Itsetehdyt pölykapselit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja d-lowrider, 16.8.2009.

 1. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

  Onko kokemuksia ja havaintoja itsetehdyistä pölykapseleista? Lähinnä kiinnostaa kummalla konstilla niitä voisi sujuvasti tehdä, prässillä vai painosorvaamalla tms.
   
 2. Buddy

  Buddy 1st gear

  Kyttäile kattilankansia yms. Saunakauhoista saa pieniä kupuja tehtyä. Ikeasta ostin ykspäivä kauhasatsin jonka soppakauhasta saan hienon ratin keskiön. :lol: Jäätelökauhoista saan hienot takavalojen rungot.
  Rosteria kaikki tietenkin...
   
 3. kt9001

  kt9001 Gearhead

  ...ja lemmikkieläintarvikecowboyssa on myös viljalti erilaisia rosterikuppiakippoa, kohtuuhintaan...
   
 4. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Voisikin oikeastaan perustaa vinkkipalstan jossa vinkattaisiin mistä saa halpoja kiiltäviä korvikeosia. Itse tein parkkivalon "kopan" rosterisesta desin mitasta. Sen halkaisija on sopivasti himpun verran isompi kuin pyöreän, kartion muotoisen tarvikelampun. Tasapohjaisena desimitta ei ole kaikkein esteettisin mutta parkkilamput olivat puskurin alla joten ei sitä huomannut. Custom-henkinen peruutusvalo taas syntyi vähän isommasta pyöreästä tarvikelampusta ja vanhasta bullet-muotoisesta fillarin lampusta. Mistähän sellaisia saisi lisää?
   
 5. junkyard dog

  junkyard dog Gearhead

  Maxi-marketista sai ainakin joskus rosterista luodinmallista pippuri/suolasirotin settiä viidellä egellä, joista tuli tehtyä keskikupit vanteisiin. Jälkeenpäin hoksasin V8:ssa esitellyssä letukassa käytetyn samaa settiä venakoppien huohotin aihiona.
   
 6. janiluo

  janiluo Gearhead

  Joku voisi avata nettikaupan ja kerätä sinne kaikki yhteen paikkaan mittakuvineen. Sieltä sitten vaan tilailisi jos hinnat pysyy kohtuudessa eli kate on alle €5/kpl.
  :lol:
  - Jani -
   
 7. Puli-Song

  Puli-Song Gearhead

  Teesihdeistä saa moottoripyörä-/autokäyttöön hienoja kärpäsensilmä ilmanputsareita. Ja sellanen makaroonisihti käy 4-reikäseen autokaasuttimeen. :rotfl:
   
 8. B 50

  B 50 Gearhead

  Ikean keittiöosastolla on paljon kiiltävää rosteria. :wink:
   
 9. Buddy

  Buddy 1st gear

  Ostin Ikeasta edellispäivänä myös sellaset kuppimalliset ovenvetimet, joista teen rekkarivalojen kotelot. Siellä oli myös kivoja nuppeja esim. kojelautaan sekä erittäin hienoja pyyhetelineitä joista vois tehä pickupin lavanreunaan nätit kaiteet. Maskiin löytyy rosteriputkea jos minkä mittaisena. Oliskohan ollu joku hattuhylly tms. jossa sitä putkea oli.
  Rodiin sais hienot takavalot lamppuosastolla olevista rosterisista seinävalaisimista. Nuukailin vielä kun ne maksoi 25 e/kpl. Niissä oli jopa valmiina 12V polttimot! :wink:
   
 10. Quest

  Quest 3rd gear

  iikkean alumiinisestä kynttilänjalasta tuli hieno takavalo fillariin
   
 11. sami-v

  sami-v 1st gear

 12. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  no niih :odroll:
   
 13. America

  America Gearhead

  Ja mikä tärkeintä, Emännät ovat tyytyväisiä kun Isäntä haluaa lähteä Ikeaan.
   
 14. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  stippadui :eek:
   
 15. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  toisaalta pistä posliini lautaset!
   
 16. B 50

  B 50 Gearhead

  ?? :eek: Luin alusta uusiks kahteen kertaan törmäämättä vittuiluun. ITSE tehtyjen pölykapseleiden valmistusvinkkeilyä helpottais jos tietäisi omaako kysyjä riittävänkokoisen prässin + eväät muotintekoon vai sorvin + kyvyn painosorvata. Siihen asti mennään kattilankansilla.. Henk.koht aion enskerralla ostaa 4kpl sitruspuristimia.
   
 17. Ola Pallonivel

  Ola Pallonivel 1st gear

  Et siis havainnut vittuilua ketjussa....?
   
 18. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

  Niin, näyttää siltä että näitä ei kukaan myönnä sorvailleensa tai prässänneensä. Täytyy sitten kokeilla molempia kantapääkoulun kautta. 15" on aika iso painosorvattavaksi meikäläisen systeemeillä ja sama ongelma on prässissä.

  On käynyt mielessä, että jollakulla saattaisi olla tähän hommaan joku hyvä kikka tai ihmekone. Esimerkiksi joku vanteesta tehty härveli jonka keskellä on akseli. Akselissa varsi, jossa liikuteltava rulla ja jokin painosysteemi,. Painorullalla saisi rullattua laadultaan sopivaa peltiä alla olevaa muottia vasten.

  Isolla sikkikoneella saa ajettua isoilla rullilla erilaisia kaaria kapseliin kun käyttää ympyröimislaitetta, mutta olisi kiva jos saisi tehtyä enemmän syvyysvaikutelmaa. Toisaalta sikkiin jos laittaisi eri kokoisilla rissoilla uria, niin siitähän sitkäkin ehkä saisi.

  Englannin pyörän suoran rullan avulla saa ajettua aika helposti levyreunan kohottamaan keskikohtaa kiekosta
   
 19. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  :eek: Mistä tuommosia saa? Ei varmaan Suomesta ja kohtuuhintaan?

  Perskule, että tulis näppärät hakuvalot.. 8)
   
 20. B 50

  B 50 Gearhead

  ..tohon mennessä. :D
   

Kerro tästä muillekin!