Jäähdytinnesteet... punaset ja vihreät sekasi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Driver81, 19.12.2012.

  1. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mitäs muuten Kipua:an kuuluu nykyään? Joko on kylähullu saanut talon valmiiksi...
     
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Heh, nythän tässä aletaan päästä hyvinkin sille tietoisuuden tasolle, että voidaan sanoa, ettei asiasta tiedä vittu mitään,
    eikä voikaan tietää kun ei kekkulien kylessä,
    väristä riippumatta,
    pääosin lue mitä ne sisältää.

    Mutta mitä suotta moisilla päätään vaivaamaan, mätänetissä tiedetään ilman mitään lähtötietoja, että punaiseen aina punaista epäorgaanista silisalaattibiboraattista happonitriittiä,
    son kumminkin ostajan ongelma jos lohko on täynnä syöpymiä ja kennot puuroa.
     
  3. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Menin kyllä aika sekasin mutta maailmankuvani tämän suhteen ei aivan täysin murskaantunut.

    Eräs asiavirhe tosin täytyy korjata.
    Nykyään ja jo reilu 15 vuotta on alumiinimoteille tai alumiiniosia sisältäville moteille tarjoiltu tehtaalla sekä huollossa nimenomaan silikaattivapaata nestettä.
     
  4. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    aha. luulin, että tässä ketjussa oli sunkin mielestä kyse ennemminkin autoista eikä japsikikottimista :poff:
     
  5. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    En mie esim. Dex-Coolia ole jappaninmäellä maistanut.
     
  6. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    se ei silti poista sitä faktaa, että silikaatteja sisältävät nesteet on suunniteltu alumiiniosia sisältäville mosille.

    "Silicates are a chemical compound containing silicon, oxygen, and one or more metals, e.g., aluminum, barium, beryllium, borate, calcium, iron, magnesium, manganese, molybdate, nitrite, nitrate, phosphate, potassium, sodium, or zirconium. Silicates may be considered chemically as salts of the various silicic acids. 1 In a cooling system, silicates offer metal parts ( especially aluminum ) a high level of fast acting protection against corrosion and pitting that is vital. Silicates "charge up" a cooling system with protection that lasts about 2 years. After two years, the coolant mix needs to be replaced with new coolant and water. New every two.

    Silicates offer instant protection to the cooling system. Heavy duty vehicles rely on silicates to give precise amounts of protection, and can be recharged without draining the entire coolant. Silicates do have a life, and it's a short one - two years. If left longer, build up inside the radiator begins, and the silicates actually contribute to cooling system problems. Silicate drop out occurs after the coolant has been "spent", and the inhibitors drop out of solution. Silicates are blamed for deposit build up in radiators and heaters, causing engine overheating and poor heater performance. Once the silicates drop out of solution, dissimilar metal corrosion is no longer suppressed, and metal components begin to deteriorate." lähde:http://www.sancarlosradiator.com/antifreeze_coolant.htm#Silicates
     
  7. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Samalta sivulta kopsattua:
    "Green Coolant is almost a thing of the past on newer cars. What's wrong with green coolant? Well, in a word, nothing! Traditional green coolant is mostly ethylene glycol, silicates, and green dye."

    Josta palaan takaisin alkuun.
    Ei silikaattinesteet mitenkään erikoisesti alumottehin ole suunniteltu. Oli alumotit aika vähissä kun tuon aineen koostumuksia arvottiin.
     
  8. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    sulla on jonkinasteinen lukihäirä tai kuvittelet toisen sanovan jotain muuta kuin sanoo :poff: en ole puhunut alumiinimoottoreista vaan alumiinisia osia sisältävistä moottoreista :rotfl: monessa rautamosassa on jäähynesteen kanssa kosketuksissa olevia pienempiä tai suurempia aluosia, esimerkkinä nyt vaikkapa jäähdytin tai lämppärinkenno ja erilaiset valetut laipat ja yhteet, vaikkapa termarikotelo jne.
     
  9. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    No muistan pitäytyä edelleen sitten tarkasti muodossa "alumotit tai alumiiniosia sisältävät motit".
    Asia pysyy edelleen samana. Vaikka google-tohtoroinnilla löytyisi puolen vuosisadan takaa vaikka minkälaisia valettuja laippoja ja yhteitä.
     
  10. Masa71

    Masa71 Gearhead

    Mitäs Mitähelvetinkat sanot siihen kun meillekin tuli töihin tynnyri jäähdytysnestettä (GM/Opel + vitunpitkänumerosarja)josta löytyy myyjän todistus jotta ko.neste on sekoituskelpoista sekä vihreän että punaisen nesteen kanssa?
    Tai siitä että meille tuli erään valmistajan infopaketti eri ikäkausien nesteistä ja niiden sekoitettavuudesta. Nesteet oli eroteltu niin et oli ne joita voi sekoittaa, joita ei saa sekoittaa ja niihin joita ei suositella sekoitettaviksi.

    Se "ei suositella" sattuu just näihin vanhempiin käyttiksiin, ei mikään tehdas ala tutkia yhteensopivuutta kun ei mikään takuu ole peikkona ja herra yksin tietää minkälaisia litkuja siellä on ollu, tai että mikä vuoto johtuu kulumasta tai ikääntymisestä tai vedenlaadusta tai käytöstä jne...

    Tää ny on vaan mun henk.koht. mielipide mutta en oo koskaan kuullu et yksikään lohko olis haljennu siks et siel on ollu eri pakkasnesteitä sekotettuna enkä ole koskaan nähnyt pakkasnesteen vuoksi pilallesyöpyneitä osia .

    Mun mielipide jäähdytinnesteeseen on sama kuin moottoriöljyyn: se on helvetin paljon tärkeämpi et siel on riittävästi edes jotain kuin se mitä laatua siellä on.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Voisko saada tuota listaa vaikka sähköpostiin?
     
  12. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear


    eipä tuossa nyt oikein selkeää kysymystä syntynyt, etkä jaellut yhtään mitään tietoakaan oikeastaan mistään, kerroit vain haltuusi saamastasi mystisestä infopaketista nesteiden sekoituskelpoisuudesta…

    et edes vaivautunut kertomaan tynnyrin sisältämän nesteen väriä, numerosarjasta puhumattakaan…

    näillä esitiedoilla väittäisin, että kyseisen mystisen tynnyrin sisältämä neste on sekoituskelpoista vihreän ja punaisen nesteen lisäksi, myös keltaisen, oranssin, pinkin ja sinisenkin nesteen kanssa, mutta ei kuitenkaan kaikkien vihreiden nesteiden kanssa eikä muidenkaan nesteiden kanssa kaikissa seossuhteissa.

    pistää miettimään, että mahdoitkohan ymmärtää myyjän kirjoittaman todistuksen ihan oikein vai olikohan todistuksen laatinut tai kääntänyt joku kesäkemisti?
     

Kerro tästä muillekin!