Jännitteensäätimen mittaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Apina, 30.6.2018.

  1. Apina

    Apina 1st gear

    Mites mitataan -68devillen jännitteensäätimen toimivuus? 4liitintä: F 2 3 4. Maadotukset ok, laturi uusi, mutta ei lataa...o_O
     
  2. Kahvipoika95

    Kahvipoika95 2nd gear

    Johdotukset laturin ja säätimen välillä?
    F on todennäköisesti FIELD terminaali tähän kun tulee jännite niin laturin pitäisi ladata. Yksi keino ohittaa säädin on syöttää tähän terminaaliin 12v (kokeilu omalla vastuulla) jos rupeaa lataa niin epäilisin säädintä tai säätimelle tulevia johdotuksia.

    Se säädin ei paljoa maksa.
     
  3. Apina

    Apina 1st gear

    Ei ollu mitään vaikutusta kun laitoin F:n suoraan 12v. Mittaamalla siitä term. auton käydessä sain lukemaksi n.3V. ???
     
  4. Apina

    Apina 1st gear

    Prkl oli laturin liitin irti kun kokeilin:odoops:. Eli päivitys edelliseen viestiin: Alkaa lataamaan kun laittaa F:n suoraan 12v. Mittaamalla tosiaan näyttää sen 3V?o_O
     
  5. Apina

    Apina 1st gear

    Johto F ja laturin välissä ehjä.
     
  6. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mä aloin kattoon oman -65 cadin kytkentää niin se on rele säätäjä ootko avannu ja kattonu missä kunnossa kärjet on ?
    Laturin R menee johto säätäjän 2 josta tulee jännite säätäjän toiselle releelle joka kytkee jännitteen itse säätö releelle eli liittää laturin B nastastasta säätäjän 3 nastaan menevän johdon säätöreleelle.
     
  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Syttyyhän mittaristossa latauksen merkkivalo kun laittaa virrat päälle ? se kun antaa herätteen laturille
     
  8. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Kun laitat virrat päälle, mutta et starttaa niin säätäjän 4 ja F nastoista pitäis löytyä sama jännite, silloin on ainakin säätöreleen kärjet johtaa kun ovat kiinni.
     
  9. Apina

    Apina 1st gear

    4 ja F nastoissa sama n. 3V. Latauksen merkkivalo syttyy. Jäi mainitsematta että säätäjä on uusi ja aluksi piti välillä sirisevää ääntä. ? Pitääkö noille uusille tehdä jotain ennen käyttöä vai onko se vaan liitin kiinni ja sillä selvä?
     
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mitäs sitten kun laitat käyntiin koneen niin miten käy laturin merkkivalon ?
    Ja mittaas mitä jännitteitä silloin löytyy kaikista säätäjän nastoista niin mä koitan funtsata niiden perusteella ?
     
  11. Apina

    Apina 1st gear

    Merkkivalo jää palamaan F 3,1V, 2 n.2,2V, 3 0V, 4 3,1V.
     
  12. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Vika ehkä löyty säätäjän 3 nasta pitäs mennä piuha laturin BAT liittimeen josta menee myös akulle, eli siinä pitäs olla kokoajan 12v.
     
  13. Apina

    Apina 1st gear

    Tuleekos 4:n johto suoraan virtalukolta? Jos tulee niin pitäisikö siinä olla jatkuva 12V? Sulake tai rele välissä? Löytyiskö joltain tarkkaa diagrammia näistä?
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    4 johto tulee just sieltä latauksen merkkivalolta eli se on ok eli jos irrotat sen säätäjältä niin valo ei syty mittaristossa kun virrat laittaa päälle.
     
  15. Apina

    Apina 1st gear

    Uuups!! 3 nastan johto oli väärän liittimen alla:oops:. Nyt laturin batissa kiinni ja kolmoseen tulee se jatkuva 12V. 4 ja F virrat päällä edelleen molemmat n.3,1V, käynnissä sama. 2nasta nyt virrat päällä 0V käynnissä n.2,8V. Latausjännite nousee n. puolivolttia jos antaa koneelle kunnolla kierroksia n.12,2--->12,7.
     
  16. Apina

    Apina 1st gear

    Johdot tarkistin uudestaan, ehjät. Latausvalo palaa edelleen kokoajan.
     
  17. Apina

    Apina 1st gear

    Vanha jännitteensäätäjä kiinni, toimii taas!!!
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Siinä uudessa säätäjässä on vikana ettei vedä sitä ohjausrelettä kiinni joka saa ton 2 nastan kautta laturista ton 2,8v ohjauksen.
    Mittaa irrallisesta säätäjästä 2 nastan ja rungon väliltä antaako ohmeja ?
    Vika voi myös olla uudesta lähtien et kärkiväli on säädetty liian isoksi niin ei jaksa vetää kiinni, voi olla helppo korjata kun avaa kopan ja vähän taivuttaa topparia.
     
  19. Apina

    Apina 1st gear

    Joo taivuttelin eri asentoihin, mutta ei vaikutusta. No mut toimii vanhalla, mittailla ja tutkia tota uutta sitku ehtii, jos siitä sais vaikka varasäätimen. Kiitos vinkeistä ja viesteistä, tulipahan toikin mötikkä astetta tutummaksi:D.
     
  20. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Juu hyvä homma kun alko toimii ja kannattaahan se uusi tutkia jos saa kuntoon niin on sit ehjä varalla, se ohjausrele vähän niinku korvaa sen ns. diodi-trion, kun tossa laturissahan on vain ne 6 isoa pää-diodia.
     

Kerro tästä muillekin!