Jääkö r134 pikku pullot tulliin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja mopar-mikko, 18.5.2019.

 1. Mecki

  Mecki 3rd gear

  Muuntotaulukon mukaan 168g Envirosafe R134a replacement (R600a/R290, isobutan/propan) vastaa 453g R134a:ta ja 510g R12:ta. Eli kolminkertainen riittoisuus R12 verrattuna, jos taulukkoon on luottamista.

  Chevy C/K Truck -92 manuaalin mukaan kokonaistöyttö on 1134g R12.

  Lisäksi 177ml 525 viscosity refrigerant oil. Mitä öljyä se sitten on ja millä nimellä sitä myydään täällä?
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 2. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  En luottaisi taulukkoon ihan suorilla. Varsin butaanikomponentin toimivuus alkaa näkyä vasta kun ympäristö on kuuma. Meidän kevätkelit, jossa ilma on viilee, mutta aurinko paahtaa mahan grillilämpöön, on vähän eri juttu. Korostan, että korvikkeiden käyttö on aina hyvin tapauskohtaista ja tekijän pitäs olla perillä kylmäpiirin toiminnasta. Muuten on tosi vaikea arvioida, onko tilanne hallinnassa.
  Itse olen jo jonkun aikaa käyttänyt PAO68 öljyä, joka lupausten mukaan käy kaikkien kanssa ristiin. Sekä vanhojen öljyjen, että kylmäaineiden. En pysty kiistämään, ovat toimineet kyllä sen kanssa.
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tästäkin jossain topicissa puhuin tai laitoin linkin mutta repeat päälle:

  Minä katsoin taulukosta joka tuli tilatun mittarin mukana ja netistä se löytyy vaikkapa ”ac recharge chart” haullakin. R134a taulukossa jota käytin on ulkolämpötilan mukaan paine ilmoitettu esim ulkolämpötila ollessa plus 21c astetta niin matalapuolen huoltoventtiilistä mitattuna paine 35-40psi.

  Vanhaa palokunta vitsiä mukaellen niin varmaan ”väärin sammutettu” mutta jäätävän kylmää tulee molemmista perheen autoista.
   
 4. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Tilasin ylimääräisen täyttöpullon, katotaa lähteekö pelaamaan. Toivottavasti liitin on oikea?
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jos järjestelmä on ollut vajaa niin kannattaa tilata ulkomaan eläviltä varsinkin niin että varmasti riittää. Olettaisin että pullo kerrallaan tilattaessa lähetyskulut saattavat kasvaa kohtuuttomiksi. Saatan olla tietysti tässäkin väärässä. Itellä on pikku pahvilaatikko täynnä tallissa puteleita. Luulen ettei Suomesta vajaat järjestelmät lopu vaikkei ite enää niitä tartteiskaan.
   
 6. Mecki

  Mecki 3rd gear

 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ei ihan osunu päivämäärät, ellei sitten tm;n kirjoittaja valehtele siitä parista viikosta ja täällä on joku vasikka joka kiimakyrpä pystyssä soittanut et menkää heti kattomaan siellä on myrkkyä myynnissä ja mun harmaassa anjoviksessa ei ole ilmastointia
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Vanhaa intiaanien sanontaa lainatakseni: kuskoon kulkukoirat tm:n pitkäaikaisen avustajan, tuon käärmeen sikiön haudalle.

  Tänään tutkailin ennen töihin lähtöä nettiä ja totesin että parikin ainetta käy r134a järjestelmään korvaavaksi. Laitoin ite tota artikkelissa mainittua kamaa kun oli helposti saatavissa ja pirun halpaa. Sattu vielä olemaan 100% puhdasta r134a. Laatikollinen jäi vielä talliin varuiksi. Voi sitä jossain olla vieläkin mutta isommat puljut veti sen pois myynnistä. Kumpaakin niitä uutta mitä kattelin voi laittaa ja saa Suomesta niin ettei tilata tartte ulkomaan eläviltä. Se toinen on mainittu tässäkin ketjussa sekä muissakin ilmastointia käsittelevissä topiceissa. Niin että en minä mitään uutta keksinyt vaan ne muut mutta varmistan ja tutkin huolellisesti ennen kuin uskon. Sitä envirosafen kaasua saa muuten biltemasta eri nimellä niin että halvempi vissiin sieltä hakia eikä ruottista tilata.
   
 10. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Taas voi tuoda jostain sivistysmaasta ja jättää nää suomen hörhöilyt omaan arvoonsa niinkun kaikessa muussakin.
   
 11. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Meinaatko, ettei OD:a lue muut kuin sisäpiirin harrastajat?

  Eiköhän tätäkin foorumia seurata monelta taholta suht aktiivisesti.
   
  JoRkKiS tykkää tästä.
 12. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

 13. Muurahainen

  Muurahainen Gearhead

  Eipä tuokaan loota muuttunut paskemman näköiseksi.
   
  chevytb02 tykkää tästä.
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Taitaa vaan citivihreitä alkaa vihertämään naamasta kun tempasee kesäiseen parkkihalliin tuoreella lehmän lannalla kuorrutetun paskan ruskeen avenssin
   
  chevytb02 tykkää tästä.
 15. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Jäi pikkasen vaivaamaan toi että paskaa lattiaan levittäminen viilentää tölliä? Nyt kun emäntä häippäisi kylille niin taidan hakea pari kotarillista hevosen paskaa tohon keittiöön ja teen empiiristä tutkimusta.
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 16. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Termi paska-auto saanee tässä syvemmän merkityksen.
   
  Muurahainen tykkää tästä.
 17. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Kun rouva tulee takaisin, niin ensin kuumenee ja sitten kylmenee, ennustan.
   
 18. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Ihmettelin kun tuli hurrinkielinen pöhköposti. Siinä kerrottiin että kamat saa noutaa shenkkerin mälmön terminaalista tai sitten sopia kotiinkuljetuksesta :rotfl::rotfl:.
   
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niinhän siinä kävi kun luottaa ulkomaan eläviin. Tilasin niitä ac oil check kääkäleitä 10 kpl ja eikös tää myyjän saatana lähettäny r12 vaikka r134a systeemiin tilasin.

  No lähestyin myyjää ystävällisesti ni eikös tää apina huuda takas capslock päällä että ne on samoja mutta eri paketissa, laita tuleen takas! Ite se myy niin kuin muutkin eri numeroilla r12 ja r134a jähjestelmiin niin että valmistajalle joku vois tietysti vinkata että ei turhaan sitte enää pakkaa eri laatikoihin. Kate nääs paranee het kun kulut pienenee. Nii että kiinnostaako ketään tommonen 10 kpl setti millä mitataan öljyn määrä ja puhtaus? Vaikka kuinka yrittää survoa ni ei ne sitten käy kirveelläkään r134a huoltoporttiin matalapainepuolelle.
   

Kerro tästä muillekin!