Isojen autojen kolarointi parkkiksella

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja juhamann, 10.10.2013.

 1. juhamann

  juhamann 3rd gear

  Moro!

  Omaan Excuun otettu jo ainakin kolmesti kontaktia parkissa ollessa. Tuntuu, että auto on yksinkertaisesti liian iso, että täkäläisten hahmotuskyky riittäisi sen mittasuhteita tajuamaan. Vaikka jätän nykyään aina parkkiksen perille, jossa on "tilaa", niin siltikin joku jurpo ajaa viereen ja laahaa kylkeen maalit.

  Onko muilla samoja kokemuksia? Vinkkejä? Invaruutuihin en viitsi alkaa pysäköimään. Kait se kannattaisi hitsata ratakiskosta puskurit ja suojat auton ympärille? :D
   
 2. letkume

  letkume 3rd gear

  Aja keskelle kahta ruutua
   
 3. pas2

  pas2 Gearhead

  Näinhän se on toimittava näitten junttien keskuudessa, jos meinaa ehjänä auton pitää. Käyttöpaskalla taasen on ollut hauskaa ajaa semmoseen ruutuun, mihin just ja just mahtuu ja kolistella itsensä ulos ja katsoa onko kylkiin tullut uusia venttejä. Ja oikeesti - mitä pienempi auto, sitä vaikeampaa se on saada suoraan saati keskelle ruutua.
   
 4. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Jos yhtään lohduttaa niin ilmiö on tavallinen myös jenkeissä ja kanadassa. Yrität parkkaa jonnekin sivuun niin joku pässinpää parkkaa aina sopivalle iskuetäisyydelle. On jopa käynyt niin että juurikin kahden ruudun keskelle hieman vinoon jonnekin syrjään parkattua on joku asshole SITTENKIN tullut ja parkannut samaan kulmaan ja iskuetäisyydelle!
  Jenkeissä palo käämi kun satuin näkemään kun yks paukautti vekin käyttiksen kylkeen niin paukuttelin kahta kauheemmat sen Lincolnin kylkeen. Oppii saatana olemaan.
  Useinhan noita aiheuttaa lapset kun eivät pysty välttämättä hallitsemaan sitä ovea. Suburbanin kyljen isoin vekki tuli näin El Pasossa Texasissa. Piti vaan niellä potutus ja suhtautua siihen matkamuistona.
  Kanadassa tuntuu olevan tyyli se että kun on tarkoitus pysäköidä, niin etsitään jo pysäköity auto, ja parkataan iskuetäisyydelle viereen :wc: :mad:
   
 5. pas2

  pas2 Gearhead

  Hee. Kylkikopsuistapa pomppas mieleen taannoinen warppurijuttu - "kaunistamallani" Warrella olin Helsingin kaupungissa vaiko Vantaalla nakkikioskilta (Hespurgerista) tupakkia ostamassa niin "autoni" viereen parkkeerasi herra uudehkolla "autollaan" kun jäin "autooni" kuuntelemaan radiosta jännää juttua ja poika tuli sedän uudesta "autosta" ulos ja kopsautti oven autoni kylkeen. Noo, veivasin ikkunaa auki ja jäin odottamaan anteeksipyyntöä kuunnellen radio-ohjelmaa ja poltellen tupakkia. No katselin siinä taustapeilistä, kuinka poikanen selkeästi kertoi isälleen (viittoen ja näyttäen), mitä oli tapahtunut.
  Isäpä näytti pojalleen "antaa olla" -merkkiä kädellään ja vei pojan mukaansa sisääm, joten toimin ohjeistuksen mukaisesti, kun radio-ohjelmakin oli juuri lopuillaan. Ovi raolleen ja kaksin käsin työntäen KUNNON ventti herra tärkeän oveen. Ja anteeksipyynnöllä olisi selvinnyt.
  Juttuhan on kovin vanha kun puhuin tupakan polttamisesta ja sen ostamisesta hepspurgerista.
   
 6. pikkupiru

  pikkupiru Gearhead

  aikoinaan ku poika oli viel turvaistuinikänen oli yllätys ku tultiin kaupasta parkkihalliin. molemmin puolin oli tungettu japsikippo niin lähelle ettei ovia saanu tarpeeks auki et ois pojan saanu istuimeen. kiroillen takaluukku auki ja poika ekaks sisää ite kömpien perästä. takasipäin könyessäni ohi kulki vanhempi pariskunta ja mumisin heille et on se helkatin ihmeellistä että puol parkkihallia tyhjää ni tungetaa kylkee kiinni ja tasan tarkkaan ei voi olla huomaamatta turvaistuinta ja kasaa leluja. ja paikkaki oli viel lapsiparkki. niinhän ne kömpi naama punasena viereiseen kippoon.
   
 7. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Tossa munkin tapauksessa se varmasti tiesi kolauttaneensa vekin mun autoon, levittelin siinä käsiäni odottaen jotain kommenttia mutta tyyppi laahusti ohi sanomatta sanaakaan. No jos ei ole mitään väliä niin ookkei sit...
   
 8. Kurko

  Kurko Gearhead

  Itse ainakin muistelisin ettei Floridassa ollut parkkiongelmia kun ruuduilla oli sen verran kokoakin. Kanadassa (Toronton alue) taas parkkeraus oli luvattoman huonoa. Vasen eturengas vasemman viivan yli ja oikea takarengas oikean viivan yli. Marketin parkkipaikalla pysäköin tietenkin mahdollisimman kauas ovesta tyhjään riviin mutta yllättäen nekin paikat alkavat kanssa-autoilijoita kiinnostamaan. Samoin yritin myöskin varmistaa ettei auto ole linjalla jos jonkun ostoskärry karkaa alamäkeen. Se kun näytti melko pelottavalta kun äidit antavat lasten työntää kärryä.
   
