Iitin moottoriratahanke

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FHRA Kouvola Club ry', aloittaja fury69, 7.2.2010.

 1. fury69

  fury69 Gearhead

  Onko asia edennyt mihinkään suuntaan?
   
 2. arzi

  arzi Gearhead

  Hyvä kysymys! Olin itsekin jo unohtanut koko hankkeen.. Jännä nähdä miten kaupungin sedät uskaltaa laittaa tuohon jatkossa veroeuroja nyt on noi koulujen sulkemisjututkun menossa. Viimeisimmästä löytämästäni Koutsin jutustakin on jo aikaa..

  Onhan noita muitakin suunnittelilla, Wasa Racepark kai uusimpana, josta OD:llakin tuoretta juttua: :eek:
  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=183283
   
 3. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Käsittääkseni toi Iitin hankekin etenee omalla painollaan mut hieman hiljaisuudessa. Mut parempikin varmaan niin :wink:

  Ja se plussahan sillä on että hankkeen takana on myös niin molemmat isot kattojärjestöt AKK kuin Suomen Moottoriliittokin sekä vielä ajoharjoitusratatarpeillaan niin polliisit kuin puolustusvoimatkin.

  Toivotaan parasta niin sille kuin Vaasankin hankkeelle :)

  Tossa yks artikkeli tilanteesta keväällä 2009 eli hiukka tota arzin linkittämää uudempi:

  Taantuma ei jarruta Iitin moottoriradan suunnittelua
  4.4.2009 20:26


  Pääkysymystä rahoitusmahdollisuuksista selvitetään. Radan liiketoimintasuunnitelma valmistuu kevään aikana.
  KOUVOLA. Taloudellisten suhdanteiden heikkeneminen ei merkitse kaikkien suurten aloitteiden hautaamista. Iitin Tillonlankankaalle valtatie 12:n viereen piirretyn kansainväliset vaatimukset täyttävän moottoriradan suunnittelu edistyy koko ajan.

  Valtakunnalliset moottoriurheilujärjestöt, AKK-Motorsport ja Suomen Moottoriliitto, ovat rataprojektin aloittajat. Pelkästään moottoriurheilun tarpeisiin ei kuitenkaan olla suunnittelemassa kansainvälistä keskusta. Radan päivittäiskäyttö koostuisi erilaisesta ajo- ja kuljettajakoulutuksesta, sekä teknologian hankkeiden testaamisesta ja mahdollisesti elämysliiketoiminnasta.

  Rataprojektin ohjausryhmä on viimeksi neuvotellut radan palveluista kiinnostuneiden ministeriöiden edustajien kanssa. Yhteydenpito jatkuu. Lisäksi konsulttiyritys laatii parhaillaan radalle liiketoimintasuunnitelmaa.

  - Vaikka suhtautuminen suunnitelmaan on ollut hyvin myönteistä, täytyy muistaa, että pääkysymys on, millä rahoitusjärjestelmällä rata voidaan tehdä tänne. Suomeen suunnitellaan ensimmäistä kertaa jotain tällaista, sanoo Kouvolan suunnittelupäällikkö Hannu Koverola ohjausryhmän puolesta.

  Iitti valikoitui radan paikaksi, koska Tillolan noin 175 hehtaarin alue on sijainniltaan sekä pääkaupunkiseutuun että muuhun maahan nähden hyvä ja täyttää muut tärkeät kriteerit. (kouvolan sanomat)
   
 4. Uoti

  Uoti 2nd gear

  Vähän kaksipiippuinen juttu koko hanke näin harrastajan näkökulmasta... Jos tuo toteutuu (mitä epäilen) niin kouvolan tykkimäen rata loppuu samantien! Tykkimäkeen on panostettu aikalailla viimevuosina, itsekkin jokusen kerran talkoilemassa tullut oltua... Jos toiminta siirtyy iittiin, on 100 varma että hinnat on jotain ihan muuta kuin "ilmaisessa" tykkimäessä!
  Toisaalta olis tosi hienoa että tossa nurkilla olis kunnon FIA rata missä kunnon kapinoitavois järjestää...
   
