ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  Muistuipa mieleen eräs automyyntini, joka voisi mennä myös ihmeellisiä myyjiä kategoriaan.
  Pistin nettiautoon vanhan Mazdan. Leimaa oli yli 6kk, kahdet renkaat ja jakohihnan vaihto oli tulossa ajankohtaiseksi. Hintaa taisin laittaa 650€.
  Seuraavana aamuna ensimmäinen soittaja lupasi 300€ ja lupasin sillä, kun piti päästä nopeasti eroon Mazdasta. Lupasin vielä napata ostajan kotimatkalla kyytiin.
  No yllättäin ostaja oli mustalainen. Eipä mitään, matka meni mukavasti jutellen ja kotipihalla sitten ihmeteltiin Mazdaa tarkemmin.
  Auto oli kuulemma äidille tulossa ja olisi sopiva.
  Sitten ostaja sanoi, että maksaa 200€, kun jakohihnakin pitää vaihtaa ja se maksaa.
  Tuossa kohtaa mulla keitti, en kyllä näyttänyt sitä, vaan heitin ostajalle että "tarjosit puhelimessa 300€ ja sillä lupasin myydä. Mikäli ei kelpaa, niin voin sen verran tulla vielä vastaan, että heitän sinut lähimmälle bussipysäkille"
  Ostajalla oli vasta-argumenttina, että tarjosi näkemättä ja aina voi vielä vähän tinkiä. Tähän vastasin, että ei kannata näkemättä tarjota.
  Ostaja nosti taas vähän tarjousta, mutta en antanut yhtään periksi ja edellä mainittu dialogi käytiin useampaan kertaan läpi.
  Koitti vielä vitosta tingata, mutta kun käskin lähteä kävellen sinne bussipysäkille, niin 300€ tuli mulle käteen.
  Tuumasi vielä lähtiessään ettei ole noin tiukkaa myyjää vielä kohdannut.

  Mazda tuli nettiautoon muutaman päivän päästä tonnilla.
   
  Jori85, Seevu, stratusdriver ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Buick225

  Buick225 Double Gearhead

  Eräs täälläkin kirjoitteleva tyyppi haluaa ostaa teollisuusompelukoneen. Minulla sellainen sattui olemaan ylimääräisenä jote lähetin kuvia ja videon toimivasta laitteesta ja viestin että tarjoa. Mitään ei kuulunut ja sitten laitoin viestin,kyllä vai ei??
  Vihdoin sai ulostettua että mikä hinta? Vastasin mielestäni kohtuullisen 400.
  Mitään ei ole kyseisestä vässykästä enää kuulunut joten onnea niille jotka tuollaisen kanssa meinaa kauppoja hieroa,vois sentään saatana vastata jotain:mad:
   
 3. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Olisiko tässä ollut kyse vaan kysynnän ja tarjonnan laista..? Neuvostoliiton romahduksen jälkeisessä Suomessa on tainnut olla käytetyistä teollisuusompelukoneista reilusti ylitarjontaa? Joku firma keräili ainakin vielä muutama vuosi sitten vanhempia teollisuusompelukoneita ja matonkutomishärveleitä jonnekin Bangladeshiin vietäväksi, kun niille ei ollut täällä mitään käyttöä. Ja niiden ostohinnat taisi olla aika samaa tasoa kuin metalliromulla.
   
 4. Dahlton

  Dahlton Gearhead


  Mun mielestä olisit voinut soittaa ostajalle eikä laittaa viestiä. Samalla olisit voinut ite ilmoittaa että hinta (tai hintapyynti) 400€.

  Ainakin itellä tulee heti mieleen kun tulee viesti että "tarjoa jotain" niin se henkilö on joku joka haluaa 150euron koneesta 400€ ja jos sille tarjoaa 150€ niin sitten saa lukea overdrivelta kuinka on persaukinen idiootti kun heitti sika tarjouksen. Vaikka todellisuudessa tarjous olisi ollut ihan linjassa tuotteen kanssa.
   
  impala-63 ja bathory tykkäävät tästä.
 5. Nupa

  Nupa Gearhead

  Taiteilija vauhdissa taas... nysse tarjoaa yksiötä Heinolasta ja kaheksallatonnilla taidetta, tai pelkkää taidetta 40tuhannen edestä.
  On ku novellia lukis tuo tekstiviesti: tiukka selvitys yksiöstä ja taloyhtiöstä, kulkuyhteydet sinnetännetonne, tehdyt ja tekemättömät rempat ja oma elämäkerta selvityksineen kuinka taiteilijan elämä kusee ja paskoo ku galleriassakin tauluja esillä eikä saa kun 30% hinnasta jos joku ostaa ... pitäis kyllä lailla rajottaa näitä spämmejä siihen 160 merkkiin.
  Ei tullu kauppoja, tässäkään tapauksessa. Valitettavasti.
  Timppa vois tehdä asuntoonsa mainitun pintarempan jonka jälkeen sisustaa känppänsä tauluillaan. Sitten vaan hinnat kylkiin ja avoimet ovat tai näyttelyntynkää tm. Eipä vetäis galleristi 70 pinnaa myynneistä.
  Kokeile Timppa sellasta vaihteeks äläkä spämmää mua enää, ihan sama mikä auto mulla milloinkin on myynnissä. JOOKOS.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 6. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Jos taulujen vastaanottajalla on talossa puulämmitys niin menisihän tuokin, jos on tilaa varastoida. Siitähän tulee useampi rekkakuorma, kun tauluille laskee polttopuuhinnan.

