Ilmaa jarrujärjestelmässä..?

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja RikuK, 15.9.2020 klo 23:39.

 1. RikuK

  RikuK 1st gear

  Vaihdoin skeidaan etujarrulevyt ja -palat. Jouduin avaamaan letkun banjoliittimen joksikin aikaa ja "jonkinverran" se siinä tiputteli.. Kun kaikki oli valmista, poljin painuukin oudon pitkälle.. On mahdollista, että nestekuppi kuivui..
  Mahtaako pääsylinteriin sitten päässyt ilmaa, polkaisuilla kuuluu vaimea suhahdus. Jarrutustehot on heikot.

  Jos pääsylinteriin on päässyt ilmaa vähäisen nesteen takia, niin onko mitään konstia polkea/imeä/tai pumpata ilmoja pois, ilman osien irroittamista?

  HELP!
   
  Muokattu: 16.9.2020 klo 07:21
 2. RikuK

  RikuK 1st gear

  Huoli ratkesi. Valuttelin muutaman desin kulmista, ilmaahan siellä oli.
  Ei ollut säiliö valunut ihan tyhjiin, niinkuin pelkäsin.

  Nuo nestesäiliöt saisivat olla läpikuultavampaa ainetta, että kirkkaampikin jarrunesteen pinta erottuisi paremmin.. oikein paljon kiitoksia kaikille!! :)
   
 3. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Siis... Se ilmahan ei ole mennyt sinne pääsylinteriin, vaan se oli/on siellä putkessa tai letkussa. Se meni sinne samaan aikaan, kun letkusta vuoti nestettä pois. (pisara nestettä korvaantui samansuuruisella kuplalla ilmaa) Ja jos nyt olet valuttanut(?) nestettä lisää pois, niin siellä järjestelmässähän on edelleen ilmaa. o_O Vai kuinka sä sen ilmauksen suoritit? Poljin pohjassa avasit ilmaruuvia ,vai ihan vain aukomalla niitä ilmaruuveja?
   
 4. Hupeli

  Hupeli 1st gear

  Nesteet on hyvä vaihtaa kokonaan.
  Ainakin silloin tällöin.
  Työ ei mene hukkaan.
  Tällaisilla järjestelmillä missä on abs ja mahdollisia putkia säiliön neste pinnan yläpuolella kannattaa tutkia ilmausta varten ennen kuin päästää säiliön tyhjäksi.
   

Kerro tästä muillekin!