Ilmastointi tietäjät hoi!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja tox-11, 4.9.2018.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Läksinkin hakemaan kierteellä ensin en auton merkillä tai maanosalla missä oletettavasti tehty. Tässä on m12x1,5 sisäkierre ja sen lisäksi mm. löysin m10 (nousua ei löytynyt), 7/16-20 sisäjengalla ainakin olevia.

  etin myös adjustable ac cycle switch, universal ac cycle switch ja retrofit ac cycle switch hakusanoilla sekä osin sanojen ja kierteen yhdistelmillä.

  no, chevyn g10 90-luvun alusta ainakin löyty sopiva. Siinä on normi lattaliittimet, oikea jenka ja säätöruuvi. Aikaa kyllä meni mutta olimpa senkin ajan pois pahanteosta. Tiijä sitten hylkiikö dodge tai asentajan käsi jos soveltuvuus taulukossa ei ole kerta moparia mainittu. Voi tulla ihottuma jos paljain käsin koskee…
   
 2. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Hyvää se GM.n osa Moparille tekee
   
  Kalja imuri tykkää tästä.
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Oon nyt seuraillu sitä kompressorin käyntisykliä ajaessa kun keskisuuttimeen tyrkkäsin kiltin kiinalaisen myymän digitaalisen lämpömittarin anturin. Sepä välillä on jees, näkyy että viilenee viilenee ja sitten lämpenee lämpenee. Ja kohta sykli alusta. Välillä taas toimii ihan miten sattuu. Vaikuttas että siinä käyntiä määrittävässä paineanturissa siis vois ollakin vika niinku aluksi veikkailin täydellisen epätietoisuuden tuomalla varmuudella. Ja kun se noinkin epästabiilisti näköjään toimii. Tilasin sitte yksintein kaks samalla niitä säädettäviä. Kaverilla kävin tänään ja kyselin huoltomittareita lainaksi tai meen sen pihaan ruuvaan jos aihetta on kunhan kytkimet saapuvat kotijo. Sillävälin täytyy syventyä peruutuskameran sielunelämään ja siihen miksi se on mykkä.
   
  Muokattu: 14.7.2021
 4. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Yks kans mikä kannattaa tarkistaa kun ei oo ihan uusi auto niin magneettikytkimen välys. Jos se levy mikä ottaa kiinni magneetilla on liian kaukana niin eipä vaan lähde kompura pyörimään.
  Kolme viikkoa sitten säädin meidän v70 volvosta välyksen kohdille niin jopa alkoi pelata niinku pitikin. Ei kuitenkaan ollut kuin viikon ilo kun vastaantulia ajoi volvon keulaan:mad:
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Juu, sitä magneettikytkytintä tuli pyöriteltyä käsin silloin kun ei käyny. Sitte laitoin valkoisen maalijäljen siihen ja kattelin selälläni kun auto kävi että pysähtyykö välillä vai ei kun se sepelimylly ronksottaa eli cummins ni siinä ei pienet naksahdukset kytkimestä kuulu. Naapurit varmaan toivo että parkkilukko pettää ja ukko litistyy sinne sen helvetinkoneen alle. Siihen pitäs olla purkua varten olla kiinnipitoavain. Jokku on tehny sen tai löysin kyllä firman mistä saa kohtuuhintaan sellaisen tilattua. Niiton erikokoisia että mitata pittää ettei tartte koko settiä tilata. Kait sen laakerin vaihon takia purkavat mutta miksei sen välyksenkin säädön takia. Orkkis manuaalissa on kyllä varmaan se välyskin.
   
 6. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Volvos oli suositus alle 0,6mm
   
  tukkijulli tykkää tästä.
 7. tukkijulli

  tukkijulli Gearhead

  Jostain netin syövereistä näin luvun 0,35mm.Rvan V50 oli milli,ei toiminu.Säädetty nyt tiukka 0,4 ja toimii.
   
 8. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Juu, toi 0,6mm taitaa olla sopiva ohjearvo kaikkiin.
  Hyvä nyrkkisääntö on, niin lähelle kuin mahdollista mutta ei saa ottaa kiinni hihnapyörään.
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Nonnii, fedexin kuski toi rokken roll autosta tilatut painekytkimet just sinä päivänä kuin oli ilmoitettu seurannassa. Vieläpä neljä tuntia ennen deadlinea. Laitoin toisen niistä päälle kun otin toisen nääs hyllyyn varalle ja läksin matonpesuun. Nyt pätkii käyntiä ja kuuluu oikein selvä naksahdus. Pikkasen joutuu vielä ruuvia kääntään ku on just rajoilla että vetääkö hyhmään putken vai ei. Märillä mattopyykin jälkeisillä käsillä kun eka kerran nappasin putkesta oikein kaksin käsin kiinni ni kädet jääty kii siihen. Tuli tunne että pitäskö lopettaa oikeet työt ja ryhtyä ihan kokopäiväiseksi koomikoksi. Siinä kun olis ootellu autossa kädet kii kun 132 litraa kuluu tyhjäkäynnillä loppuun että pääsee irti. Onneks en kokeillu kielellä.
   
  juko7 tykkää tästä.
 10. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Nyt kun sulla olis ne mittarit niin näki sen painealueen millä pätkii. Toisaalta hyvä jos toimii ;)
   
 11. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  just näin. Kysyinkin niitä mittareita jo männä viikolla tutulta kylmämieheltä. Sillon vissiin kahetkin että voi lainata tai jos ei löyvä ni yhet on ollu käytössä sillä vissiin nyt päivittäin että kun käyn tontilla ni kytken kii ni sitten näkee toiminta-alueen.

  Siihen äiteen pösön ilmastointiin tuli jännä vika. Repsikan puolen suuttimista tulee lämpimän hailakkaa ja kuskin kylmää kun on kylmimmillään manuaali ac lämpösäätö. Sitte ma lopetti koko kompura pyörimästä mutta kohta taas pyöri ja kylmää tuli kaikista suuttimista. Siinon bmw tekemä kone jota on näiden kahden lisäksi minissä. Niisson joku tyyppivika että sähköohjattu termostaatti jumii ja sekoilee muuten sekä anturit siinä samassa kotelossa antaa vääriä tietoja jolloin kompura lakkaa pyörimästä kun eculle tulee väärää tietoa. Vähän purkamista että näkee onko orkkis termari vai jo vaihdettu päivitetty jolloin on erilaiset anturit ja johtosarja. Sitten tietää vasta mikä termari ja tuleeko johtosarja uusi vai ei. Motonetissa kävin kysymässä ni ei ollu oikein tietoa myyjällä. Taisin olla enempi kärryillä ite. No ne palikat saiskin kyllä 60€ halvemmalla muualta että varmaan tilaan ne. Varsinkin kun motonetissa ei edes ole hyllyssä.
   

Kerro tästä muillekin!