Ilmastoinnin huuhtelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Markku1964, 5.4.2021.

 1. Markku1964

  Markku1964 1st gear

  Onko tietoa mikä firma pystyisi pääkaupunkiseudulla tekemään ilmastoinnin lauhduttimen ja höyrystimen (evaporator) huuhtelun kun palikat on erillään autosta? Soittelin muutamia firmoja läpi ja useat eivät pystyneet edes huuhtelemaan ja ne jotka pystyivät, halusivat tehdä huuhtelun vain niin, että kaikki komponentit ovat kiinni autossa. Sen tiedän, ettei huuhtelua kannata tehdä itse esim. brake cleanerilla vaan oikealla aineella. Netissä myydään paineilmakompuraan kytkettäviä harrastajalaitteita (ns. AC flush kit linkki tässä) mutta myykö tällaisia kukaan Suomessa? Vai haluaisiko joku harrastajakaveri myydä minulle käytetyn?

  Kyseessä on 70-luvun GM auto, johon olen uusimassa kompressorin, kuivaimen, POA-venttiilin ja paisunta-venttiilin. Ennen kuin lyön kasaan letkujen kanssa, haluan olla varma, ettei roskahippuja lähde kiertoon vamhoista komponenteista.
   
 2. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Näkyy olevan saatavilla Puolasta tuollainen kitti Bayn kautta. Hinta 70€ toimituskuluineen. Ei mielestäni paha.

  https://www.ebay.com/itm/Air-Condit...h-Pressure-Gauge-and-Flush-Fluid/124387055262

  Luulen että syy miksi firmat eivät tee yksittäisten komponettien huuhteluja on se, että huuhtelulaitteen liittimet on sopivia kompuraan. Ei "heidän" kannata alkaa askartelemaan että saavat jonkun yksittäisen osan kiinni huuhtelulaitteeseen.
   
 3. J-peg

  J-peg Gearhead

  Puhalla läpi typellä tai vaikka argonilla
   
 4. Markku1964

  Markku1964 1st gear

  Käytin osat (lauhdutin, höyrystin ja 3 letkua) huuhtelussa täällä Helsingissä ainoassa löytämässäni firmassa, joka suostui homman tekemään ja hinta oli 270€.
   
 5. Hawk

  Hawk 3rd gear

  Mikä firma?
   
 6. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Onko kysyjän tapauksessa käytettävä firmaa jostakin syystä? Eli eikö ole itsellä mahdollisuutta tehdä tms.
  Itse tein huuhtelun kaikkiin Lincolnin komponentteihin itse. Varsinkin kun ne on irti, ei ole mitään ongelmia liitimien ym. sopivuudesta.

  Alumiinikennot pesin ulkopuolelta happopesuaineella. (Wurth, sisältää oksaalihappoa.)
  Kennoihin ja letkuihin sisälle pariksi tunniksi moottorinpesuaine irroittamaan vanhan tyypin R12 aineelle tarkoitetun öljyn ja kertyneen sakan sisäpinnoista. Tarvittaessa parikin kertaa. Kuumavesihuuhtelu kunnes huuhteluvesi oli kirkasta.


  Kuivaus paineilmalla ja läpihuuhtelu sen jälkeen isopropanolilla.(kuorma-autojen paineilmalaitteiden jäänesto) poistaa lopun kosteuden ja haihtuu nopeasti. Tein saman jopa kompuralle, vaikka netissä keskusteluissa ehdottomasti kiellettiin. Vanhassa kompurassa ei juuri ollut hävittävää, jos menee pieleen. Kuivuri, letkut ja paisuntaventtiili tuli uudet.  Mä voin kyllä tehdä tuohon 270 euron hintaan noita.:)


  EDIT: olipa tääkin jo vanha ketju. Käyn harvoin, mahtaa olla aika kuoleva foorumi?:(
   
  Muokattu: 7.5.2021 klo 15:19
 7. Neon 2K

  Neon 2K 3rd gear

  Minä kyllä käyn täällä. Tuo oli hyvä postaus, mielenkiintoinen selostus. Onko sinulla tuo ilmastointisysteemi koossa? Toimiiko, onko pysynyt kauan kunnossa?
   

Kerro tästä muillekin!