Ilmastointikompuran kytkin ja termarin vaihtoa

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja nuc-64, 14.8.2014.

 1. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Termari pitäis tohon moparin 413:n vaihtaa, mutta toiseen termarikopan kiinnityspulteista ei pääse käsiksi, muuten kuin ilmastoinnin kompuran irroittamalla. Kompurassa on aineet sisällä, mutta uskoisin letkujen riittävän härpäkkeen siirtoon pois tieltä. Kahta kompuran kiinnityspulteista taas ei saa auki irrottamatta kytkintä kompuran edestä. Kytkimessä on keskellä yksi pultti, aukeeko se noin helposti, vai leviääkö se kytkin tuusan nuuskaksi pihaan ja kehä jää paikalleen haitaksi. Niin ja hyviä vinkkejä otetaan vastaan termarikopan pulttien irroittamiseksi. Toista pulttia koitin avata lenkillä, minkä varteen kiepautin jatkoksi toisen, avaimet vaan myötää ja pultti ei inahdakaan :cry:
   
 2. TAi

  TAi 1st gear

  Jos kyseessä on Mopar PN 3512711 -tyyppinen kompura, niin kannattaa ottaa se irti kannakkeineen. Kytkimen irrottaminen vaatii erikoisulosvetäjän keskipultin poiston jälkeen.
   
 3. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Kytkin lähtee irti kun irroitat akselin päässä olevan pultin. Sitten kierrät kytkimeen 5/8"-11x2,5" pultin. Kiristät pulttia ja kädellä tuet samalla kytkintä.
  Ei vaadi erikoistyökaluja.
   
 4. TAi

  TAi 1st gear

  Niinpähän tuo onkin, kun tarkemmin korjausopasta lukee. Ite irrotin kannakkeista, kun ei ollut tuollaista 5/8" pulttia.
   

Kerro tästä muillekin!