Ilmaston lämpeneminen peruttu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja GTO cab69, 18.3.2009.

  1. mb508

    mb508 Gearhead

    Lainaus:"Kyseinen laitos ennusti viime kesästäkin entistä lämpimämpää ja kuivempaa toisin kuitenkin taisi olla."

    Yksi ilmatieteen laitoksen kaveri totesi viime kesänä sanomalehti Kalevassa jotakin tähän suuntaan, että tälläinen sateinen ja kolea kesä sopii hyvin ilmaston lämpenemisilmiöön.
    Mitähän se olisi tuumannut jos olisi ollut oikea hellekesä?
     
  2. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Niin tämän kysymyksen voi esittää myös tutkijoille, ne kun ei osaa päättää. Jos saadaankin poikkeuksia linjasta mikä on jo totuudeksi julistettu niin sitä sitten selitellään kun oikeasti ei tiedetä mitä helevettiä tapahtuu, voidaan vain arvailla.
     
  3. transport01

    transport01 3rd gear

    Parempi olisi, kun tutkijat vain myöntäisivät heti alkuun, etteivät he tiedä mistä kaikki johtuu. Voisi heidänkin uskottavuus säilyisi paremmin.

    Näitä vanhojen autojen omistajien sakottamisia ym rajallisia luonnonvaroja tuhlaavia älyttömyyksiä todennäköisesti jatketaan, vaikka ilmasto jatkaisikin jäähtymistään sen verran tyhmiä päättäjät ovat.

    Toki uusiutuviin energiavaroihin siirtyminen, energiatehokkaat talot ym. asiat ovat kestävää kehitystä, joka on kannatettavaa.
    Sen sijaan muutoksen tukeminen sillä, että sakotetaan niitä jotka ovat hoitaneet asiat hyvin ja palkitaan niitä jotka ovat hoitaneet asiansa huonosti (päästökauppa) on vallassa olevan sukupolven suurimpia typeryyksiä. Joka tullaan muistamaan vielä kauan.
     
  4. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tämä on oikeastaan ihan samaa stuffia kuin aiemmin muodissa ollut kasvihuoneilmiö. Siinähän oli nykyiseen ilmastonlämpenemiseen lähinnä se ero, että kasvihuoneilmiötä aiheutti kaikenlainen polttaminen, mutta ilmastonmuutosta aiheuttaa ilmeisesti vain yksityisautoilu, yksityinen asuminen, hehkulamppu ja ruokailu.

    Kasvihuoneilmiön haittojen minimoiseksi olisi muistaani pitänyt rajoittaa fossiilien kulutusta yleisesti, mutta ilmastonmuutokseen tuntuu riittävän polttoaine-, auto- ja ajoneuvoveron muutokset ja muut kulutusperusteiset ympäristöverot sekä euron sakkomaksut jokaista lomalentoa kohti.

    Kasvihuoneilmiöllä ja ilmastonmuutoksella on kuitenkin sellainen yhteinen piirre, että ensin niiden väitetään aiheuttaa lämpenemistä, ja loppujen lopuksi ne tuntuu aiheuttavan sellaista keliä kuin kulloinkin sattuu olemaan. Ja tästä sitten kumpuaa helposti tämmöinen tieteellisperustainen uskonkriisi, kun muakin tuntuu vaivaavan :lol:
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Aika mielenkiintoista että vedät mielenterveyshäiriösiä tähän mukaan. Olet jo päättänyt omasta puolestasi mikä totuus tässä asiassa on niinkuin potiilikot jotenka sun kanssa keskustelu on kohtalaisen turhaa.

    Tolla poliittisella paskalla tarkoitin laitoksen ilmastonmuutossivuja joissa on melkein kaikkea muuta kuin tieteellistä tekstiä. Suomeksi helppolukuista kritiikkiä kyseisistä sivuista.
    Yks sun mielestä mielenhäiriöinen professori kertoo auringosta http://www.kaleva.fi/plus/juttu786908_page0.htm. Saman ukon tutkimuksia löytää jos rupee kiinnostamaan joku muukin teoria.

    Kerrotko vielä tähän perään että mitäpä jos joku muu kuin al goren poppoo on oikeassa ja ollaan menossa pikku jääkautta kohti?? Kuitenkin jopa hallituksen politiikka on suunnattu lähes tuulesta temmattujen väitteiden takia päinvastaiseen suuntaan. Odotetaan hellelakit päässä ja bermudat jalassa lumimyrskyä vai?
    Tämäkin lienee lämpenemisen syytä että täällä lounaisrannikolla on tällä hetkellä 5 astetta pakkasta ja tuore lumi maassa :rotfl: .

    Ai niin jos malediivien historia kiinnostaa niin ei muuta kun ettii N-A Mörner:in tekstiä :odroll: . Ei se kuukkelikaan auta jos ei tiedä mitä etsii :poff: .
     
  6. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Alkaa tämä ns. ilmastonmuutos-pakkopulla ärsyttämään. TV:ssä ei muusta juuri "keskustella" kuin siitä ja talouslamasta.

    Olis kiva kuitenkin keskustella niistä tekijöistä jotka muuttaa ilmastoa. Ja aikaväleistä missä niin on tapahtunut.
    Tässä haaska esimerkki Grönlannista, jääkerroksen pienenemisestä:
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3922579.stm

    Mutta eipä mainintaa siitä että Grönland (Greenland) oli ennen tosiaan vihreä maa:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%B6nlanti
    Sori, ei jaksant ettiä hieman "luotettavampaa lähdettä"...

