ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. Carpenter

  Carpenter Gearhead

  Muutama vuosi sitten myin vaihdossa ottamaani autoa jossa oli vikalista mukana kun edellinen
  oli sitä katsastuksessa käyttänyt, ilmoitukseen skannasin sen ja tekstiin vielä kirjoitin ne,
  ajoaikaa oli viikko jäljellä.

  Hintaa sillä oli 199€, moni siitä soitti mutta yksi jäi hyvin mieleen. Joku soitti ja kysyi otanko
  nintendon vaihdossa, en ensin meinannut mutta sitten pyysin 50€ välirahaa mikä oli hänestä
  ok mutta hänen pitää vielä soittaa tyttöystävälleen.

  Soitti hetken päästä takaisin ja sanoi ettei ole sitä viittäkymppiä, no homma jäi siihen, ajattelin
  vaan että millä rahalla olisi mahtanut maksaa osat, vakuutuksen, katsastuksen, bensoista
  puhumattakaan, kierrätykseen meni se mondeo.
   
  sleepercooler, Gary Grand, esmi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. esmi

  esmi Gearhead

  Kaveri kanssa kuun lopussa laitto Opelin myyntiin h. 300,eka soittaja pyysi varaamaan, no 1.8 oli vielä aamulla soitellut että puolenpäivän aikaan tulee hakemaan sen, ei ostajaa näkynyt, eikä vastannut puhelimeen enää!, no ei se mitään, myin sen toiselle kaverilleni ja nyt on kaksi tyytyväistä kaveria!,myyjä ja ostaja!.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 3. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Tuli tosta kirppis keskustelusta mieleen, yks kerta jossain kirpparilla kierrellessä sattu lähelle joku ukko joka sano et hän ottaa tän, mut käy ensin tän käytävän päässä kääntymässä

  Ite turisin kohdalla olleen myyjän kanssa jonkun aikaa ja joku rouva hiippaili siihen viereen katteli tavaroita ja alko tinkimään siitä varatusta esineestä.
  Rouva sai esineen tingittyä varmaan liki puoleen hintaan ja lähti eteenpäin samalla hetkellä tää ukko tulee siihen paikalle ja kysyy sitä osaa, niin tää myyjä sanoo et myi sen tolle rouvalla 20mk halvemmalla
  Ukko suruissaan lähtee kävelemään, niin ohimennen sanoin et osta se siltä rouvalta. Ilme ukolla kirkastui ja huudon kanssa perään et hän ostaa sen teiltä 20mk kalliimmalla kuin maksoitte itse

  Tää varaamatta jättäny myyjä alkaa kuikistelemaan tiskiltään tapahtumaa ja hetken päästä tavara ja raha vaihtavat omistajaa

  Sen varaamatta jättäneen myyjän ilme oli kyllä näkemisen arvonen ku ukko tulee siihen mun luo ja kiittelee et sai 300mk tavaran alle 50 mk
  Ukko vielä sanoo et hän ois tinkaamatta maksanu pyydetyn hinnan ja oli siinä jotain muutakin, mut ne hän ehtii myöhemmin :poff:


  Eli mitä tästä opimme, jos sulla on krääsää myynnissä klo on 10 minuuttia aukasun jälkeen vois olla kannattavaa varata jotain palikkaa 5min, voi olla ainakin 20mk rikkaampi
   
  sleepercooler, mikkis83, ImpJay ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. BHN

  BHN 1st gear

  Yksityishenkilönä +2ke käyttöauton myynti on kyllä hankalaa. Jostain kumman syystä ostajat haluaa ostaa jobbarilta/ liikkeestä usein heikomman yksilön?? . Ei kai se rahoitus enää ole este . Senhän saa nyt yksityisten väliseen kauppaankin..
   
  Inlinee ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 5. Sierra

  Sierra Gearhead

  Muutamaa volkkaria aloin myymään osina pihalta.
  Yks halus passatista tuulilasin, tuli itse irrottamaan, noin 5minuuttia ja lasi krats, antoi mulle sovitun 50€ ja sanoi, no se siitä.
  Kunnioitan tuommoista suoraselkäisyyttä! Kuinka moni olis alkanut itkemään että voisinko vähän tulla sovitusta hinnasta alas kun lasi meni rikki, nyyh?
   
