ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. DS 325

  DS 325 Double Gearhead

  Aikanaan Leppävaaran Maxin parkkiksella oli Ford Freaksien järjestämä Swappi jossa myin vähän käytettyä SBC nokkaakselia. Hinta oli taas huimat 20 Markkaa ja joku viitsi siinä lähes puolituntia itkeä kun pitäis saada halvemmalla ja on vaikeeta ym ym.

  Aikani tota heppua kuunneltuani otin sen nokan käteeni ja viskasin parkkiksen suuntaan noin viiden metrin korkeutaan ja ilmoitin, että nyt saat ilmaiseksi. Eipä tosin kelvannut enää edes ilmaiseksi 3 osaisena.. :poff:
   
 2. rane58

  rane58 Double Gearhead

 3. bblock

  bblock 3rd gear

  Muistoja viime kesältä: tiiliskivi linttaisolohko oldssi projektina myynnissä niin viikon aikana savosta soitti mies neljä-viisi kertaa,varasi ja auto mitattiin ja paino tark. otteesta että sopii (jo vuokratulle)trailerille...la aamuna piti lähteä tulemman heti aamulla aikaisin(kuulemma n.klo 6) eipä näkynyt eikä vastannut puh...no samana la päivänä Treen mies oli tulossa ostamaan linttafarkkua (kuuluisaa Blizzardin keikkakärryä) oli sovittu viikolla puhelimessa kaikki niin VAIMO SOITTAA ETTÄ EI MEIDÄN PERTTI SAA OSTAA TUOLLAISTA AUTOA !!! eipä olis lauantaina muuta tekemistä ollutkaan kuin odotella olemattomia...tai voihan olla että ymmärsin väärin kun savolaisten kanssa puhuessa vastuu on kuuntelialla :rotfl: ja Pertti oli vaan :pinup: tossun alla :poff:
   
 4. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  Lainattu valikoiden:
  Tätähän voi vielä hiukan kehittää siten, että antaa myyjälle sen "tinkivasaran" ja sanoo "Kilautapa tuotteeseen sen kokoinen klommo, että se vastaa tarjoamaasi hintaa"

  Tällöin ei ainakaan itse tärvele omia tavaroitaan, vaan ostaja.

  TheJonssi

  ps. Tinkiminen on elämän tapa. Itse tingin jopa apteekissa ja onnistunkin siinä. Ainoat kaupat missä en ole onnistunut tinkimään on Bauhaus ja Gigantti. Autokaupoissa on taas ollut ensimmäin letukka 80-loppupuoliskolla sellainen mistä ei saanut markkaakaan tingattua. No, autokuume oli niissä korkeuksissa ettei yrityskään ollut kauheen kova.
   
 5. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  Mulle se vasta outo ostaja tuossa sunnuntaina kohdalle sattuikin.

  Soitti noin klo 10.00 ja sanoi olevansa tuottteesta kiinnostunut.

  Meni 20minuuttia tuli pihaan, pisti auton käyntiin, sammutti sen ja seuraavaksi tinki hieman muodon vuoksi ja laski rahat kouraan! :odroll:
  Ei minkäänlaisia osamaksu venkoiluja tyyliin satanen käteen ja loput syyskäräjillä eikä mitään muutakaan.

  Ihan hämmästyin että vielä on tuollaisiakin entisajan ostajia olemassa :rotfl: :rotfl: :rotfl:

  Kaiken lisäksi pisti vielä akkansa uuden kamppeen rattiin ja hävisivät sen siliän tien! :poff:
   
 6. rane58

  rane58 Double Gearhead

  Ootko tinkinyt ALKO:ssa? :eek: -Paljonko tuli "räppinkiä"? :wink:
   
 7. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  .

  Seuraavaksi puppua, jota en myönnä missään oikeusistuimessa, sillä Gigantillahan ei ole hintatakuuta...

  Giganttihan on maailman helpoin tinkimispaikka, koska voit pelata faktoilla (tai faktoiksi naamioiduilla valheilla, mutta ei mennä niihin nyt..). Haluat tuotteen X Gigantista mahd. halvalla. Selvitä tuotetta myyvät muut liikkeet ja tingi niiden kesken tuotteen hinta niin alas kuin mahdollista, pyydä tinkikierroksen voittajaliikkeen myyjää kirjoittamaan käyntikorttinsa taakse tuotteen mallimerkintä ja hinta, johon hän suostuu sen myymään. Mene kortin kanssa Giganttiin ja näytä korttia myyjälle, jolloin hän myy sinulle kyseisen tuotteen halvemmalla.

