksia...
   
 13. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Oudolta toiminnalta vaikuttaa jos kyseessä merkkiliike. Olikohan ajatus hakea auto ja maksaa sen jälkeen kotona tilisiirrolla? Se ei yleensä onnistu.

  Jos taasen on saanut tilisiirron ja maksanut sen. (arkistointitunnus maksulapussa riittää). On asia ok. kun esittää sen auton noudon yhteydessä.

  Eli auto ei lähde uuden omistajan/haltijan matkaan ennen maksua tai hyväksyttyä rahoituspäätöstä ja mahdollista käsirahan maksua.

  Rahoituksesta autoliike saa yleensä pienen siivun, riippuen toki korkoprosentista. Aika paljon tänä päivänä rahoitustuotto liikkeelle on +- nolla.

  Toki autoliikkeissä on eroavaisuuksia. Ehkä myös jos joku myyjän kolleegoista oli ehtinyt myydä sen ensin, niin ko. myyjä ei ole katsonut tarpeelliseksi soittaa, että auto meni jo. Ei välttämättä oikea tapa. (Sellaiseen puheluun kun saa kaksi toisistaan poikkeavaa vastausta. Kiva kun ilmoitit tai sitten se toinen missä käytetään salamoita ja pääkalloja)
   
  Muokattu: 10.6.2016
 14. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Ei, vaan ensin maksu ja sitten kun näkyy maksu autoliikkeen tilillä, voidaan hakea auto. Mutta kyseisessä merkkiliikkeessä ei enää haluttu tehdä kauppaa, kun myyjälle selvisi ettei ollut osamaksuostaja kyseessä.

  Autokauppa onnistui sitten kun etsittiin nettiautosta auto, joka oli yksityisellä myynnissä. Rahat käteisenä mukaan ostosmatkalle, paikanpäällä rahat sulle, auto mulle. Sitten kaikki oli OK.
   
 15. jenkula

  jenkula Gearhead

  Käteinen ei kelpaa autokaupassa eikä missään muussakaan isommassa kaupassa merkkiliikkeissä.Pihaliikkeissä/laaneilla/häkeissä taas mielellään käteistä.Kotipizzassa voi maksaa kortilla,mutta "vinkuintiaanin"grillillä ei kelpaa kuin käteinen,minkähän takia?
   
 16. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  Ihmeellisiä ostajia?
   
 17. karra

  karra Gearhead

  Viimeiks ostin 10 v sitten auton Saksasta liikkeestä, silloin kelpas vaan käteinen, kuinkahan on tänään?
   
 18. NUS-50

  NUS-50 3rd gear

  Tuo ois kyllä sellainen asia minkä tekisi jos voittaisi lotossa, että menisi mahdollisimman röllivaatteissa merkkiliikkeeseen käteisellä yrittämään auton ostamista.
   
 19. Ana67

  Ana67 Gearhead

  AudiCenteristä muinoin hain huollosta duunivaatteilla Audia, het ko astu palatsiin vastaanottotyttö tiskin takaa huikkasi iloisesti päiväät... Kävin huollon tiskillä ei ihan ollut valmis vielä... Menin uusien Audien puolelle tutkimaan jotain kaliista Quattro-Coupeta, myyjä tulee ystävällisesti tiedustelemaan voiko auttaa ja kiinnostaako tutkailemani Audi... Ja siinä keskusteltiin ko mallista sitten tovi.

  Ja sama kuvio toistui myöhemminkin toisessa AudiCenterissä RS5:n parissa koeajollekkin olisi päässyt heti...

  Tiedä sitten onko muuttunut palvelun taso AudiCenttereissä, mutta tuolloin ei ainakaan katsottu vaatteita/habitusta.
   
 20. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Voisko olla, et ois ollu audi, mitä puoli tuttu kävi kattomassa vanhalla fillarilla, öljyisissä haalareissa ja Veshmeshok selässä
  Olivat ehdotelleet pihalla olevaa kalustoa, niin oli kävellyt tien toiselle puolelle mersulle ja löytänyt mieluisan, maksua kyseltäessä oli alkanut lappaamaan repusta seteleitä pöydälle.
  Tää tosin oli aikaan kun pankissa käytiin pankkikirjalla, johon pankin tyttö kirjoitti koneella aina uutta summaa kumpaan suuntaan raha liikkui

  Mulla on muuten ilmeisesti pankin vanha kirjotuskone, siinä on mahdollisuus siniselle, mustalle ja punaiselle tekstille


  Rahoitus yhtiö ainakin, kun saavat turhasta sen 3-10k välistä

  Itellä sama unelma

  Olikohan ruottissa kun oli mennyt mersulle tai jonnekkin firman omistaja kyselemään pakettiautoja, myyjien innostus oli ollut lievästi sanottuna laimeaa
  Oli sit kyllästynyt mennyt kilpailijalle ja ostanut suoraan 10 pakua rivistä, otti yhden ja lähti ajelemaan
  Olivat sit myyjät keskustelleet keskenään, niin on voinu olla naama pitkänä sillä kuka ei ollut kiinnostunut ollut
   

Kerro tästä muillekin!