 5. jknR

  jknR Gearhead

  Mtv3:n sivuilla juttua. http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlaji...tot/muutlajit/2010/10/1211852?moottoriurheilu

  [​IMG]

  "Uutta kansainvälistä moottorirataa on suunniteltu maahamme viimeiset kaksi ja puoli vuotta. Hankkeen vetureina ovat toimineet suomalaisen moottoriurheilun lajiliitot AKK-Motorsport ja Suomen Moottoriliitto yhdessä Iitin kunnan ja Kouvolan kaupungin kanssa. Kansainvälinen autoliitto FIA on osallistunut radan suunnittelun rahoittamiseen.

  Radan suunnitellut englantilainen Apex Design Ltd. luovutti alueen Master planin eli hankesuunnitelman sen tilaajille Vantaalla viime perjantaina. Noin 4,7 km pitkä rata tulee sijaitsemaan Iitin kunnassa, noin 15 kilometriä Kouvolan kaupungista. Ratasuunnitelma on tehty ns. 2-luokituksen pohjalta, mikä tarkoittaa radan sopivan miltei kaikille muille moottoriurheiluluokille paitsi autourheilun kuninkuusluokalle formula 1:lle.

  Alueelle on tarkoitus toteuttaa muun muassa karting- ja rallicrossrata, motocross-rata sekä kuljettajakoulutuskokonaisuudet henkilöautojen ja raskaan kaluston ajoharjoitteluun sekä ajoneuvotestaukseen. Toteutuessaan ratakokonaisuus mahdollistaisi myös maamme ensimmäisen lajinomaisen autourheilun valmennuskeskuksen.

  - Moottoriurheilu on kiistatta tuonut viime vuosina eniten kansainvälistä urheilumenestystä Suomelle. Mielestäni nyt on moottoriurheilun aika saada ratahanke toteutetuksi, jotta voimme taata menestyksen myös tulevaisuudessa, toteaa projektin ohjausryhmän puheenjohtaja, AKK-Motorsport ry:n puheenjohtaja vuorineuvos Kari O. Sohlberg.

  - Radan toteuttamisen kustannusarvio sen ensimmäisessä vaiheessa on noin 25 miljoonaa euroa. Rahoituksen lopullisessa toteutuksessa valtiolla on ratkaiseva rooli. Odotammekin valtion lopullisia rahoituspäätöksiä nyt lähiaikoina, kertoi Iitin kunnanjohtaja Pentti Toivanen."
   
 6. arzi

  arzi Gearhead

  :eek: :eek: Jopas, asialle on tapahtunut jotain!!
   
 7. Cadillac390Man

  Cadillac390Man Gearhead

  Onkos tuolla kiihdytyssuoraa?
   
 8. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Kyllä se ainakin on ollu suunnitelmissa ja myös FHRA on ollu jollain lailla mukana tossa hankkeen suunnittelussa.
   
 9. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

 10. jknR

  jknR Gearhead

  Iitin moottoriratahanke sai vauhtia

  11:02 - 30. marraskuuta 2011 - Krista Koivisto

  Kesän ajan jatkotoimenpiteitä odottanut Iitin moottoriratahanke on saanut vauhtia rattaisiinsa. Kunnanjohtaja Pentti Toivanen kertoo, että syksyllä aloitettiin kolme konkreettista jatkoselvitystä, jotka tähtäävät hankkeen nimissä perustettavan yhtiön syntymiseen ensi keväänä.
  Konsultilla teetetään liiketoimintasuunnitelma, joka valmistuu huhtikuun loppuun mennessä. Maaliskuun loppuun mennessä selvitetään myös ratasuunnittelua, toimintatapoja ja raskaiden ajoneuvojen kuljetuskoulutusta.
  Iittiin on kaavailtu jo vuosien ajan kansainväliset vaatimukset täyttävää moottoriurheilurataa. Rataa käytettäisiin paitsi kilpailemiseen myös harjoitteluun, testaukseen ja valmennukseen.
  Tällä viikolla varmistui Kimi Räikkösen paluu F1-radoille. Suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsportin puheenjohtaja Kari O. Sohlberg sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa keskiviikkona, että Räikkösen paluu edesauttaa Iitin ratahanketta. Iitin kunnanjohtaja Toivanen on samaa mieltä.
  - Totta se on, kyllä F1-kuninkuusluokan näkyvyys vaikuttaa koko autourheilun suosioon.