  Vittumaista, mutta totta.

  Muut kaupat eivät voi kilpailla muulla kuin palvelulla ja valikoimalla.

  Olen venyttänyt kyseistä kumilankaa jopa jo tehtyjen kauppojen ja maksamieni hintojen yli eli ovat palauttaneet tililleni rahaa, kun olen informoinut heitä todisteellisesta paikasta, joka myy identtistä tuotetta halvempaan hintaan 8) Ime munaa vapaa markkinatalous :poff:
   
 8. breezeri999

  breezeri999 1st gear

  Kun työskententelin gigantissa niin sanottiin siitä hintatakuusta että riittää kun euron! halvemmalla myy. Siinä toteutuu niiden hintatakuu. Muutenkin ko. lafka myy kauheeta skeidaa ja kusettaa tarkoituksella asiakkaita niin paljon kuin mahdollista, ainostaan kaupoilla on väliä. Onneksi ei tarvi enää olla siellä.
   
 9. CTS

  CTS Gearhead

  No onhan se silloin halvempi, vaikka olis vaan sen euron.
  Perustele kauheen skeidan myyminen ja asiakkaiden kusetus?
  Mä en ole vielä huomannut ostaneeni Gigantista skeidaa enkä tulleeni kusetetuksi.
   
 10. rane58

  rane58 Double Gearhead

  ^- Enpä minäkään tiedä kusetuksista, vaikka joitain ostoksia olen gigantissa tehnytkin.. :eek:
  -Tai sitten en ole tyhmänä huomannut. :oops:
   
 11. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  .

  No kusetuksista ja toimintatavoista sen verran, että hyvin suuri jätti (= gigantti, en sanonut Gigantti) laittoi bulvaanin ostamaan laivalastillisen televisioita Suomen silloisesta ahdingossa olleesta tv-tehtaasta italiaan…laiva saapui perille, mutta yllättäen maksujen kanssa tulikin kaikenlaista viivytystä ja tavarakin oli tilaajan mielestä epäkuranttia ja koko homma vain venyi ja vanui ja satamamaksujakin kertyi ja kaikkea kummallista paskaa muka tapahtui…lopulta tv-tehtaan oli järkevintä merkitä kyseinen lasti luottotappioikseen ja hyväksyä kusetus. Tämän jälkeen kyseisen erän televisioita alkoi ilmestymään myyntiin mm. kyseisen tv-tehtaan naapuriin pystytettyyn hyvin suureen jättiin ja muihin hyvin suuriin jätteihin.. 8) Asiakkaat voittivat, mutta suomalaiset ja Suomen vienti ei.
   
 12. manha

  manha Gearhead

  Näin olen itsekkin tottunut kaupat tekemään.Kyllä siinä vaiheessa kun myyjään otetaan yhteyttä,pitää tietää mitä haluaa.
  Edellisen hankinnan tein puhelimessa,tingin hinnan siihen mitä olin valmis maksamaan.Sitten kun auto tuotiin mulle,rahat näppiin ja tiukka kädenpuristus reilun kaupan merkiksi.
  Nämä harrastelaitteet kun eivät siitä itsestään miksikään muutu,vaikka potkisit renkaita myyjän kiusaksi viikko tolkulla...
   
 13. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  Olenko edes käynyt ikinä Alkossa. No joo olen, mutta enempi olen keskikaljacowboy, joten marketin kassalla tingitty alennus koskee myös niitä oluita vaikkei siihen olekaan suoraan kohdistettu.

  Kuten itsekin kirjoitit, kyseessä on kilpailuttaminen, ei tinkaaminen.
  ******************

  Ohan niitä ostajia ollu. Eräätkin torttutukat tuli kattoon voortia, jossa ainaski konhe oli mielettömän hyvässa kunnossa. Auto oli seissy toista kuukautta pihassa käyttämättä ja kerrasta tulille kun avaimesta väänsi. No, naputtihan yläkerta ½minuuttia kun kerran kuivaksi oli valunut. Siitä sitten vinkumaan ja samoten, kun korissa oli vähä sitä sun tätä fiilunkia. Hinta on kuitenkin kohdallaan.

