Ilkivaltaa betonilähiöissä

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja Jimmy Dart, 31.7.2009.

 1. Jimmy Dart

  Jimmy Dart 1st gear

  Taas voi palata tähän aiheeseen kun on syksykin tulossa. On syytä olla tyytyväinen jos autolle on olemassa jonkin näköinen talli/suojapaikka pelastamaan noilta ikävästi yleistyneiltä TERMIITEILTÄ, joiden lempiharrastus on tuhota toisten omaisuutta saadakseen yönsä kulumaan rattoisammin. Toissa yönä käytiin irrottelemassa apparinpuolen sivupeiliä ja aikaisemmin on tyhjennelty renkaita. Kovin on käyny harrastukset vähiin. :x :mad: Seurailkaa te muutkin tapahtumia ympäristössänne eritoten yöaikaan.
  Onko kokemuksia ja minkälaisia? Mitä pitää autolle tehdä että se jätettäis vihdoin rauhaan? :eek:
   
 2. AteV8

  AteV8 3rd gear

  Muuta maalle tai laita kamera valvonta.
  Ex emännän autossa oli hälyttimessä liikkeen tunnistimet jotka oli suunnattu niin että kun auton ohi käveli liian läheltä niin alkoi soimaan. Kuskin ovessa ei ollu edes lukkoa ollenkaan, mutta sai muuten olla poppivehkeet yms rauhassa.
  Miinus puolena tietty se et muutaman kerran sitä joutu käymään hiljentämässä...
   
 3. Jimmy Dart

  Jimmy Dart 1st gear

  Vien autoon kohta itkuhälyttimen ja toisen otan sisälle. Toimiskohan? Kamera piilotettuna jonnekin ois varmaan kanssa toimiva. Heh. Heh
   
 4. AteV8

  AteV8 3rd gear

  Vois hyvinkin toimia. Säädät vaan herkälleen niin pitäs kuulua kolahduksetkin toiseen päähän, ja jos ei niin ainakin sit joku venäläinen radiokanava. :rotfl:
  Ei taida olla ihan laillista kuvata auton ulkopuolelle, varsinkaan tallentavalla. Mutta ainahan ne kamerat vähän vahingossa kääntyy..

  Ja joskus autovarasta voi vahingossa lyödä kyynärpäähän hallitunkin pumppu varrella... :odroll:
  (Aspeni oli jo käynnissä..)
   
 5. Jimmy Dart

  Jimmy Dart 1st gear

  termiittihyökkäys

  ymmärsinkö oikein että joku on saatu kesken puuhastelun kiinni...?
   
 6. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Mää suunnittelin laittaa pontiakin takapaksin lattian alle dynamiittia niin paljon kun sinne mahtuu ja sytyttimet niin että jos yrittää irrottaa stereoita tai kajareita tai vahvaria tai yrittää käynnistää autoa ilman avaimia niin koko auto räjähtää taivaan tuuliin ja kusipäät siinä mukana. Toteuttamatta jäi ja muutenkin se oli vähä niinku "vitsi" ja ittehän siinä vaikeuksiin joutuis jos niin tekis. Eihän täällä saa omaisuuttaan puolustaa (tai tommosella mahdollisesti muiden omaisuutta)
   
 7. Jimmy Dart

  Jimmy Dart 1st gear

  Suomen laki ei joo anna lupaa puolustaa omaisuuttaan. Automurron toteuttajat eivät itse yleensä joudu koskaan sen suurempaan vastuuseen kun ei oo resursseja jahdata niitä tarpeeksi. Lasku menee yleensä vanhemmille maksettavaksi. Uudistuksia lakipykäliin kiitos! :mad:
   
 8. kaaponnyrkkipaja

  kaaponnyrkkipaja 1st gear

  kyllähän tuo soittimen katoaminen yön aikana harmittaa, itseltäni viety pari kertaa ja samalla revitty pellinen kojelauta solmuun! :mad:
   