  Jaa, että yksiö Heinolassa.... Tämä tulee aina ensimmäisenä mieleen Heinolasta:
   
  Larry tykkää tästä.
 7. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Kun se lähettää saman litanian kymmenille ihmisille, niin saattaa tärpätä.

  Joskus tarjosi mulle pitkän sepustuksen kanssa autoja ja tauluja vaihdossa. Vähän myöhemmin tarjosi mun toiseen autoon samalla pitkällä sepustuksella vähän muuteltuna ja yksi auto tiputettu pois vaihdokeista, koska se mun toinen oli halvempi.
   
 8. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Laitoin yhden toyotan myyntiin. Ostajaehdokkaina on ollut oikeastaan vain afrikkalaistaustaisia henkilöitä. Yhden kanssa sovittiin hinta ja hän aikoi maksaa tilille ja sen jälkeen tulee kuljetusauto hakemaan. Auto ei ole menossa vientiin vaan kuulemma henkilön omaan työajoon etelä-suomeen. Laittoi kyllä rahat mutta 600euroa vähemmän mitä sovittiin, onko tässä nyt joku kusetuksen yritys menossa, kellään kokemuksia. Heppua en ole saanut nyt kommentoimaan rahansiirtoaan ollenkaan.
   
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Jospa watussi oli vaan matemaattisesti lahjaton. Ahrikkahan ei vissiin ole koskaan menestynyt niissä PISA testeissä.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 10. Nupa

  Nupa Gearhead

  Laittoiko 3ke autosta 2,4 peipällin kautta ja maksaa tuon 600 käteisellä haettaessa. Ja sitten ilmoittaa peipällille, että no deal, fraud ja saa rahansa takasin... eiks ne jotenkin noin mene, emmä tiedä ei oo osunu kohalle.
   
 11. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Suomalainen tili oli mistä maksettu. Nyt tilanne alkaa aukeamaan, kuulemma kuljetus niin kallis niin hänellä ei ole enempää rahaa, palkka pieni, toinen auto rikki ym. Taitaa olla suoraselkäiset halpojen autojen ostajat kuollu jo nälkään, noita säätäjiä ja pikkukusettajia kyllä piisaa.
   
 12. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Ku wattussi tulee tontille niin teet pankkisiirron takas tän tilille ja sanot… no deal sorry :poff:
   
 13. max

  max Double Gearhead

  Ei saa olla liian tiukka,vaan pitää ymmärtää ostajaa.
  Eilen myin rengas/vannesarjan ostajalle jolla ei ollut rahaa mukana.
  Lisäksi toimitin tavaran ostajalle.
   
 14. litres

  litres 3rd gear

  ööh, mitens sitten kävi , saitko rahat?:eek:
   
 15. max

  max Double Gearhead

  Juu sain.
  Olen ostanut kaksi BBC alakertaa,kahdelta eri tekijältä.
  Molemmat ovat toiselta puolen Suomea,ja he ovat toimittaneet nämä alakerrat talliini ilman eri pyyntöä ja korvausta.
  Kai se metsä vastaa niinkuin sinne huutaa.
   
  three hundred tykkää tästä.
 16. virta

  virta Gearhead

  Aina se ensimmäisenä tulee nykyäänkin usein se pussihousun tarjous,puolet siitä mitä pyydät.Sen verran jo oppinut ettei noihin kannata tarttua,paskan maku jää noista suuhun kuitenkin tavalla tai toisella.Muutoinkin nuo tuntemattomista numeroista ensin tulevat soitot vaikka jättää vastaamatta.
  Paras kauppa kuitenkin kun sillä tavallisella Matilla on viikonloppuna aikaa tulla auto hakemaan.

   
 17. meteor

  meteor 3rd gear

  Mitä tarkoitat tuntemattomat numerot, teetkö vaan kaupaa tuttujen joiden numerot on muistissa?
   
 18. virta

  virta Gearhead

  No itsellä ollut Fonecta kännykässä jo kauan,antaa vain nimen soittaneelle ja soittaessa,sitä tarkoitin.
   
 19. SMP

  SMP 1st gear

  Sinulla saattaa jäädä viranomaisyhteydenotot tai mahdolliset viranomaistehtävissä toimivien ostajien kaupat tekemättä.

  Monella on tietyistä syistä suojattu numero.
   
 20. virta

  virta Gearhead

  Viestiäkin voi laittaa ja esitellä itsensä,moneltakin murheelta voit välttyä kysymällä sitä nimeä.Anonyymille myyminen tai edes
  esittely ei sovi kaikille.
  Kyllä muutama ihan ok ostajakin on soittanut tuntemattomasta numerosta,mutta pääsääntöisesti jätän vastaamatta kun kiire ei ole ja paremmat kaupat saa hetken odottamalla.
   

Kerro tästä muillekin!