  Aikansa kun ostaja kiukutteli, niin sammutin auton, laitoin konepellin kiinni ja sanoin "Eiköhän tää oo nähty, lähetään menee"

  TheJonssi
   
 14. Uoti

  Uoti 2nd gear

  Yleensä älyttömän tinkaamisen lopettaa seuraava lausahdus:
  Nyt taitaa olla asianlaita niin että me kaksi kovapalkkaista kaveria tuhlataan toistemme aikaa! Loppuu ainakin ämpyily, välillä tulee kaupat välillä ei, mutta mitä helvettiä sitä jahkaamaa tuntitolkulla... :argue:
   
 15. jorkki107

  jorkki107 Gearhead

  Re: .

  ja sitten ne kiertää ton, tilaamalla tehtailta samaa tavaraa eri numerolla. :mad:
  esim vaikkapa.LG dvd 1234567 ,ni gigantti myy sitä nro 1234568 :eek:

  ja kyseessähän on aivan eri tuote :odroll:
   
 16. tammercity

  tammercity Gearhead

  Kaveri tossa vääntää autokauppaa yhdessä pihassa ja aika usein sitä kahvilla tulee siellä poikettua viikonloppusin.

  Yhtenä päivänä ollaan kopissa kahvittelemassa ja katotaan ikkunasta että asiakasta tulee autolla.
  Äijä ajaa yhden myyntiauton (joka muuten oli just leimattu) viereen ja melkein "syöksyy" auton alle.
  Hetken päästä alkaa pauke kuuluun kopille asti ja siitähän sitten lähdetään puolijuosten kattoon että "mitä hel......!"

  Myyntiauton viereen kun päästään niin äijä selällään sielä auton alla takoo alustaa minkä kerkiää.
  Ei siinä oikee muuta voinu kysyä kuin että -"Mitäköhän vit... sää oot tekemässä"?
  Asiakas siihen että -"öh, mää näin netissä tän.."

  Siinä teki mieli sanoo itsekin muutama valittu sana, mutta kaveri pitkäpinnasena tyyppinä onneks osaa pitää hermonsa ja palvella, kun taas itse olis varmaan "pyörittäny" sitä kaveria hetken siinä pihassa pyytäny ystävällisesti poistuun romullaan millä pihaan tulikin.
   

 17. Lukikos siellä ollessas palkkakuitissakin että " se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa " , niinkuin tarina kertoo :odroll:
   
 18. -TH-

  -TH- Gearhead

  [/quote]


  Lukikos siellä ollessas palkkakuitissakin että " se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa " , niinkuin tarina kertoo :odroll:[/quote]
  :rotfl: :rotfl: tuskinpa luki....ja kun mullikkaa tavasin ja huomasin ilmon kikantin talkooporukan haalimisesta, siinäkin loisti poissaolollaan tuo klassinen sloukani.
   
 19. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Mikä moottori siinä oli? Varmaan uutena tullut paljon foordille reklamaatioita siitä mallista jos moottori nakuttaa aina kun auto on ollut hetken seisomassa.
   
 20. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  ^ 5.0, eli voortin 302 8-piste ruiskulla. Nii, naputti muutaman sekunnin käynnistyksen jälkeen, kunnes öljy oli kiertänyt taas joka paikkaan. Tämän jälkeen kävi täysin ilman lisä-ääniä, kuten kuuluukin. Ja toisekseen, jos leimattua amerikanrautaa kaupataan muutamalla sataselle, niin saa se saatana vähä naputtaakin tyhjäkäynnillä... vai onko kysyjä juuri niitä ostajia joille pitää myydä ehjä, virheetön ja mielellään viritetty isolohkolaite muutamalla satasella???

  TheJonssi

  Edit:
  Tämän ostajakandidaatin jälkeen tuli rytmiryhmä katsomaan laitetta, suoritettiin pieni koeajo jossa tietenkin bensaletku halkesi. Teimme uuden pissapojan letkusta ja matka jatkui lähtöpisteeseen. Seurasi kättely, rahat lapaan ja katsoin että akti on suoritettu. Missä lienee tämäkin hoppa tänä päivänä..
   

Kerro tästä muillekin!