Imperial 64, mittariston valot mykkänä

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja nuc-64, 10.8.2019.

 1. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Viime syyskesänä huomasin, ettei enää ole mittaristossa valoja. Tässä on aina ollut hiukan oikukas valaistuksen kirkkauden säätö, joka tapahtuu ulosvedettävää ajovalojen kytkintä pyörittämällä. Tuo ei ole toiminut loogisesti, vaan pyörittelemällä kytkintä on jossain kohden ollut valot päällä, jossain taas ei. Ei ole siis toiminut siten että valot kirkastuisivat laidasta toiseen kytkintä pyörittämällä. Olettaisin siis tuossa kytkimessä olevan vikaa, mutta minkähänlainen säädin siellä on ja mistä löytyisi?
   
 2. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Siinä on ihan perus Moparin valokatkaisija jonka takana on se metallikierukka säätämässä vastusta. Ota irti ja tsekkaa saako se kierukka kunnolla kosketusta. Uusia saa kaupasta myös.
   
 3. Poke

  Poke Gearhead

  Highway himmentimen vastus on kärsinyt mekaanista ajan hammasta.

  Vasta, oliko se viime kesä, kun vaihdoin omaan moppeen uuden valokytkimen samasta syystä. (Arvokashan se on mutta ei niin arvokas kuin tuulilasinpyyhkijäkatkaisin, missä sijaitsee myös virtapiirin katkaisija.) Ja ostin arvokkaamman Standard kytkimen (jenkkiosat.com). Tilaamalla auton kotimaasta olisin voinut säästää muutaman euron. Toisaalta silloin tällöin kannatan myös noita pieniä suomalaisia yrittäjiä. Ei ne katteet valtaviksi muodostu. Silti, vertailen hintoja. Ja ostan uuseja ihaneja oseja.

  Sitten myös avasin alkuperäisen kytkimen osiksi. Highway himmentimen vastuslanka oli irtipoikki toisesta päästä. Liitin sen ja sekin toimii. Jäi "varalle" kun taas 50 vuoden päästä entisöin ... Eiku...
   
 4. kippis

  kippis Gearhead

  Muokattu: 11.8.2019

Kerro tästä muillekin!