 9. JnZm

  JnZm Gearhead

  Etelä-Eurooppa tunkeutuu jo liikennekulttuuriinkin? Siellähän puskurit ovat nimenomaan puskemista varten, autot pruukataan jättää vaihde vapaalle että jos sattuukin tila käymään vähiin pikkupösöillä niin voi sitten hiukan tuupata.
   
 10. WBBC

  WBBC Gearhead

  Ongelma on tosiaankin siinä, että autojen puskurit ovat eri korkeudella, jolloin hyvinkin pienet pusut aiheuttavat vaurioita. Kuten tuossa videossa on nähtävillä:
  http://www.youtube.com/watch?v=6OmUNIkOovE
   
 11. Kurko

  Kurko Gearhead

  Eikä tarvitse olla etelässäkään. Hämmentävän moni saksalainen uskoo ettei käsijarrua saisi käyttää talvella.
   
 12. jaketin

  jaketin Gearhead

  kerran parkkeerasin isolle parkkipaikalle, tilaa oli. tarkoitus oli hieman putsata autoa ovet auki, niin ennen kuin ehdin kunnolla aloittamaan, niin eräs nainen parkkeerasi viereiseen ruutuun :eek:

  Tilaa todellakin oli ympärillä liki 100 paikkaa :odroll:
   
 13. impala67

  impala67 Gearhead

  todella ärsyttävä ilmiö.
  ja muutamien julkkis-ääliöiden tempausten takia kahteen ruutuun parkkeeraaminenkin ärsyttää aina joitakuita vaikka tekisit sen kuinka kauas marketin ovesta. kerran poislähtiessä joku jorma alkoi huutelemaan että on ne amerikanlotjat vaikeita hallita kun ei isolla kentälläkään saa mahtumaan ruutuun. hohhoijaa, toivottavasti hänen päivänsä sillä pelastui.

  paras keino on välttää maksuttomia pysäköintilaaneja. kadun varressakin on lommottomampaa.
   
 14. Lintzi

  Lintzi 2nd gear

  Kahdesta ruudusta parempi on yleensä se keskimmäinen. :wink:
   
 15. Erska

  Erska Gearhead

 16. Kurko

  Kurko Gearhead

  Näihin ei kannata sen enempää kiinnittää huomiota. Yleensä sen verran reppanoita, että ei oikein viitsi alkaa tylyttämään takaisin.
   
 17. M

  M Gearhead

  Tiesittekös muuten että vielä tänäkin päivänä Suomen parkkiruutujen mitoitus on peräisin 60-luvulta. Siis ajalta jolloin normaali "iso" perheauto oli Mini tai Fiat 600 tai vastaava...
   
 18. Naumasto

  Naumasto 3rd gear

  Kyllä niitä pienempiäkin autoja kolhitaan.Mulla oli -90 corolla,semmonen mattamusta rotisko,eikä kolhut sinänsä haitannu.Mut jos ei viiti edes anteeks pyytää tai reagoi millään tavalla siihen että kolhii toisen autoo,ni se alkaa jo haitata.

  Vähä samat kävi ku pas2:lle ja Powerstrokelle:
  Istuskelin parkissa,mitä lie odottelin.Siinä sitte viereiseen autoon rouva kömpii ja kolauttaa melko kovaa ovella mun rotiskoo.Katoin siinä pitkään että tuleeko anteekspyyntöö tai edes ilmettä et sori.Jos ois tullu ni ei mitään,itekkin sitä kaltoin kohtelin,250e auto.
  Mutta eipä sitä tullu,pieni vilkaisu tyyliin "ai se oli tommonen romu,ei haittaa".No eipä siinä,avasin oven ihan rauhassa,tumppasin melko huolella takasin ja jatkoin istuskelua muina miehinä.Rouva tuijotti kiltisti horisonttiin,eikä virkkanu mitään.Tuli varmaan mun auton arvoinen skraidu/klommo :rotfl:

  Ja toi on tosiaan kumma homma että pitää hakeutua sen toisen auton viereen,vaikka se olisi sitten perimmäisessä nurkassa.Ja siihen viereiseen ruutuun,ei voi jättää edes sitä yhtä ruutua väliin...Ihminen on laumaeläin(lammas) :mad:
  Noiden uunojen lisäks on sitten näitä vitun peilipotkijoita ja katolla hyppijöitä,toisten laitteisiin ei kajota,vaikka ois sitte minkälainen paskakasa!!!
   
 19. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Toi kolhiminen on harmillista ja varmaan aina vaan lisääntyy jo senkin takia että Suomessa useimmat parkkipaikoista on ruutujen mitotuksiltaan onnettoman pieniä ja autot senkun kasvaa, kaikki pikkusimpia kinnereitä myöten on nykysin 10-20 cm leveempiä ja pitempiä kuin vielä 10-20 vuotta sitten oli.
   
 20. Jza

  Jza Gearhead

  Tuota on ihmetelty ja onpa siitä ollut täälläkin juttua. Tässä pari kuvaa mitkä ovat aiemminkin olleet naurettavana samasta aiheesta:

  http://aijaa.com/wHe0ou
  http://aijaa.com/ZQiRCQ

  Ei se auta vaikka ajaisi auton keskelle metsää tai talon katolle. Aina joku kirppu iskeytyy halaamaan :rotfl: Tässäkin tapauksessa kirjaimellisesti takimmainen nurkka mihin auton voi parkkeerata, eikä vieressä ollut 20 metrin matkalla mitään. Ennen kuin joku päätti ajaa apparin oveen kiinni, vaikka tilaa kyllä olisi piisannut :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!