Ilmastointi tietäjät hoi!!

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja tox-11, 4.9.2018.

 1. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Normaalistihan magneettikytkimellä oleva ilmastointi kompura pätkii,pyörii hetken ja sammuu kun saavuttaa sopivan paineen,sit taas käynnistyy uudelleen kun paine putoaa. Eri asia noi nykyiset muuttuva tilavuuksiset kompurat,niitä ei juuri mittarilla täyttäessä nää toimiiko... ellei tiedä tarvittavaa painetta.
   
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Eli veikkaisin henk koht että ala- ja yläpainetta säätelevä dualpressureswitch voisi olla sökö? Epälooginen toiminta, välillä höyrystimelle menevä putki jäässä ja välillä loppuu kylmä kun kompura sammuu eikä käynnisty kuin pitkällä viiveellä. Niin tää -99 nissanin kompura ei ole muuttuvatilavuuksista mallia. Joissain joku vuosi uuvemmissa on kyllä sellastakin sitten jo.
   
 3. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Alipaine varaaja lämmönsäätimille...
   
  Isamu tykkää tästä.
 4. sibe70

  sibe70 Gearhead


  Tukossa tai jäätäri ei toimi oikein
   
 5. Isamu

  Isamu 2nd gear

  Niijuu tämä selvisikin jo omillaan kun maltoin tutkia service manuaalia ja konsultoida internetiä
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  niin tuota, kun sitä järjestelmää on tullu vähän sepiteltyä sen ecu vian takia manuaalisemmaksi yleisreleen avulla toimivaksi niin sitä jäätymissuojaa ei enää edes siinä ole. Voipi tukossakin tietysti olla, en väitä.

  Mutta kun kaikissa ilmastoinneissa ei kerta ilmeisesti edes ole sitä jäätymissuojaa niin ymmärsin niin että painekytkin estää jäätymisen?
   
 7. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Riippuu painekytkimen mallista, jos on imupolella ohjaava painekytkimen joka katkoo kompuran käyntiä (esim. GM) niin jäätäriä ei tarvita laisinkaan.
  Yleensä käytetään korkeapaine puolella painekytkintä joka tunnistaa vain kylmäaineen loppumisen ja korkeapaine katkaisun, tällöin on jäätäri käytössä aina.

  Myös vanhat Moparit käytti V2 kompuroissa imupaine säädintä jolloin jäätäriä ei tarvittu.

  Mutta pääsääntöisesti japsit ja eurooppalaiset on varustettu korkeapaine puolen painekytkimellä ja jäätärillä joka sijaitsee höyrystimessä...
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tuommosta vähän kyllä ounastelinkin että ei se suoja turhaan siällä ole jos sitä ei tarvittas. Kattelinkin siis tänään jo uacin tekemää universal thermostat switchiä joka on säädettävä. Sillä sais varmaan tosi kylmää ilman jäätymistä.
   
 9. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Mekaaninen jäätäri kissa kapillaariputki laitetaan höyrystimen lamellien väliin ja johdot meno ja lähtö. Säädettävä katkaisukohta, helppoa ja nopeaa
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  just tämmönen kuvauksen mukainen pitäs olla minkä tilasin.
   
 11. Luoppis

  Luoppis 2nd gear

  Dodge Ramissa vähenee ilmastoinnista kylmäaineet noin neljässä kuukaudessa täytöstä siihen pisteeseen, että kompura käy vain pari sekunttia eikä kenno kylmene riittävästi. Mistään en löydä vihreää väriainetta, mitä viime huollossa laitettiin. Ulkokennosta, kompuralta, näkyvistä liitännöistä tai putkista, sisäkennon kondenssiveden poistoreiästä. Edellisessä ilmastoinnin huollossa tutkittiin kylmäaineen haistelu kapulan kanssa eikä löytynyt mitään.

  Ehkä ainoana vihjeenä kun aukaisee noi schrader venttiilien muovihatut niin korkean puolen korkin alta pääsee ehkä pieni sihahdus ja siinä venttiilin keskellä olevan kuulan kehällä näkyy pikkiriikkisiä kuplia. Mutta ei väriainetta.

  Voiko olla niin salakavalaa, että vuotaisi noista täyttöventtiileistä jälkiä jättämättä?
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Joskus ne venttiilitkin kyllä voi vuotaa ja niitä voi vaihtaa sellaisen laitteen kanssa ilman että paineet pääsee pois. Oon nähny sellasia myytävän netissä. Kyllähän ne auton renkaatkin vuotaa joskus venttiileistä ja saippuaveden tai rään keskeltä näkyy tulevan kuplia.
   

Kerro tästä muillekin!