ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. Masa71

    Masa71 Gearhead

    Aina näissä jutuissa joku tutun veljen kaveri tehny niitä autokauppoja rönttävaatteissa ja ostanu sit kilpailijalta käteisellä ja tullu ekaan liikkeeseen näytille jne.

    Mutta mäpä olin 90-luvulla ihan paikanpäällä kun lähes vastaava tapaus kävi:

    Edellisellä viikolla oltiin isäukon kanssa käyty kattelemassa ja tinkaamassa halpaa autoa sen aikasesta Suur-Savon Autosta. Myyjä vähän tuskastu kun potkittiin renkaita ja kateltiin yltä ja alta, hintaluokka oli uitenkin alle 2000 autot... No eihän siinä kauppoja syntynyt, lähdimmä pois.

    Seuraavalla viikolla faijan kaveri soitti että tarviis kyydin autoliikkeeseen, meinas eläkkeelle jäämisen kunniaksi ostaa ihan uuden auton.

    Se edellisviikkoinen myyjä näki meidät ja varmaan tuumas et " ei saatana, nyt niillä on isoisäkin mukana!" Se hipsi takavasemmalle karkuun muutaman auton taakse.

    Toinen myyjä tuli ja kysy voisko auttaa,, faijan kaveri totes et "mää ostasin ton uuden 360 Volvon, siihen aluvanteet, talvirenkaat ja lohko- ja sisälämmittimen, kiitos" " Ja maksan käteisellä"

    Ja eikun paperit tekemään, koko kaupankäynti kesti alle viisi minuuttia.

    Se eka myjä oli niin vittuuntuneen näkönen kuin voi olla, tais mennä kohtuuhyvä myyntipalkkio ohi suun :)
     
  2. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Noita edellä mainittuja pankki/ käteis ongelmia ei ole ainakaan täällä Itä-Uudellamaalla. Valitsin pari vuotta takas pienen maalaispankin ja täkäläiset harrastajat kyllä osaavat arvata minkä. Sain tuossa jenkkini myytyä ja vein melkein koko summan pankkiin. Tytöntyllerö tiskillä pyyteli anteeksi "kun on noinkin iso summa niin pitäisi tällainen kaavake täyttää" . No, mikäs siinä, täyttelin kaavakkeen ja kysäisin siinä että "mikähän tällaisenkin tarkoitus on ja kuka tätä katsoo", tyttö vastasi että " ei kukaan välitä siitä mutta määräysten mukaan on täytettävä". Olen pieneen pankkiin varsin tyytyväinen ja suosittelen. Ilosia ihmisiä suoraan tavattavissa feistufeis eikä sitä saatanan "kaikki palvelijamme ovat varattuja blaablaa"

    Mitä taas aiheeseen tulee niin tuo osamaksujupakka on tätä päivää. Myyjät saa provikat ja päätellen päälekäyvästä asenteesta ne eivät ole ihan pienet. Kodinkonekaupassa piti kerran jättää ostamatta kun ei yksinkertaisesti myyty ilman luottosopimusta. Eipä siinä, ihan omille kintuilleen lirivät...

    Mitä taas tulee rönttövaatteissa tehtyihin kauppoihin, varmaan paljon legendaa mikä tietty muuttunut aikojen kuluessa, paljon varmaan tottakin. Muistan että joku lehti (apua en tarvi ja seuraa en kaipaa) taisi joskus testatakin tuota menettelyä.

    Sen minkä itse oon huomannut on kaikenmoinen vedättely ihan vaan ajan kuluksi. Pettiauton myynti-ilmoituksiin vastailee nuoriso joutessaan niitä näitä ja lupaavat ostaa jne. Vituttaa kun ei aina tiedä onko vakava ostaja, paljastuuhan se sit kun on aikaa jo menny säätäessä.
     
  3. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Onhan käteisessä sekin puoli, että jos rahaa kiikuttaa yli 15000€ autokauppaan, niin liike joutuu tekemään rahanpesuilmoituksen. ( = ylimääräistä työtä.)

