Imusarjasta savua?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Sam78, 26.10.2022.

  1. Sam78

    Sam78 1st gear

    Moron! Ekaa kertaa kun näitten jenkkivehkeitten kans pelaa niin tulee aina pientä kysymystä... Chevyn 350 heitetty nokalle ja ekaa kertaa sitä käynnistelin, ilman vesiä. Onkos ihan normaalia että tuosta imusarjan letkuliitännästä tulee pakokaasut tässä vaiheessa ulos?
     
  2. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    ei ole, onko edes pakokaasua vai käryääkö joku muu aine?
     
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Koneen iästä ja mallista, sen paremmin imusarjan mallistakaan tietämättä menee arvailuksi, mutta ilmeisesti puhut vesiletkun liitännästä.
    Niin onko se tosiaan pakokaasua vai ehkä vain vesihöyryä, jota tulee lohkon sisään jääneen veden höyrystyessä ilman vesiä ?
    Jos tosiaan pakokaasua, niin imusarjoissa on yleensä kansia yhdistävä pakokaasukanava keskellä konetta.
    Se sijaitsee keskimmäisten imukanavien puolivälissä ja kulkee poikittain kaasarin kohdilta koneen puolelta toiselle.
    Huomaa että vaikka kansissa on yleensä reiät tätä varten, niin kaikissa etenkään viri-imusarjoissa ei välttämättä ole tätä kanavaa ollenkaan.
    Kanavalla lämmitetään mm. imusarjan pohjaa/kaasaria ja uudemmissa se ruokkii EGR-venttiiliä, joka syöttää pakokaasua imusarjaan uudelleen poltettavaksi ajotilanteessa...mahdollisesti tästä kanavasta pääsee pakokaasua vesitilaan.
    Syitä voi olla : imusarja voi olla halki jostain tai miksei myös sylinterikansi halki tai vaikka kannentiiviste vuotaa ja sitä kautta pääsee pakokaasua vesitilaan...mahdollisuuksia on monta.
     
    juko7 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!