Jakajapenkki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja maxvo2, 9.1.2023.

  1. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Pontiacin HEI antaa turhan suuren ennakon pelkästään mekaanisella ennakolla. Haluaisin rajoittaa ennakon jonnekin 36°- 38° maksimiin ja siihen päälle alipaine-ennakko. Hahlon pituutta rajoittamallahan se onnistuu ja on tehtävä, mutta on perin Vmäistä irrotella jakajaa moottorista ja viilailla hitsattua täyttöä avarammaksi.

    Onko väellä tietoa kuka vielä omistaa ja säätää jakajia jakajapenkissä. Ihan sama missäpäin Suomea paja sijaitsee. Postilla tuo jakaja kulkee tarvittaessa.

    Jos tietoa niin laita yhteystiedot joko YV:llä tai tänne julkisesti.
     
  2. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Jos tiedät sen nykyisen maksimin niin sehän on helppo laskea paljonko pitää hahlon mitan muuttua
     
  3. 3964

    3964 3rd gear

    Hei jakajaanhan saa paino/jousi sarjaa jolla noihin voi vaikuttaa.
     
  4. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Moneen jakajaan tosiaan saa noita jousia ja painoja. Muutaman sellaisen sarjan olen ostanut ja molemmissa on painot olleet niin heikkolaatuisia geometrialtaan että käytännössä noista sarjoista on saanut vain ne jouset käyttöön.
    Eikä siinä mitään, ne vakiopainot just vaikka HEI-jakajassa ovatkin tosi hyvät modausta silmällä pitäen.
    Niitähän voi helposti keventää, tai niihin voi lisätä hitsaamalla painoa, kuinka vaan.

    Ja jos ei halua ottaa sitä jakajaa joka kerta ylös kun säätimen liikettä jostain suunnasta rajoittaa, niin esin HEI-jakajassa voi niiden painojen liikettä rajoittaviin päihin hitsata pikkusen tavaraa, ja viilata sit jakajan antamat asteet sopivaksi. Kun jakajan käytös miellyttää niin sit nostaa se pois ja hitsaa sen rajoitusuran sopivaksi, ja hioo noi edellämainitut nöölit niistä painoista pois. Olen tämän tyylin kokenut näppärimmäksi....

    Edit: jos siis ei ole itellekään ihan selvää että millaisen siitä säätimestä haluaa, niin noin on näppärä kokeilla eri vaihtoehtoja.
     
    Muokattu: 10.1.2023
  5. Weijari

    Weijari Gearhead

    Eiks tän ympärillä matematiikka ole aika yksinkertaista: Jos 9mm liikkeellä hahlossa mekaaninen ennakko on 30 astetta, se on 3mm liikkeellä 10 astetta. Tai Piirtämällä viivoja jakajan kylkeen nokan kokonaisliike on 30mm ja ennakko 30 astetta niin 10mm liikkeellä ennakko on 10 astetta. Astelevyllä voi kans mitata ja eikös asteina suoraan jakajan noka liike asteina on puolet ennakosta? Ei tartte kuin ottaa irti ja hitsata + viilata kerran.
     
  6. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Juu, tuo paino ja jousisarja on jo kiinni, mutta siltikin tuppaa karkaamaan ennakko. Painon keventämisessä vaan on se, että ennakkokäyrä jää loivaksi. Olisi mukavampi kun täydet ennakot saisi kohtuu aikaisin.
    Tuo nöölien hitsaus painoihin voisi olla hyvä kikka.
     
  7. Weijari

    Weijari Gearhead

Kerro tästä muillekin!