Ilmastoinnin vajaatoiminta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rick, 12.8.2007.

  1. Rick

    Rick Gearhead

    Suburban 6,5td -94 ei jäähdytä kunnolla. Suulakkeista mitattuna tulee vain +18 asteista kylmimmillään kun pitäisi painua elohopean tuonne 10 asteen huitteille. Aine määrä tarkastettiin ja oli n 0,8 kg ja täytettiin 0,9 jonka kyseisen firman mukaan piti olla riittävä määrä. Epäiltiin että olisi höyrystin tukossa tai sitten kävi mielessä että onko siellä kennoston luona joitakin läppiä jotka voisivat ohjailla ilman kulkua jonnekin muualle? Kompuralta kuivaimelle menevät letkut ovat kyllä kylmiä sormin tunnusteltaessa.
    Onko kenelläkään mitää tietoa miten paljon ainetta pitää oikeasti olla kun muistelen että täyttömäärä oli 1,1-1,2kg ja voisiko olla että aine määrä ei riitä kylmentämään? Autossa ei ole takana toista ilmastointia vaan ainoastaan kojetaulun suulakkeille kaikki teho.
     
  2. kojo

    kojo Gearhead

    Ainakin 95 mallisessa on toista kiloa se oikea määrä. Ja onpa joskus nähty tukossa oleva orifice tubekin
     
  3. Rick

    Rick Gearhead

    Totta turiset. Eipäs tullut heti mieleen että tuo suodatin voi olla täynnä moskaa. Vaihdoin edellisenä vuonna uuden kompuran kun se oli saanut siipeensä ja jauhoi järjestelmään metallia. Silloin vaihdon yhteydessä tuli uusi filleri mutta järjestelmään saattoi jäädä edelleen moskaa. Tutkitaampa asiaa......
     
  4. Pikki5

    Pikki5 1st gear

    joo jotain 1,9kiloo se oikee määrä, et ei varmaan hirveesti kylmää puhku jos vaan 0,9kg.. :lol:
     
  5. Antti P

    Antti P Gearhead

    Ei ole 1,9 ku ei tuota takakennoa..
     
  6. kane

    kane 1st gear

    94 manuska sanoo;
    Pickup Models 0,91kg
    Crew Cab, Suburban and Utility Models 1.02kg
    Suburban Models with Aux. A/C 1.81kg

    Tuo viimeinen tarkoittanee tuplailmastointia.

    Öljymäärä (C60) 240ml ja Tuplalle (C69) 330ml.

    t.kane
     
  7. _Late_

    _Late_ 3rd gear

    En tiedä näistä vanhemmista niinkään, mutta uusimmissa jossa on R134 ja järjestelmä on ollut kauan auki, kuivain kerää kosteutta ja koko jutun joutuu täyttää muutaman kerran uudestaan tai vaihtamaan uuden kuivaimen... sillon kyllä nuo putket lämpenee..
     
  8. virta

    virta Gearhead

    Toi on paha homma kun kompura leviää ja metallipurua järjestelmä täynnä.Vai voiko kuivain hajotessaan laittaa moskaa liikkelle moskaa,mene ja tiedä.
    Järjestelmän huuhtelu täytyisi minimissään tehdä ja kennojen uusimistakin ehdotetaan.
    Mistä tiedät onko moskaa jäänyt johonkin,,,
     

Kerro tästä muillekin!