Isojen autojen kolarointi parkkiksella

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja juhamann, 10.10.2013.

 1. Mopar heppu

  Mopar heppu 2nd gear

  Mä ajan kans aina kahteen ruutuun keskelle viivan päälle ja vinoon, ....kyl saa vihasia katseita mut ei oo kukaan vielä päätään tullu aukoon, ....sitä odotellen.
   
 2. Kurko

  Kurko Gearhead

  Sekin vielä että vasta ihan viime vuosina suomalaisetkin ovat alkaneet ostaa ihan oikean auton kokoisia autoja. Joku Audi A6 alkaa olla jo melko haastava jossain koillis-Helsingin ostareiden parkkipaikoilla.
   
 3. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Onhan vielä kaiketi suurin osa taloyhtiöistä mitä tehdään niin jostain kumman syystä parkki paikat lasketaan 3/4 osa autoa per asunto :eek:  Itekkin huomannut sen, että mikä helvetti se ajattaa siihe viereiseen ruutuun ja aina kylkeen kiinni

  Tutulta vielä joku lehmä(mitenkään karjaa halveksumatta) kiilasi oven auki ja rupesi torvea soittamaan onneksi tutun eukkonsa oli vanissa ja nosti etuakselin kanttarille niin tämä lehmä vain ajoi ruutuun ja lähti kävelemään pois
  Muistelisin, että kyseisen lehmän (vieläkään karjaa halveksumatta) tarvi joko ostaa kompura tai soittaa joku täyttämään renkaat :lol:

  Toinen tuttu muistaa aina liian lähelle parkkeeraajaa poistamalla kuskin eturenkaan venttiilin :eek:

  Paikallisessa kaupassa kun käyn niin aina pyrin yhteen laitimmaiseen vino paikkaan siihen kun saa leveästi parkittua.


  Joskus aikoinaan kuulemma auttoi tutulla sitä viereen kinustamista kun hitsasi tuuman mittaiset teräs tapit oven takalaitaan pystyyn ja vielä kirkkaaksi kiillotti ne, kuulemma aina parkkiksen tapahtumia seuraillessa monet huomasi "piikit" kyljessä ja siirsi kauemmas :rotfl:  Sitten toinen mikä on talvi
  vaikka parkkiksen viivat näkyisi niin silti talvella pitää pysäköidä aivan v*ttu miten sattuu, et 30 auton parkkikselle mahtuu 12-18 autoa ja kaikki sellaisella välyksellä et mihinkään väliin ei oikeen mahdu :mad:
   
 4. Putte

  Putte 1st gear

  Toi talviparkkeeraaminen on todellakin käsittätöntä. Halutaanko välit jättää suuriksi, jos vaikka naapurin perä vahingossa liiraa kylkeen kiinni. :rotfl:
   
 5. pas2

  pas2 Gearhead

  Juu enimmät ihmiset ovat laumaeläimiä. Katsastuskonttorin pihalla ei ollut autoakaan, niin eihän osaa parkkeerata. Mutta hei, tuolla kentän toisessa päässä on auto, siihen viereen parkkiin... (talonmiehen asunnon asukin auton viereen siis) ja oikeesti ~300 m ovea lähimpänä olleelta paikalta. EIKÄ ollut ainoa kerta kuulemma...
   
 6. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Ei oo kukaan vielä onneks omaan autoon mitään jälkiä tehny vaikka joskus parkkeerannu ihan normaalisti autojen sekaan. Yleensä pyrin jättämään kauemmaksi, harvemmin on lähikaupassa kukaan viereen ajanu. Auton ulkonäöllä voi olla edesauttavia vaikutuksia ettei perheenäiti halua ajaa viereen. Autona '69 keskikorinen farmari.
   
 7. Lintzi

  Lintzi 2nd gear

   
 8. hzemax

  hzemax Gearhead

  Ittel tos kehäkessal kerran tyyppi Paukutti ovee omaani vasten. Mulkasin pahal silmäl ja huomasin et liikuntarajoitteinen siihen autonsa minun viereen parkkeerasi. Pyysi toki anteeksi, mut jatko sitä paukuttamista,,,
  ja toljotti silmiin. Ajoin vehkeeni siitä normipaikalta swidduun.

  Perkele
   
 9. Stance

  Stance 3rd gear

  Se on kovin syvällä ihmisapinalla tuo matkiminen. Parkkipaikalla todennut moneen kertaan että jos pysäköin autoni peruuttamalla ruutuun niin kun tulen kaupasta on viereisiin ruutuihin on myös pysäköity peruuttamalla. Tai jos kaksikaistaisella tiellä on toinen kaista suljettu niin suomalainen tekee mieluummin 3 kilometrin jonon ja jättää toisen kaistan käyttämättä koska näin ei kenenkään tarvitse tehdä päätöksiä kaistan loppuessa. Kaupassa kassajono menee mieluummin peräseinästä läpi koska kukaan ei uskalla tehdä siihen mutkaa, koska joutuisi olemaan ensimmäinen.

  Mutta onhan nuo parkkipaikkojen mitoitukset täällä enempi mopoautoille tehty. Helsingissä jos haluaa nähdä väljän paikoitusalueen niin Finlandia-talon alla on sellainen. Vastakohtana taas Ruoholahden ostoskeskuksen parkkihalli, missä ei meinaa rampissa sopia kulkemaan.
   
