Itte tehdyt valkosivut :)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Akseli von Gardan, 21.1.2004.

 1. lehmikangas

  lehmikangas 1st gear

  No itse voin ainakin sanoa että VHT:n valkoinen vinyylispray on pysynyt Kuplan renkaissa. Tietenkin ne vähän halkeilee, mutta ei lohkeile sentään pois. Sehän niissä on kuitenkin että varovainen saa olla katukiven reunaan parkkeerettaessa. Jos osuu kylki kiveen niin eihän ne tietenkään pysy, mutta voihan sitä sitten paikkailla jos jaksaa.

  http://tols17.oulu.fi/~tlehmika/2005/Kuvia - Kupla - Lippis2005/slides/DSCF0121.JPG
   
 2. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Double Gearhead

  :D No tossahan oli pari mukavan näköstä esimerkkiä...Tuo nuhvetti on kyllä roddingin kulmakiviä,, :rotfl: :rotfl: ..Pitänee itelläki palata taas aiheeseen kunhan aidot valkosiivut on tahkottu riekaleiksi..
   
 3. JKL Raggars ry

  JKL Raggars ry Gearhead

  nää on vissii noita atlas port-a-wallseja?
  näyttäs olevan kaarevampii ku noi erään kotimaisen riistofirmankin kauppaamat rievut..

  no, mistä niitä saa?
   
 4. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  Forssan pick nickissa oli vanha paloauto johon oli maalattu valkosivut en muista kirveelläkään millä maalilla mutta hyvin oli kuulemma pysynyt kesän riennoissa.
   
 5. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  noniin laitoin kaiffan asialle kysymään mitä maalia se niissä paloauton renkaissa oli ja vastaus kuulu että ihan normaalia valkoista automaalia mitä esim tojotalla käytetään mikä lienee merkki sitten mutta oli kuulemma maalattu jo 6 vuotta sitten ja hyvältä näytti vieläkin.
  Notta eiku suti heiluun. :wink:
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Millä ootte hioneet renkaan kyljistä numerot ja tekstit pois? jollain rälläkälläkö?
  Vai läiskitäänkö maalit tekstien päälle vaan?
   
 7. lehmikangas

  lehmikangas 1st gear

  Useammalla eri tekniikalla kokeilin. Minusta tuntui että paras oli ottaa aluksi semmosella leveällä mattoveitsellä ja sitten hioin epäkeskolla. Niitä kirjaimia ei sitten ihan helposti saa kokonaan pois, aina paistaa vähän, mutta kyllä se maali tässä tilanteessa peittää sitä jälkeä.
   
 8. V6-65-6V

  V6-65-6V 1st gear

  Hyvä suomi! Valkosivurengasmaalia, värivaihtoehdot: musta.
  Tais kauppa käydä kuin simaa :rotfl:
   
 9. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Double Gearhead

  Epä-esko hiomakoneella ite aikoinani ruoputin....
   
 10. V6-65-6V

  V6-65-6V 1st gear

  Rupesinpa sitten itsekin tuhrimaan renkaitani. Saas nähä miten käy :cry:
  Valkoista kumiliimaa vaan tekstien päälle, mitä niitä hiomaan 8)
  2 kesää ajettuihin renkaisiin tuntuu ihan tarttuvan, parin päivän ajon jälkeen ei ole enää niin valkoiset, enemmänkin nostalgiset :lol:
  "Uunituoreeseen" ajamattomaan renkaaseen sai laittaa useita kerroksia, kun aina värjäytyi marjapuuron väriseksi. Eikä oikein tahdo pysyä. Täytyy heittää auton alle ja ottaa äkkiä valokuva ennenkuin putoaa.
  Seuraavaksi käsittelyyn 2 viikkoa vanhat kumit eli hieman ajettu...saa nähä pysyykö :odroll:
  Sanoisin että onhan tuossa jonkunverran tekemistä. välillä on ihan kivaakin. Ja melkoisesti tuollainen ittekin tehty raita piristää lookkia, vaikka olis vähän suttusempikin. Renkaan tekstejäkään ei erota 3 metrin päästä.

