Itsetehdyt pölykapselit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja d-lowrider, 16.8.2009.

  1. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Onko kokemuksia ja havaintoja itsetehdyistä pölykapseleista? Lähinnä kiinnostaa kummalla konstilla niitä voisi sujuvasti tehdä, prässillä vai painosorvaamalla tms.
     
  2. Buddy

    Buddy 1st gear

    Kyttäile kattilankansia yms. Saunakauhoista saa pieniä kupuja tehtyä. Ikeasta ostin ykspäivä kauhasatsin jonka soppakauhasta saan hienon ratin keskiön. :lol: Jäätelökauhoista saan hienot takavalojen rungot.
    Rosteria kaikki tietenkin...
     
  3. kt9001

    kt9001 Gearhead

    ...ja lemmikkieläintarvikecowboyssa on myös viljalti erilaisia rosterikuppiakippoa, kohtuuhintaan...
     
  4. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Voisikin oikeastaan perustaa vinkkipalstan jossa vinkattaisiin mistä saa halpoja kiiltäviä korvikeosia. Itse tein parkkivalon "kopan" rosterisesta desin mitasta. Sen halkaisija on sopivasti himpun verran isompi kuin pyöreän, kartion muotoisen tarvikelampun. Tasapohjaisena desimitta ei ole kaikkein esteettisin mutta parkkilamput olivat puskurin alla joten ei sitä huomannut. Custom-henkinen peruutusvalo taas syntyi vähän isommasta pyöreästä tarvikelampusta ja vanhasta bullet-muotoisesta fillarin lampusta. Mistähän sellaisia saisi lisää?
     
  5. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    Maxi-marketista sai ainakin joskus rosterista luodinmallista pippuri/suolasirotin settiä viidellä egellä, joista tuli tehtyä keskikupit vanteisiin. Jälkeenpäin hoksasin V8:ssa esitellyssä letukassa käytetyn samaa settiä venakoppien huohotin aihiona.
     
  6. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joku voisi avata nettikaupan ja kerätä sinne kaikki yhteen paikkaan mittakuvineen. Sieltä sitten vaan tilailisi jos hinnat pysyy kohtuudessa eli kate on alle €5/kpl.
    :lol:
    - Jani -
     
  7. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Teesihdeistä saa moottoripyörä-/autokäyttöön hienoja kärpäsensilmä ilmanputsareita. Ja sellanen makaroonisihti käy 4-reikäseen autokaasuttimeen. :rotfl:
     
  8. B 50

    B 50 Gearhead

    Ikean keittiöosastolla on paljon kiiltävää rosteria. :wink:
     
  9. Buddy

    Buddy 1st gear

    Ostin Ikeasta edellispäivänä myös sellaset kuppimalliset ovenvetimet, joista teen rekkarivalojen kotelot. Siellä oli myös kivoja nuppeja esim. kojelautaan sekä erittäin hienoja pyyhetelineitä joista vois tehä pickupin lavanreunaan nätit kaiteet. Maskiin löytyy rosteriputkea jos minkä mittaisena. Oliskohan ollu joku hattuhylly tms. jossa sitä putkea oli.
    Rodiin sais hienot takavalot lamppuosastolla olevista rosterisista seinävalaisimista. Nuukailin vielä kun ne maksoi 25 e/kpl. Niissä oli jopa valmiina 12V polttimot! :wink:
     
  10. Quest

    Quest Gearhead

    iikkean alumiinisestä kynttilänjalasta tuli hieno takavalo fillariin
     
  11. sami-v

    sami-v 1st gear

  12. spychobilly

    spychobilly Gearhead

    no niih :odroll:
     
  13. America

    America Gearhead

    Ja mikä tärkeintä, Emännät ovat tyytyväisiä kun Isäntä haluaa lähteä Ikeaan.
     
  14. spychobilly

    spychobilly Gearhead

    stippadui :eek:
     
  15. spychobilly

    spychobilly Gearhead

    toisaalta pistä posliini lautaset!
     
  16. B 50

    B 50 Gearhead

    ?? :eek: Luin alusta uusiks kahteen kertaan törmäämättä vittuiluun. ITSE tehtyjen pölykapseleiden valmistusvinkkeilyä helpottais jos tietäisi omaako kysyjä riittävänkokoisen prässin + eväät muotintekoon vai sorvin + kyvyn painosorvata. Siihen asti mennään kattilankansilla.. Henk.koht aion enskerralla ostaa 4kpl sitruspuristimia.
     
  17. Ola Pallonivel

    Ola Pallonivel 1st gear

    Et siis havainnut vittuilua ketjussa....?
     
  18. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Niin, näyttää siltä että näitä ei kukaan myönnä sorvailleensa tai prässänneensä. Täytyy sitten kokeilla molempia kantapääkoulun kautta. 15" on aika iso painosorvattavaksi meikäläisen systeemeillä ja sama ongelma on prässissä.

    On käynyt mielessä, että jollakulla saattaisi olla tähän hommaan joku hyvä kikka tai ihmekone. Esimerkiksi joku vanteesta tehty härveli jonka keskellä on akseli. Akselissa varsi, jossa liikuteltava rulla ja jokin painosysteemi,. Painorullalla saisi rullattua laadultaan sopivaa peltiä alla olevaa muottia vasten.

    Isolla sikkikoneella saa ajettua isoilla rullilla erilaisia kaaria kapseliin kun käyttää ympyröimislaitetta, mutta olisi kiva jos saisi tehtyä enemmän syvyysvaikutelmaa. Toisaalta sikkiin jos laittaisi eri kokoisilla rissoilla uria, niin siitähän sitkäkin ehkä saisi.

    Englannin pyörän suoran rullan avulla saa ajettua aika helposti levyreunan kohottamaan keskikohtaa kiekosta
     
  19. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    :eek: Mistä tuommosia saa? Ei varmaan Suomesta ja kohtuuhintaan?

    Perskule, että tulis näppärät hakuvalot.. 8)
     
  20. B 50

    B 50 Gearhead

    ..tohon mennessä. :D
     

Kerro tästä muillekin!