ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tämmönen tuli mieleen: aikoinaan vuosia sitten myin vaimon MB 260E autoa ja sovittiin puhelimessa kauppa hintaa myöten. Nuorukaiset tulivat ja katsoivat auton ja totesivat sellaiseksi miksi sen kuvailin. Sitten alkoi se saatanallinen tinkiminen ja uhoaminen. Sanoin jos ei käy niin voi poistua kiinteistön pihasta. Toinen alkoi agressiiviseksi ja alkoi lähestyä jo uhkaavasti. Otin toisten renkaiden päältä yhden pölykapselin jolla ajattelin voidella päähän jos käy päälle. Ilmeisesti olemukseni vakuutti ja tilanne rauhoittui. No hinta rupesi käymään mutta eihän niillä ollut rahaa mukana tietenkään riittävästi. Sanoin että annat mitä on ja laitan otteen perässä kun rahat on tilillä. Siitä meinasi uudestaan nousta riita. Taipuivat kuitenkin tähän ja lähtivät pois kun en paljon neuvottele tuommoisissa asioissa. Rahat ilmestyi aikanaan ja panin otteen postiin. Jäi mielikuva että joku olisi voinut haksahtaa pelotteluun ja ettei koskaan saa loppurahoja.......
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Toi 600km lapissa ei ole välttämättä isokaan matka
    Käsivarren poijaat kertoili, et talvella bensaa saa 300km päästä kesällä se on 500km
    Kuulemma joku papparainen elättää ittensä vanhalla hiacella ja parilla tynnyrillä ajelee aamusella huoltamolle tynnyrit täyteen ja kylälle jossa sitten myy ne bensat pikkuvoitolla
    Aikanaan kuulemma oli huoltamoita joka kylällä, mutta sitten keksittiin niiden tankkien vuotavan niin paljon jotta maat saastuu ja kiellettiin huoltamot
     
  3. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ei ilmeisesti ole. Joskus ajattelin kysyä vaihtoa Porscheen, joka oli lapissa. Välimatkan takia en sitten edes kysynyt, kun en itse ollut valmis ajamaan edes puoleen väliin.

    Myöhemmin sama auto oli etelässä myynnissä, ja soittelin edelliselle omistajalle kysyäkseni kunnosta ja muusta. Sanoi ajaneensa vaihtamaan sen tänne etelään.
     
  4. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Käyttis-Civic meni todella nopeasti kaupaksi. Puhutaan päivistä. Ei se vaadi kuin sen yhden ihmeellisen ostajan joka soittaa itsensä esitellen, tulee paikalle ja omistaa sen verran käteistä jotta kauppa syntyy.

    Pari sähköposti-chattailijaa - joilla ei koskaan tunnu olevan sukunimeä - tuli kohdattua. Yksi huomio tuli tehtyä, nimittäin puutteellinen kaupankäyntietiketti. Silloin kun pelataan oikealla rahalla, on normaalia että myyjä tekee vastatarjouksen. Nämä, jotka kyttäävät sitä 30 uusinta ruutua ja tekevät "hyviä tarjouksia" ymmärtävät vasta myyjän vastatarjouksen saatuaan, että heillä ei ole varaa ostaa autoa pyyntihintaan. Ja tuskinpa edes siihen omaan hintaan, sekin taitaa olla heille lähtöhinta. Tai sitten myyjän hyväksyessä ensimmäisen tarjouksen, alkaa yskiminen tyyliin "varaatko mulle, saan 6 viikon päästä rahaa, tuotko sen tänne 300 kilometrin päähän?"
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tuosta yskimisestä sen verran että ittellä ei ole just sitä 10-20 tuhatta ylimääräistä odottelemassa että sopiva auto löytyy. Se että sopii kaupan ja tarvittaessa antaa vaikka muutaman tonnin käsirahaa tietysti kuittia vastaan ja sopii milloin tuo loput ja hakee auton on ennen käynyt. Nykyään ei näköjään sekään sovi. Luulisi että jos joku ei hakisikaan autoa niin helpompi on myyjän myydä kun osa on jo saatu muualta. Niitä on vissiin pilvin pimein niitä tyyppejä kenellä 20 tonttua odottelemassa tyhjän panttina.....
     
  6. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Ei niitä oo. Itte huomannu että tavallisen palkansaajan (minä) pelirahat alkaa olla vähissä. Sanotaan viis vuotta sitten oli muutaman tonnin autoille käteisostajia. Missä ne ovat nyt? Vaihto tarjoukset on ihan järkyttäviä.
    Tämä kansa on menehtyvä köyhyyteen...
     