  Jos ei halua haistella liimoja ja haluaa harrastaa helpommin, niin sitten voi laittaa sen 200 euroa enemmän että saa oikeat valkosivut
   
 11. Puli-Song

  Puli-Song Gearhead

  Niinku monesti on todettu - "ku itte tekee saa just sellasen, ku sattuu tulemaan"

  Tsemppiä rojektiin ja valase meitä miten pysyy!! 8)
   
 12. Joo ,tää on jo vanha juttu mutta lätkin miranoolia kylkiin ja hieman ne kesän aikana harmaantuivat ,mutta pysyi kohtalaisesti. Nyt rus-t-bucketti on uudella omistajalla joten en tiedä mitä renkaille nyt kuuluu....
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Miranolilla peltoautoon tein kapeet raidat, kun renkaan kyljessä oli sellainen kohouma. Väri pysy hyvin, mutta ensin ei meinannut kuivua, ja sitten kun kuivi, alkoi halkeilla. Ei se nyt ainakaan paremman näköinen ollut, kuin naapurin pojan A-Ascona, jossa tehtiin valkoraidat koulusta lainatulla taululiidulla joka perjantaiksi ja vähän useammin jos sattui välillä sataan.
   
 14. trkp

  trkp 3rd gear

  Päivitetäänpä hieman aihetta.
  Missä mennään tänään omatekosten valkosivujen kanssa? Onko tekniikat kehittyneet jne.

  Itse löysin tämän, onko kellään kokemuksia?
  (http://www.mbzponton.org/valueadded/oth ... eutsch.htm)

  Kiinnostaa koska omaan autoon oikeat valkosivut maksaa 800€ ja mustat sais 300€ (yhteensä). Ajokilometrejä tuskin tulee viittä tuhatta enempää vuodessa eli jos joku kepulikonsti maksaa 50€ ja kestää vaikka yhden kesän, niin mielestäni kannattaa.
   
 15. mahtisonni

  mahtisonni 1st gear

  http://www.mbzponton.org/valueadded/other/tirepaint.htm
  tämä niille, joilla englannintaito on saksaa vahvempi =D Itsekkin oon kiinnostunu tuosta tökötistä..
   
 16. trkp

  trkp 3rd gear

  Eiku mustat maksoikin alle 200€ (valkosivut edelleen 800€) ja tököttiä tilattu Islannista 37€:lla (http://www.mbzponton.org/valueadded/other/tirepaint.htm), saas nähä kui käy...

  Nyt pitäis sitten saada tekstit renkaiden kyljistä pois ennen maalausta, kenelläkään kokemuksia aiheesta?

  P.S ne oikeat valkosivut kyllä tulee jossain vaiheessa, se on varma, mutta kaikkea täytyy kokeilla jne.
   
 17. Dr.Kustom

  Dr.Kustom 1st gear

  Trkp kirjoitti:

  "Nyt pitäis sitten saada tekstit renkaiden kyljistä pois ennen maalausta, kenelläkään kokemuksia aiheesta?"

  Omakohtaista onnistumisen riemua kulmahiomakoneella, jossa 80-karkeuksinen fiiberilaikka. Auton vetävä akseli pukkien päälle, eli pyörät ilmaan pyörimään ja kevyesti fiiberilaikalla tekstit pois.

  Sama tekniikka toimii muuten myös valkoraita ja -tekstirenkaista mustaa poistettaessa, eli valkoraidan levennyksessä, koska tällä keinolla saa siististi juuri oikean määrän mustaa kumia valkoisen kerroksen päältä pois (siis todella ohuen kerroksen) ja leveän valkoisen alueen esille. Kun pyörä pyörii koko ajan, tulee myös jäljestä siisti ja tasainen.
   
 18. Belair58

  Belair58 1st gear

  Laitoin tilauksen sisään tälle islannin kaverille, lähetti mulle iban ym koodit ja osoitteet ja sanoi pistävänsä postiin maanantaina vaikka en ole edes rahoja vielä kerenny siirtää! 37e maksoi 2 purkkia postikuluineen.
  Saa nähdä millaista ainetta on...
   
 19. Jariart

  Jariart 1st gear

  Laitoin tilauksen sisään tälle islannin kaverille, lähetti mulle iban ym koodit ja osoitteet ja sanoi pistävänsä postiin maanantaina vaikka en ole edes rahoja vielä kerenny siirtää! 37e maksoi 2 purkkia postikuluineen.
  Saa nähdä millaista ainetta on...[/quote]

  Onko toi islannin maali pysynyt renkaissa? Olen aikonut tilata itsekin Örniltä kyseistä tököttiä.
   

Kerro tästä muillekin!