ilmapumppu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja rokkaaja, 29.4.2009.

  1. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    Nythän on niin että itselläni 88 vuosmallia oleva gmc:n sportsidan ja siinä 5.7l motti missä runsaasti saastehälpäkkeitä...joo en ota "isän kädellä"niitä pois vaan...ajokissa on ollut lmapumppu ja se on sitten joskus ajan saatossa leikannut kiinni ja poistettu käytöstä ottamalla hihnapyörä veks ja annettu muuten olla(pumpun ilmansuodattimessa imua koneen käydessä :eek: ).Eräänä päivänä tutkin ko.härpäkettä ja totesin seuraavaa:Jos EI ole kattia,tulppaan putket mitkä menevät pakosarjoihin!saa nimittäin sieltä ilmaa (joo,siellä "mehupilleissä"tosiaan käy imu koneen ollessa käynnissä!) ja näinollen lambda reppana luulee et lisää bensaa ja siitä johtuu taas kulutuksen lisääntyminen=>käy rikkaalla.Kokeilin tuota tulppausta ja kas! kulutus vähentyi jonkin verran(on oikein mittailtu!ei persdynolla!!!!)ennen meni maantiellä n13-15 nyt 10-12 aboutttiarallaa ja koneen ollessa lämmin ei haise huonostipalanut gaso tyhjäkäynnillä.Niin ja muut "saastehälpäkkeet" ovat paikoillaan ja toimivat EGR yms,olevinaan lähtis lämpösenä käyntiin helpommin.Saa olla erimieltä yms yms,mut myös ihan asiantuntevaa kommenttia ja kritiikkiäkin saa antaa
     
  2. Naula

    Naula 3rd gear

    Ihan kiva kuulla tällasiakin kokemuksia. Ittellä just kämähti kansipahvi ('89 Fleetside) ja päätin tässä samassa rytäkässä poistaa ilmapumpun (katti poistettu aikaa sitten) hallitusti ja täydellisesti. Käsitin itekin, että sen poisto ei vaikuta ainakaan negatiivisesti juuri mihinkään. Eipähän noissa TBI-vehkeissä taida muita varsinaisia saastelaitteita olla, ton ilmapumpun ja EGR:n lisäks ja tota jälkimmäistä ei tee mieli noin vaan poistaa.
     

Kerro tästä muillekin!