    Riippuen kassajärjestelmästä, kortti tai tilisiirto lienevät vähiten ylimääräistä työtä aiheuttavia toimenpiteitä. Ylityöllistetyt sihteerit eivät koko ajan lisääntyvistä "ylimääräisistä" töistä tykkää...
     
    Muokattu: 11.6.2016
  4. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Ai niin, tuossa pankissa tarjotaan aina kahvit ja kysellään onko kaikki hyvin. Uskokaa tai älkää...
     
  5. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Jos myyjä tekee olettamuksia ostajan maksukyvystä ulkonäön / vaatteiden / iän perusteella, on kyseinen myyjä väärällä alalla.

    Ei ole kauaa kun työpaikaltani alle 30v kaveri osti n. 70k€ auton, oli muuten paksu kirjekuori kun käteisellä maksoi. Papereita toki joutuu tuollaisten käteissummien kanssa pankille toimittamaan, mutta jos parin A4:n täyttäminen on liian vaivalloista niin kannattanee taas harkita sitä alan vaihtoa...
     
  6. jenkula

    jenkula Gearhead

    Ennen vuotta 2009 venäläiset tyrkytti kassikaupalla käteistä kiinteistökaupoissa.Nykyään rehellinenkään venäläinen raha ei kelpaa ainakaan nordean kautta siirrettäväksi.
     
  7. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    2001 olikin vasta niitä markkoja venäläisillä mitä piti sijoittaa kun eurot tuli käyttöön muistan kun ostivat vaikka mitä millä oli jokin jälleenmyyntiarvokin naapurissa.
     
  8. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Mä oon kuullu noita "meni rönttövaatteissa ei myyty- osti tien toiselta puolen sata cadillaccia" juttuja niin kauan kun olen puhetta ymmärtäny, samat tarinat eri jätkien kertomana....joku keksiny aikoinaan mielessään hauskan ajatuksen,kertonu sen jollekkin totena ja jutut jääny elämään siitä eteenpäin. Kyllä noista varmaan suurin osa on paljasta paskaa,jos se ois noin yleistä niin automyyjät kyllä osais jo varautua palvelemaan niitä rönttövaatteisia asiakkaita.
     
  9. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    eipä tunnu automyyjät viisastuneen,täälläpäin ei pukupäällä kukaan muu kuin huijari mene kaupoille,vasta meni koneyrittäjä uutta lava-autoa ostamaan pihkapaidassa,eipä kuulunut myyjää ,olivat juttelemassa keskenään,no kaveri naapuriliikkeeseen ja siellä tuli myyjä kysymään tarviisko mitään,ja kaupat synty,näitä on paljon ,täällä on paljon vanhoja ukkoja jotka näyttää kaupungin köyhiltä mutta todellisuus on kaukana siitä,se kellä oikeasti on rahaa ei tarvii sitä vaatteilla näytellä.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Noita juttuja ollut iät ja ajat. Myyjät nykyään ihan mitä sattuu autoliikkeissä. Kiertää varmaan gigantti-masku-autoliike akselia. Luulis ettei oo ruuhkaks asti asiakkaita vaikka tulis tammitynnyrissä mutta ei.
     
    _make_ tykkää tästä.
  11. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

    Yksi kaveri möi veholla kuorma-autoja ja häneltä asiaa kysyin meinasi että Myyjä saa jonkun provision joka kuukausi ja jos asiakas maksaa rahoituksen nopeampaa pois niin myyjä ei saa provikoita ja joutuikohan vielä maksumieheksi kun oli maksettu provisiota koko ajalta. Kuulosti uskomattomalta mutta täällä varmasti joku tietää.
    Itsekkin menin kovalla rahalla ostamaan autoa ja kun rahoitus tuli puheeksi sanoin että ei niin myyjä lupasi autosta alennusta jos otan sen rahoituksen. No otin sitten rahoituksella.
     