 9. Pelle 65

  Pelle 65 1st gear

  No jaa

  Samaisella parkkipaikalla kuin ketjun aloittajallakin,tai tarkemmin vastapäisellä parkkiksella,käytiin samana yönä minun Saabissani ja naapurin Volvossa.Saabissa kun oli uusi takaluukun lukko,niin eivät vissiin viitsineet kokeilla kuskin oven väljää lukkoa.Saldona rikottu apparin lasi ja kadonnut hattuhylly.Hyllyllä n.15-v vanhat Philipsin 6,5" kaiuttimet jotka ajattelin muutenkin vaihtaa joihinkin toimiviin.Hyvä ajonesto ruiskupeleissä on ottaa bensapumpun sulake taskuun.Tuskin sitä kukaan pimeässä rupeaa etsimään.Etenkin jos autossa on lisäksi ratissa rauta ja kuten Saabissa peruutusvaihde lukossa.Mekaanisella pumpulla varustettuhin autoihin suosittelen lämpimästi virranjakajan pyörijän matkaan ottamista.On siinä pitkäkyntisillä ihmettelemistä.
  Ilkivaltaanhan nämä eivät auta,mutta siitä selviäisi ehkä juuri itkuhälyyttimellä.Tai niinkuin Vovon omistajan kanssa olemme ajatelleet tehdä,pienellä puhuttelulla paikalliselle nuorisolle.Uusi sukupolvi lienee meidän lähiössämme aloittanut,edellinen puhuttelu tehtiin vuonna 2000.

  Kiitos aktiivisen merkkikerhon Saabiini on jo uusi sivulasi tulossa.Kun ei oikein alle kolmensadan kärryyn raaskisi uutta 57€ lasiakaan ostaa.Etenkin kun tarvikelasi olisi erivärinenkin.
   
 10. Jimmy Dart

  Jimmy Dart 1st gear

  tuholaiset

  Pitäis varmaan lähteä yöajelulle ja kattella kuka siellä touhuaa varsinkin jos ei saa unta.
   
 11. AteV8

  AteV8 3rd gear

  Re: termiittihyökkäys

  Joo, ymmärsit oikein.
  Tuli viime kesänä emäntä herättään ja sano et joku laitto Aspenin käyntiin... Kyllä se äijä juosten lähti kotiin. :poff:
   
 12. Jimmy Dart

  Jimmy Dart 1st gear

  kiire tuli

  Saipahan ainakin hyötyliikuntaa sen sijaan et ois istunut vaan autossa ja nauttinu kyydistä. Oikein! :rotfl:
   
 13. Pelle 65

  Pelle 65 1st gear

  Poliisi valvoo

  Parina yönä,kun olenmme käyneet pikku kävelylenkillä Dartin ja Saabin parkkipaikoilla olemma aina nähneet poliisiauton.Ilmeisesti poliisin lupaus valvonnan tehostamisesta ei ollut vain puhetta.Kiitokset Järvenpään poliisille siitä.
  Huomenna vois vihdoin imuroida lasinsirut ja asentaa sittemmin nokkospensaasta löytyneen hattuhyllyn ja kenties uuden sivulasinkin paikalleen.
   
 14. jarf77

  jarf77 3rd gear

  Äärimmäisen halpa ja toimiva ratkaisu (luetaan ajonestoksi) on kun virittää virranjakajan pienen piuhan välille katkaisijan. Ja piiloittaa katkaisijan johonkin auton koelaudan alle ni eipä lähde auto käyntiin avaimilla tai ilman. Pitkäkyntinen voi toki sahata akun tyhjäksi. Toimii bensakoneisissa. Diesel tekniikalla varustetussa autossani laitoin saman tyylisen katkaisimen startin heräte piuhan väliin ni ei kyllä pystynyt edes sahaamaan akkua tyhjäksi. :D
   
 15. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Dieselissä toi toimii myös siinä syöttöpumpun piuhassa, tai jos on mekaaninen sammutin niin sen kahvan voi laittaa piiloon. Sillon voi tosin sahata akut sippiin.....
   
 16. Pelle 65

  Pelle 65 1st gear

  "Ajonestoja"

  Pimeässä syysyössä ei tosin rosmoilla ole aikaa kurkkia konehuoneeseen muutenkaan.Akunkenkä vaan irti tai vastaavaa niin on aamulla auto tallella.Ja samallahan korjaantuu myös vanhemmissa autoissa esiintyvien sähkövikojen aiheuttamat akun purkautumiset.Tosin päävirtakytkin on parempi vaihtoehto,ei tartte sitten pimeässä pakkasella turata 12-13 millisen tai 1/2" kiintoavaimen kanssa konehuoneessa.Akun maajohdon väliin kun tyrkkää,niin ei vaadi sen suurempaa sähköalan tietämystäkään.Tai pluspiuhaankin, ei väliä.
   
 17. Jimmy Dart

  Jimmy Dart 1st gear

  Palataan asiaan.

  Huomasin autolla touhutessa, että kuskinpuolen peiloiä oli tosiaan yritetty irrottaa (vääntämällä). On haljennu vähän... :mad:
   

Kerro tästä muillekin!