 10. Kurko

  Kurko Gearhead

  Finlandia-talon hallissa on vaan se huono puoli, että ensikertalaiselle on yllättävän vaikea löytää tietä takaisin maan pinnalle.
   
 11. sarekmi

  sarekmi 1st gear

 12. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Espoon suvelassa missä ennen asuin oli sopivat ruudut. hyvin mahtu vetää L90D volvo parkkiin ja mahtu viereisistä autoista avaamaan ovet täysillä!? tosin samalta parkkikselta varastetaan ja rikotaan eniten autoja espoosta :mad: nim. omastakin työautosta takalasi rikki vaikka mitään ei viety!
   
 13. sämpy

  sämpy Gearhead

  Tein tän topikin innoittamana tänään testin, oltiin liikkeellä vm. -75 autolla jossa originaali MR-kuntoinen maalipinta. Huomasin että Lidlin pihalla, jossa autoja oli ehkä joka neljännessa ruudussa, on siellä takana keskellä tyhjää asfalttiaukeaa neljän auton parkkirivi. Pistin auton siihen vaikka muuallakin olisi ollut tosi väljää.

  Arvatkaapa oliko siihen viereen parkkeerattu kun tultiin kaupasta :rotfl: :rotfl: :rotfl:
   
 14. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Ja yleensä vielä katsotaan siitä viereisen auton keulasta kuinka pitkälle peruutellaan. Välillä meinaa oikeasti jo vähän ruveta harmittamaan kun ne kinnerit jätetään niin kauaksi ruudun perältä, että ei meinaa enää mahtua taittamaan pois ruudusta. Tossa yksi räpsy Jumbon parkkihallista, autoilla pituuseroa taitaa olla jonkin matkaa toista metriä.

  [​IMG]

  Tolleen kun jätetään molemmille puolille joku Nissan Avensis, niin siinä sitten hetken D-R-D-R-talkoot on tiedossa
   
 15. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  faijan 1-kuntosen ruisku takavetoladan kylki on kokomatkalta koristelty ovenkahvan yläpuolisen alueen vekeillä. hiacejormat ei taida olla pelkästään olleet asialla vaan epäilisin jotain citimaasturi-letukkapoikia kun ei ole rekkakortin omaavan vaikeaa saada tota ruutuun keskelle suoraan. huvikseen kolhivat tai useinhan noilla ajelee mammat ja mukulat...
   
 16. T&S

  T&S Gearhead

  Joskus olen haaveillut että saisi oiken karheata viilaa metritavarana, siitä olisi kiva tehdä kylkilistat.
   
 17. xarper

  xarper Gearhead

  Onneks ei oo tämä tauti ainaskaan hirveesti levinny vielä tänne asti, ite pyrin aina parkkeeraamaan siihen ovea lähimpään ruutuun ja ei oo vielä ainaskaan hirveitä skraduja näkyny kylissä.

  Kerran kuopiossa kävi kutakuinkin niin että istuin autossa odottamassa, tuttu oli juuri auton ostanut ja oli kaupassa käymässä.
  Joku akka peruutti pois parkista, huomasin että nyt menee läheltä ja tämä tantta ilmeisesti luuli että myös osuttiin kun tuli äkkiä kädet syyhyten ylös autosta harmittelemaan ja rahaa ojentamaan että mitä tuli tehtyä!!
  Noh viistoperä kun oli niin läheltä peiliä se meni ja peilissä oli pieni jälki jo valmiiksi, kaveri juuri sattu ulos kävelemään ni en kerennyt edes sanaa sanoa kun raha oli vaihtanut omistajaa ja akka hävinnyt!
  Ei se edes osunut siihen peilin, joku vanha jurnu oli...

  Parkki oli tyyliin näin
  -

  -
  = ||
  -

  -

  = tantta
  || me

  Eli tienlaidassa oltiin parkissa kun tantta tuli ruudusta perä edellä kohti.
   
 18. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Luulisi nykylintoilla jätettävän väliä koska ovat näemmä niin vaikeita hahmottaa. Tänään lienee tullut hitausennätys kun joku Nissan sukisuki lähti tax-freen edestä ja peruutus 4m ja kääntö sekä eteenpäinajo pois edestä muutaman metrin verran kesti ainakin minuutin ja kun odotin sitä vapautuvaa ruutua niin se piti seurata loppuun asti. Rattikin taitaa olla lehmälle sukua ankarasta lypsämisestä päätellen. Kävin nopeammin tupakat ja nasset ostamassa kuin mitä tuo auton lähtö oli.
  Ainakin citikan c5 ja sitten Prius oli sellaisia mistä ei näe ulos, edes konepellin etureunaa ja eiköhän muut ole samanlaisia. Siksi ihmettelen vielä enemmän tuota viereen tunkemista.
   
 19. Putte

  Putte 1st gear

 20. eilhik

  eilhik Gearhead

  Blondi parkki , manneparkkihan on invapaikalla poikittain :)

  Ne pahimmat jäljet tulee kun autonovella nojataan naapuriauton kylkeen ja noustaan siitä omasta autosta = ylös alasjälki taattu, piruttaan seurannut ja vanhemmat henkilöt syylistyvät tähän.
   

Kerro tästä muillekin!