    Saetkae tykkää tästä.
  7. Hai

    Hai Double Gearhead

    En allekirjoita tuota, että kansa menehtyy köyhyyteen.
    Ihan viime päivinä on tiedotettu, että "lähes kaikilla aloilla on positiivinen pöhinä" ja mielipidemittauksissa kansa tuntee taloutensa paranevan.

    Ennemminkin vaikuttavia asioita yksityisten automyyntiin on rahan nopeampi kierto, vaihtoautojen ylitarjonta, uusien halpeneminen ja sitä kautta kyllästyneet markkinat.
    Tiedän tunteen molemmilta puolilta. Aina myydessä markkinahinta tuntuu sukeltaneen yllätys alas ja ostaessa karmeat paskat maksaa hunajaa.

    Tänä päivänä jokainen työssä käyvä ja luottotietoinen saa uuden tai käytetyn hakea kaupasta. Jäljelle jää ne ei työssäkäyvät ja luottotiedottomat yksityisten myyjien riesaksi.

    Rahan kierto yksityisillä on kuin meklareilla. Vipeillä, osamaksuilla, korteilla ja kytkyillä hamutaan kaikkea kivaa ja palkka on korvamerkitty pitkälle eteenpäin.
    Ei siinä mitään väärää ole niin kauan kuin korttitalo pysyy kasassa.

    Peliraha pitää edelleen haalia kieltäytymisellä houkutuksista tai tekemällä jotain lisäduunia.
     
    Kurko ja eilhik tykkäävät tästä.
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ne jolla on pöhinää ottaa velalla tuoreet autot ja ne joilla ei ole ostaa pätkällä vähän halvemmat autot.


    Sillon tonnin parin yksityisvehkeet käteisellä jää heikkoon asemaan.
     
  9. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Mitä oon tossa seurannut sivusta, "persaukisten" sukulaisten touhuja, niin trendi on selkeesti viime vuosina ollut siihen korttitalon rakentamisen suuntaan. Eli sen muutaman tonnin käytetyn auton sijaan haetaan liikkeestä se uusi auto, valtavalla viimeisellä erällä, jotta näennäisesti velan kuukausi-kulut pysyy aisoissa.

    -JJ-
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On muutenkin huono tarjonta.

    Oon ihmeellisesti nyt yrittänyt ostaa autoa.

    Kuutta olen käynyt rahat taskussa katsomassa. Kaks kansivikasta joukossa, kaks kytkinvikaista ja kaks rytöä missä hinta ei ole vikoineen kohdannut.

    Jokanen vielä tuoreeltaan leimattuja mikä ei kyllä silti mitään kerro.

    Nykyään kun kaikki "esilämmittää" autonsa ennen koeajoa niin ilahduin kun yksi oli ihan luonnollisessa tilassa. Paisarin hajun perusteellanja myöhemmin koeajolla vahvistuneen kansivian takia en sitten enää ihmetellytkään miksi se kylmänä oli :poff:

    Kyllä senkin joku perusostaja ostaa joka kiertää auton ja ajaa 5min lenkin.
     
  11. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    [
    Sanotaanko näin, sen verran yleinen elämänkokemus on opettanut että pappi ja poliisikin ottavat helposti sen "mä soitan sulle kohta takas"-moodin kun jotain päästää käsistään ilman täyttä kauppasummaa.
    Pankkien vakuudettomat kulutusluotot eivät ole kohtuuttoman kalliita henkilölle jolla jää jotain kuukausituloista "viivan alle". Jos siis pakko yksityiseltä ostaessa saada maksuaikaa.
     
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niin itse itseäni lainaten:" antaa vaikka muutaman tonnin käsirahaa tietysti kuittia vastaan ja sopii milloin tuo loput ja hakee auton". Myyjähän siis luovuttaa auton vasta sitten kun se on kokonaan maksettu. Käsirahasta pikemminkin puhuisin enkä maksuajasta kun tosiaan ei sitä 10-20 tonttua ole tilillä ennen kuin sen sinne järjestää. Itse en luovuta edes koeajoon ennenkuin ajokortti on nähty ja tiedot siitä ylhäällä enkä luota kaupan syntymiseen vasta kun käteinen on talletusautomaattiin syötetty eikä se herjaa väärennetyistä seteleistä.
     
    eilhik tykkää tästä.
  13. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Luotolla ei myydä.
    Käteistä tai pikemminkin tilille oikea summa eikä mitään homejuuston kuitteja esitellen näin se kauppa rehellistä suuntaan jos toiseen.
    Itsellänikin yli 20kg euroja maannut autokaupasta kun nämäpankkien pankkipäivät jumittaa ja parhain ostos oli pikasiirrolla halvempaa kamaa mutta rahat piti myyjän saada heti kumminkin hain seuraavalla viikolla tavaran pois.
    Itse autoa myydessä ajan aina auton sivummalle jossa autoa voi tutkia ja kysyn paperit millä ajelee ja koeajon istun sata varmasti kyydissä , turha tulla polkemaan paskaksi.
     