  Lahden seutuakin tarvitaan
  Iitti on anonut maakunnan vaihtoa Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen. Toivasen mukaan maakunnan vaihto ei sinällään vaikuttaisi ratahankkeeseen ja vahvasti hankkeessa mukana oleva Kouvolan seutu jatkaa entiseen malliin.
  Toki yhteistyöstä Päijät-Hämeen kanssa on puhuttu. Toivasen mukaan asiasta käynnistettiiin keskustelut Lahden kaupungin kanssa vuosi sitten. Lähinnä on esitetty ajatuksia moottoriurheilun suorituspaikkojen keskittämisestä Iittiin. Toivanen painottaa, ettei mitään päätöksiä ole tehty, vaan asiassa on edetty vasta keskusteluasteella.
  Toteutuessaan hankkeella olisi Toivasen mukaan erittäin suuri merkitys paitsi Iitille myös Kouvolan ja Lahden seudulle sekä pääkaupunkiseudulle. Kouvolan ja Lahden suunnista Iitti tarvitsisi esimerkiksi hotellikapasiteettia.
  Hankkeen kustannukset ovat 31 miljoonaa euroa. Kaikkiaan koko alueen rakentamisen kustannukset ovat 130 miljoonaa euroa.

  ESS.fi

  http://www.ess.fi/?article=350744
   
 11. linttaritari

  linttaritari Gearhead

  Moottori Rata

  Good very good, :D
   
 12. motorsport1

  motorsport1 1st gear

  Heh heh hankkeen kustannukset 130 miljoonaa euroa. Tää ei ikinä toteudu ainakaan toivottavasti. Tästä vaan jaksetaan lässyyttää vaikka hanke on polkenut paikallaan koko ajan. Jos toteutuisi niin se tappais kaikki muut radat suomesta pois. Kaikki keskittyisi vaan sinne. Millä tämmöinen rata oikeesti voisi elää edes suomessa? Hinnat olisi pilvissä jne. Millä sijoittajat saisi rahat takaisin?
   
 13. linttaritari

  linttaritari Gearhead

  Moottori Rata

  No Kimi saa 20 milj,eiks se oo jo jotain? pilkki kisois Auto ja AUTO KISOIS pILKKI ???
   
 14. motorsport1

  motorsport1 1st gear

  Re: Moottori Rata

  En ymmärrä? Mitä kimin palkan saanti tähän meinaa?
   
 15. Quest

  Quest 3rd gear

  Eiköhän etelän kaikki radat ole jo tuohon mennessä kukkahattutädit tappaneet muutenkin.
   
 16. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Onhan tässä maassa rahaa, sen kertoo vaikka S-ryhmän investoinnit ja Hjalliksen pilvenpiirtäjähanke. Miten sitä sitten riittää moottoriradalle, on eri asia. Radan suunnittelu muistuttaa vähän Nettiauton tai pilvilinnan kaupustelua. Kovasti on kiinnostuneita, mutta kenelläkään ei oo rahaa.
  Rahoituspohjaa varmaan auttaa nämä kilvanajon ulkopuoliset seikat, kuten rengastestit ja vaikkapa poliisin ajoharjoittelu.
  Mutta 130 miljoonaa ..ttu mikä raha. Äfiksen jäsenistö varmaan on yksimielisiä siitä, että rata kiinnostaa ja miksei siellä jotain voisi järjestääkin. Tonnin siihen ehkä vois sijoittaa, sekin ehkä jäsenääänestyksen jälkeen. Mitäs sillä sitten saa? No, radan toiminnanjohtaja saa kilometrikorvaukset tutustumismatkasta Jurvan Botniaringille. Toimintakertomuksesta voidaan myöhemmin lukea, ettei matkasta ollut mitään apua, kun nyt on pikkasen isommat kuviot.

  -If You can´t run with the big dogs, You should stay at home.
  Kotiläksyksi antaisin jäsenille mahdollisimman monta reissua katuautokisoihin. Tiedetään sitten, mitä EHKÄ, JOSKUS, ollaan järjestämässä.
   
 17. arzi

  arzi Gearhead

 18. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

 19. 440

  440 Gearhead

  :eek: Missä mennään..? :eek:
   
 20. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!