  Muokattu: 30.8.2019
  Gary Grand, dart -66, mikkis83 ja 11 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Ihmiset on saatu aika hyvin peloteltua siihen et ei nykyautoja kannata ostaa muualta kuin liikkeestä kun "liikkeestä saa tukea, turvaa ja takuuta jos autoon tulee joku vika kun ei nykyautoja pysty enää itse korjaamaan".
  Itellä parhaillaa pari sahaa myynnissä, toinen on kyl rehellisesti aika kauhea mut toinen on todella hyvä , muutaman tonnin vehkeitä, niin kaikenlaista vitusti ajettua saappia yms. kikkareita tyrkytellään vaihdossa, muuten aika hiljasta.
   
  Sierra tykkää tästä.
 7. Sierra

  Sierra Gearhead

  Juu, mulla on noin 15t€ auris joka pitäs myydä, on ollut eukon ajossa, mutta oo viittinyt ees pestä myyntikuvia varten tai mitenkään innostua mihinkään sitä myyntiin laittaa, liian kallis käyttöauto yksityisen myydä. No, toisaalta sais taas hupia, tänne kirjoitella millaisia ostajia liikkeellä.
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Oon hetken katellu just muutaman tonnin tai ehkä viiden tontun autoa rouvalle. Minusta ne nyt kun on katellu ni ei yksityisten autot ole juuri sen halvempia tai kilsoiltakaan pienempiä ole kuin liikkeiden. Välillä yksityiset urpot kyllä pyytää jopa enemmän. Sitte ne pari yksityisten mitkä vois ees kiinnostaa on ollu sisältä niin paskaisia kuvien perusteella ettei viitti lähtee ees kattomaan. Jos ne eläimet ei olis kussu ja paskonu penkkejä piloille eikä rasvaset haalarit jalassa olis ajeltu sitä autoa korjaamisen jälkeen ni ne olis vissiin ehkä helpompi myydä. Meillä on pari penskaa muttei nekään ole sotkenu yhtään autoa sisältä. Jokainen tosin tekee omallaan mitä haluaa. Liikkeissä on sitten sentään fiksarit ja niillä painehuuhtelulaitteet ja myllytysvehkeet ni ne saa ne vähän siistimmiks.
   
  Sounderi, Sierra ja Inlinee tykkäävät tästä.
 9. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Minä ostan mieluummin yksityiseltä, kuulee vähän auton hostoriaakin, eikä tarvi maksaa lasipalatseja tai kuluttajansuojasta josta kumminkin saa :argue: tosipaikan tullen. Siis JOS yksityinen on huomioinut nuo hinnassa.
   
  mikkis83 ja Karpov tykkäävät tästä.
 10. Sierra

  Sierra Gearhead

  Tuo on yksi hyvä ja varsin suuri ero yksityisen ja liikkeen välillä, mikään liike ei myy paskaista autoa ja moni yksityinen taas ei tolkkua että siitä se myynnin takkuaminen just on kiinni kun paskaisena yrittää myydä, ensivaikutelma.

  Tarkoitan sisäpaskaista, koiran karvaa, vaahtokarkkeja penkkien alla, pölypaskaliisteri kojelaudassa /ratissa /vaihdekepin/käsijarrukahvan juuressa ja joka hiton sopukassa, jne..
   
  Muokattu: 30.8.2019
  litres tykkää tästä.
 11. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Se on auton käyttäminen autopesussa raskasta hommaa, ei vaan jaksa.
   
 12. Sierra

  Sierra Gearhead

  Otetaan kaksi saman mallin autoa, toinen hyväkorinen pistetään hyvillä kuvilla myyntiin ja toinen katsastamaton kittilohkeillut ruosteinen yhdellä huonolla kuvalla.
  Niin miksi se huonosti kuvattu auto aiheuttaa ostajissa enemmän vipinää ja siitä viskellään näkemättä kovempia käteistarjouksia?
  Tokihan se myyjän nilkkaan kalahtaa kun se tosiostaja menee sitä sumeiden kuvitelmiensa autoa lunastamaan.
   