    Tuolla ihan mielenkiintoista keskustelua tästä kirosanasta (IM):
    http://olliherrala.blogit.kauppalehti.f ... u-laantuu/
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Moni muukin on eri mieltä kuin adventurer ja poliitikot KLIKS .
     
  8. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Eilen Yleisradiossa joku prosessori tai mikälie horisi, että aurinko on kylmentynyt nyt aivan viime aikoina, eikä syytä tiedetä. Joku Sumuvuori tai Sinnemäki vois keksiä, että se johtuu henkilöautojen hiilidioksiinipäästöistä ja vika tosiaan korjaantu, kunhan henkilöautoihin lätkäistään 500€/kk ympäristövero ja ihmiset pakotetaan liikkumaan busseilla. Joissa tietysti poltetaan biodieseliä. Sitä reilua, ulkomaista! Jolle hakataan vieljelyalaa joka päivä hirveitä määriä sademetsistä.

    S**tana, tolkkua voitaisin kyllä käyttää, mutta kun ne harvat järjen äänet tuolla hallinnossakin hukkuvat sekavaan ja hysteeriseen mölinään milloin mistäkin asiasta. Kyllä hyvä diktatuuri olis parempi kuin tällainen "demokratia"...
     
  9. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Tuolla Mudracerin linkissä oli hyvä kommentti ja tässä osa siitä:

    :rotfl:
     
  10. RB-440

    RB-440 1st gear

    Eilen satoi pakkaslunta oikeen rehvakkaasti. Tänä aamuna oli kymmenen astetta pakkasta :eek:

    Jos ilmasto lämpenee tähän tahtiin, pitää kohta kaivaa villahousut talvisäilöstä :wink:
     
  11. mhj

    mhj 1st gear

  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Toi on ikävän totta, mutta miten tohon nyt varaudutaan :soosoo: . Siitä ei ole mitään havaintoja, mutta lämpenemisestä ja sen "estämisestä" vaahdotaan senkin edestä. Taitaa se järki tässäkin asiassa voittaa vasta kun on jalat jäätyny hankeen kiinni. Koskahan eka viherpiipertäjä ilmoittautuu kertomalla että kun päästöverotus on kiristetty tappiin, päästökauppa rehottaa niin vaikutus viileämpään suuntaan on jo näkyvissä :odroll: . Se on ihme jos ei joku poliitikko ota tästä kohtapuolin sulkaa hattuunsa.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mökillä aamulla -20... perse kuurassa ulkohuusin jälkeen. Per.kele!
    terminen kevät pitäs alkaa parin viikon kuluessa---haluan ilmaston lämpiä-
    mistä!
     
  14. RB-440

    RB-440 1st gear

    Jos toi ilmasto tosiaan jotenkin energianverotuksesta riippuu, niin eiköhän ne muutokset ala tällä menolla piankin tasaantuun:


    http://www.verkkouutiset.fi/index.php?o ... -&Itemid=3
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    Hienoa.

    Pienituloiset on nyt jo lirissä ja hyvää vauhtia mennään sitä kohti että keskiluokkakin on kyykyssä.

    Moni meistä kuitenkin asuu omakotitalossa ja kiva olisi varsinkin näillä keleillä että sisällä olisi vähän lämpimämpi kun ulkona.

    Saa nähdä koska tulee kipuraja vastaan vai tyydytäänkö vaan kiltisti siihen että asumiskustannukset vie koko liksan kun ei se nälän pois pitäminenkään Suomessa kovin halpaa ole.
     
  16. blackrussian

    blackrussian Gearhead

    No tähän ei taida olla vaikutusta sillä että lämpeneekö pallo vai jäähtyykö sittenkin.
    Ainoo mihin toi lämpeneminen/kylmeneminen taitaa vaikuttaa on hintojen ja verojen noston perustelut.
     
  17. rb

    rb Double Gearhead

    Älä nyt.

    Kun kaikki raha menee asumiseen ja ruokaan niin ihmisillä ei ole varaa kuluttaa turhuuksiin ja maailma pelastuu.

    Okei... Olihan se offtropic mutta vi...aa vaikka tietää jo etukäteen että kenen lömpakolla käydään kun valtio tarvitsee lisää rahaa.
     
  18. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Näinhän se menee. Jollain ne menot on katettava eikä niitä vapaaehtoisia maksajia ole näkynyt. Ottajia ja maailmanparantajia kylläkin :poff: No tällset pikkukorotukset on pientä. Jos pitäis noi valtionvelat maksaa säädyllisessä ajassa niin sitten ne korotukset on suuria. Tai sitä huutoa kun valtio leikkaiskin menot 8) Tuskimpa on OD:lläkään intoa menoleikkauksiin joten taas maksetaan kiltisti :rotfl:
     
  19. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    No täällä oli -20.. Onneksi viikonlopuksi povataan vettä. :D
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Hyi helvetti. -10 nyt ja lämpö sen kuin laskee... :cry:

    Tänään aamulla hain lehteä t-paita päällä ja ihmettelin, että on vähän kirpeä ilma. Mittari näytti -15 :O Prkl, jos olisin sitä kattonut etukäteen, niin tämä pulkan naru olisi jäätynyt pystyyn tohon pihalle :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!