  12. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    pari vuotta sitten yritin maksaa välirahaa kortilla niin ei kelvannut autoliikkeelle, koska korttiyhtiö ottaa jotain prosentin osia välistä.. Summakin oli yli 25k€. Maksoin sitten paikanpäällä ihan nettipankista..
     
  13. cmro85

    cmro85 Gearhead

    Olen yrittänyt siivoilla autotallia, jotta saisi tehdä lisää uusia hankintoja..

    Myyminen nykypäivänä ei todellakaan ole niin helppoa.

    Yllättävän monta viestiä tullut puhelimeen joka tiivistetty kaahteen sanaan "tiukka hinta?".

    Ei nimeä, ei mitään muuta. Myös näitä huutokauppakeisaria seuranneita riittää..

    Ärsyttävintä mitä voi olla, että tehdään varauksia joita ei sitten lupuksista huolimatta osteta.
    Olen kokenut tämäkin useamman kerran. Voisi tietysti ilmoittaa jos tulee muuta rahanmenoa, jotta voisi tarjota jollekkin toiselle.

    Monesti hankinnat tehdään heräteostoksina. Jos saa miettimisaikaa jää usein ostamatta.

    Tietystikkään tekstiviestikaupoissa ei ole mitään pahaa jos ovat asiallisia...
    Itse en ainakaan vastaa höpöviesteihin mitään vaikka saattaakin kaupat mennä ohi suun.
    Menkööt sellaiselle joka on oikeasti kiinostunut..
     
  14. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Juu, sama homma nämä nimettömät töks-töks viestit saa kyllä olla. Ei vaan jaksa.
     
  15. HV

    HV Gearhead

    Näitä KEISAREITA nykysyin on paljon liikenteessä ja tyhjin käsin ovat lähteneet pihasta.
    "Hulluhan on, jos ei puolta tarjoa"
    Ostakoon sieltä mistä saa puoleen hintaan...
     
    pas2 ja raaseriruiseri tykkäävät tästä.
  16. jenkula

    jenkula Gearhead

    American Express on ainakin kortti jossa on iso provikka.Monessa kioskissa,parturissa esim.ei käy ko kortti.Muutenkin pientä katetta nipistetään vielä kalliilla korttimaksulla.
     
  17. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Visa ja Eurocard luottopuoli niistää loppusummasta 2%, 25K€:sta se on 500€ ja se on paljon rahaa sekin, jos se pois otetaan pienestä katteesta... Onneks nykyään saa sen maksutapalisän ottaa maksajalta, maksakoot pankkipuolelta....
     
  18. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    A E:ssä se on useita prosentteja, myös Dinersin kortissa iso provikka. Sekä Visa Electron jos malli on ei EU. Täysin ymmärrettävää ettei yrittäjä halua maksaa noista korteista ylimääräisiä, kun tuskin ostajakaan helposti suostuu niitä maksamaan.
     
  19. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    viime yönä tehtii kaupat ja tuote lähti jo kohti ostajaa.
     
  20. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Onhan niistä jotku tottakin, osa vaan kerrotaan uudestaan ja tarinan päähenkilö vaihtuu,jollekkin tutun tutullehan ne aina käy. Se mikä mua noissa tarinoissa ihmetyttää on että miten se myymästä kieltäytynyt myyjä sitten aina tietää että se kyseinen asiakas on ostanu toisesta liikkeestä niitä autoja..?? Lähteekö se seuraamaan sitä asiakasta vai kaukoputkellako kenties tarkkailee röntgenkatseella näkee seinien läpi kun kauppakirjat tehdään että se tietää sitten siihen pihalle tulla monttu auki seisomaan just sillä hetkellä kun se asiakas ajaa siitä ohi...? Eli siis jotkut noitten juttujen kertojista on kattellu ihan liikaa uuno turhapuroja.....
     
    Muokattu: 12.6.2016

Kerro tästä muillekin!