 13. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Ikuinen optimismi? Uskotellaan itselle ettei se voi olla noin huono, huonot kuvat vaan vääristää:rolleyes:
   
  Sierra tykkää tästä.
 14. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ihmiset on tyhmiä. Kyllä mäkin oon h moilasena mattamustien linttacapriceiden myyntiä kattonut kun alkuperäsiä perussiistejä myydään halvemmalla pidempään.
   
  Peeaa, Sierra ja Inlinee tykkäävät tästä.
 15. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Kyllä taas saatana ottaa kypärään nämä nykypäivän "ostajat".:oops:
  Oon parin viime viikon aikana kaupannut yhden käyttiksen,veneen,vähän harrasteen osia ja yksi harrastepelikin on ollut kaupan.Näistä tuo harraste on vielä myymättä ja varmaan jääkin myymättä mutta kyllä osaa vituttaa nämä sähköpostilla lisäkuvien vinkujat ja turhan kyselijät.Laitat kuvia halutuista paikoista,selvennät lisäkysymyksiin vastaukset ja näet vaivaa...ja tämä kyselijä ei vaivaudu vittu edes vastaamaan mitään!:mad:Seuraavana päivänä joku toinen taas on samalla asialla ja pommittaa viestiä,kyselee tiukkaa hintaa,tarjoaa jotain paskaa vaihdossa jne jne.Tuntuu ettei näillä tyypeillä ole pienintäkään aikomusta ostaa yhtään mitään,kunhan lämpimikseen kyselevät turhia.Vai onko joku saanut jotain myytyä tällaisille tyypeille?Aloin oikein miettimään tehtyjä autokauppoja viime vuosilta ja yhteneväisenä tekijänä toteutuneelle kaupalle on aina ollut se että ensimmäinen yhteydenotto tulee AINA soittamalla.Nämä sähköpostin tai muun kirjallisentuotoksen tykittäjät eivät ilmeisesti uskalla soittaa tai vaihtoehtoisesti ei ole mitään aikomustakaan mitään ostaa.:confused:
   
  Inlinee ja Peeaa tykkäävät tästä.
 16. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  ne onkin rakennettuja customeita= laitettu paljon rahaa rakentamiseen.
   
 17. Sierra

  Sierra Gearhead

  Jätäppä sitten vastaamatta jollekin tommoiselle, niin se ois lopulta ollut se todellinen ostaja.
  Monta kertaa jälkikäteen ihmetellyt että jopa aivan ihmeellinen kysely lopulta johti kauppoihin.
   
  Karpov tykkää tästä.
 18. Sierra

  Sierra Gearhead

  Samaan lottoon taitaa nettihuutokaupat perustua.
  Voi juma millaisia auton pommeja tutut huutokaupoista ostelleet.
   
  Muokattu: 8.9.2019
 19. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Niissä on enemmän harrastamista ja harrastukset maksaa.
   
 20. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Itellä parhaillaan parin kaverin autoja myynnissä kun eivät itse halua hoitaa nettimyyntiä. Muutaman tonnin ropposia. Pudotan hintaa satasen viikossa ja tuosta ne pikkuhiljaa lähtee. Kaikenlaisia ostajia ja viimeisen hinnan kyselijöitä, ihme kyllä jotkut sitten tupsahtavat paikalle ja hakevat auton pois. Täysin mahdoton sanoa mikä kontakti johtaa lopulta kauppoihin, kaiken maailman soittelijoitakin on riittänyt...
  Itelle kuvien lähettely ja vastauksien runoilu on helppoa varsinkin nykyään kun taapertaa auton viereen ja räpsii kännyllä kuvat, onhan se nyt todella yksinkertaista verrattuna entiseen kun piti ottaa kuvat ja siirtää ne koneelle ja avata modeemi jne...
   
  Sierra, Karpov, miguelo ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!