Ilmastointi tietäjät hoi!!

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja tox-11, 4.9.2018.

 1. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mulla on pari niitä mutten oo vielä kokeillut. Kaveri täytti omansa ja toimi.
   
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  R134a:ta lisäsin syssykesällä vaimon romuun ja omaan dodgeen purkista. Eri aine, sama teoria. Pitäs vaan olla mittari millä näkis tai minulla nyt oli ainakin.
   
 3. 3964

  3964 2nd gear

  Tilasitko jostain vai mistä hommasit purkit?
   
 4. Karpov

  Karpov Gearhead

  Harri S tykkää tästä.
 5. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

 6. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  yllättävää
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 7. Karpov

  Karpov Gearhead

  Viime kesällä vielä tuli postilla tuolta kun tilasin.


  On noita vastaavia sivuja ja aineita kyllä muuallakin.
   
 8. Mika.T

  Mika.T Gearhead

 9. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Ristus, tolla hinnalla anna olla tuolla kaupassa. Luultavasti toimii ilman koko kytkintä, jätät vaan sen tulpan sinne kompuraan. Mulla ainakin pelaa, tosin vanhempi versio.
   
 10. Mika.T

  Mika.T Gearhead

  "luultavasti toimii..."

  Tietääkö kukaan varmasti kaipaako ko. Systeemi tuota kompuran painekytkintä?
  Siellähän on vielä painekytkimet kuivaimessa ja lauhdutinkennossa auton keulalla.
   
 11. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Muotoillaan toisin... Siis ainakin mulla toimii siis johto irti siitä kytkimestä, eli ei siis estä toimintaa sen puute. Sen tarve on sitten toinen juttu, sehän on siis suojalaite, jota ei ehkä koskaan tarvita. Suojaa sikamaisella helteellä (ei täällä), flektivialta(huomaa muutenkin), ylitäytöltä (vältettävissä) ja systeemin tukkeutumisen aiheuttamalta painenousulta kompuralla (ehjällä ei tapahdu).
   
 12. Mika.T

  Mika.T Gearhead

  Niin niin sinulla on tuo johto irti? Onko ne autosta tulevat johdot yhdistetty jompilla vai pelaako systeemi kun vaan jättää sen liittimen irti?
   
 13. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Mun versiossa tohon ylipainekytkimeen tulee vain yksi johto. Se on irti, muut kuten alunperin, vaikka eihän siihen tule kuin kompuran ohjaus kuivaajapytyn painekytkimeltä. Jos sulla tulee siihen esm. kaks johtoa, niin arvaus on, et pitää yhdistää.
   
 14. maverick999

  maverick999 3rd gear

  Lainataan ketjua: Town car 2004 kompura käy todella tiheään. 5-10s välein käy ja sammuu. Joskus käy pidempään mutta ei ole kauaa sammuksissa. Oli just täytössä ja joutuivat lisäämään noin 2/3 ainetta (r134). Puhaltaa kyllä kylmää ainakin vielä, mutta käy sääliksi kompura/kytkin.
   
 15. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Kompuran käyntisykliin vaikuttaa vahvasti ulkolämpötila ja puhallinnopeus. Korkeampi lämpö ja isompi puhallinnopeus pidentää käyntijaksoa ja lyhentää off aikaa. Viileellä kelillä käyntijaksot on lyhyitä oikeinkin toimiessaan. Vajaatäyttö myös aiheuttaa lyhyitä jaksoja.
   
 16. maverick999

  maverick999 3rd gear

  Tää on tehnyt samaa vajaana ja täytenä, sekä lämpötiloissa 12-23. Tossa yks päivä kattelin noin 18 astetta ulkona ja puhallus säädetty 19, Putket konehuoneessa oli ihan ”hikiset”. Onkohan näissä ”Fordeissa” painekytkinongelmia tai onko joku piirilevyn vastus tms kyrvähtänyt?
   
 17. JoRkKiS

  JoRkKiS Gearhead

  Ja olet täysin varma et on täysi ?
  Oma 96 town car veti nopiaa sykliä vajaana ja luulin ensin et on täysi.
  Ja kuivainkin tarttis aika ajoin vaihtaa kun jos toimiikin ihan oikein ja painekytkimet havannoi tilan jos ahdistaa tyyliin ? o_O
  Kunhan arvailen.
   
 18. maverick999

  maverick999 3rd gear

  Ihan varmahan ei toki voi olla että on täys, mutta täytössä kävi ja heti senkin jälkeen pätki. Varmaan ollu Floridassa aika kovilla tuokin värkki, ja ajettu vajailla aineilla, niin voikohan sellanen tuhota jotain?
   
 19. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Tarkkaan arvioanalyysiinkin pitäs tietää, miten se on siinä toteutettu kaikkine asiaan vaikuttavineen härpäkkeineen. Painekytkimiä voi olla useitakin, ja silloin esm. tukkoinen paisuntavena laukoo ylipainekytkintä, samoin toimimaton flekti.
   
  maverick999 tykkää tästä.
 20. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Onko sulla kuittia et paljonko sinne laitettiin? Google äkkiseltään kertos et 32 unssia kylmäainetta (907g) ja 8unssia öljyä(226g). Aika iso tilavuus muuten autossas et pitäs olla tosi "ice cold ac".
   

Kerro tästä muillekin!