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    En ole kyytiin menny, riittää minulle että näkee että tyyppi on sama mikä on ajokorttiin merkitty. Jos häipyy tai särkee vehkeen niin löytyyhän se. Kerran yks tuttu äijä löysi pyynnöstä hampparin parissa päivässä mitä poliisitkin oli ettiny kuukauden. Se istu tää tuttu rappukäytävässä kerrostalossa jakkaralla pimeessä niin pitkään ennenkuin se torakka tuli kolostaan. "You can run but you cant hide" .......
     
  15. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Tämä tietynlainen dualismi on tuttua. Etenkin jos ei etsi automallia maksoi mitä maksoi vaan käyttistä tietystä hintaluokasta. Aina toki on katsastettuja tonnin pommeja, joilla on käyttöarvoa, mutta koita vaikkapa viidellä tonnilla saada aidosti vastinetta rahoille niin meininki on monesti osastoa terveisiä perseestä.

    Jos on aikaa ja pelimannihenkeä myös hukkareissuihin, kyllä niitä 2-3 omisteisia hyvin pidettyjä autoja löytää. Mutta lähialueelta kun nopea kauppa pitäisi tehdä ja halutaan vaikkapa ajopeli oikean kokoisella moottorilla ja automaatilla...muutaman ruosteisen ja huoltamattoman romun tutkimisen jälkeen kun olet jo hyväksynyt, että voihan se myös mopomoottorilla olla. Ja manuaalilla...juuri kun olet puhelimeen tarttumassa, joudut taas huokaisemaan: "Miksi etupuskurissa on noin silmiinpistävä sävyero?" "Ai tämä (autoliikkeen auto) olikin asiakkaan lukuun..."
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Yks hyvä esimerkki siitä, että aikaa pitää olla myyntitapahtumassa, oli se "huutonetin" hilux

    Mätä, runko poikki, lava puuttuu ja jotain muutakin.

    Lähtöhinta 0e ja loppuu kuukauden kulutua
    Niin vaan senkin hinta nousi toiselle tuhannelle, eikä ollut mitään nopeesti lopussa vedätyskiimassa huutamista josta paetaan alta, kun oma huuto voittaakin, vaan tais olla et viimeisin huuto oli pari päivää ennen päättymistä ja päälle käypäsen hinnan

    Monet hiukkakin kalliimmat autot, niihin pitäisi laittaa aikaa huutaa, moniko täältäkin pystyy laittamaan maanantaihin mennessä 5000e autoon?
    Melkosen harva, mutta entäs jos siihen päättymiseen on vaikka kolmeviikkoa? voi seurailla et jaa se jääkin alle 3000 kysäsempä pankista ja nivuksesta luottoa sieltä tulee vihreetä valoa viikkoa ennen päättymistä ja sulla "on" se 4000e kourassa kun huutos voittaa 4200, se 200 irtoo jostain, mutta 4200 ei tosta vaan kavereilta tänään perittävinä velkoina löydykkään
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Paappas YV;tä mitä haussa
     
  18. jariha

    jariha Double Gearhead

    volvo? mul ois?
     
  19. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    viimeinen erä on harkiten tehty osamaksu kauppaan koska kun sen aika koittaa eihän sillä ole rahaa joten vaihtamalla taas uuteen velkakiesiin iso erä siirtyy tulevaisuuteen ja jatketaan pienemmällä erällä,sama myös muissa lainoissa alkaa olla trendi,meillä oli viimeinen talonmaksu jäljellä juuri isompi erä niin virkailija alkoi jo laskea uutta lainaa sille ja kyllä naama venähti kun sanottiin että ei oteta vaan maksetaan se pois.valtiokin maksaa vanhoja lainoja uusilla,joka sen tien päässä on puomi mihin loppuu joskus.pääasia että vie vähemmän kuin perinteinen jenkki,kuluista viis.
     
    Kurko tykkää tästä.
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Missä ja millanen?
     

Kerro tästä muillekin!