jarrun vinkuminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja kauko-63, 13.9.2015.

  1. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    tuli uus takalevy ja uudet palat ja nyt kun kevyesti jarruu painaa niin ihan helvetillinen kirskunta :eek: kovemmassa jarrutuksessa ei niin paha se vinkuminen ehkä hävii kokonaan,mitä tolle voi tehdä? oisko kuparirasva mitään :odroll:
     
  2. pulttirengas

    pulttirengas 3rd gear

    Jotain halpis jarrupaloja vissiin, kovat kitkapinnat niin kitisee. Onko niissä kitkapinnoissa keskellä ura ja reunoissa viisteet? Jos ei kitinä lopu muilla keinoilla niin kokeile tehdä. Laita rasvaa männän ja palan väliin tai semmonen kitinänvaimennin sinne palan takapuolelle vois toimia, saa mätänetistä varmaan.
     
  3. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    noita samoja kamoja ennenkin laitettu eikä oo vinkunu ja nytkin vinkuu vaan toinen puoli vaikka samat kamat toisellakin puolella, kyseessä on kuorma-auto kitinän vaimennin levyjä ei taida olla saatavilla..mut täytyy kokeilla tota rasvaa.
     
  4. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Jos jarrupalassa on vain toisessa reunassa selvä viiste niin kummin päin se pitää asentaa levyn pyörimiseen nähden?
     
  5. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Kuparirasvat väliin ni siihen loppu vinkumiset!
     
  6. El 60

    El 60 Gearhead

  7. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Loppu viikoks joo..rasvat kai kuivunu ja meinaa tärykalvot ja ikkunat taas hajota! Mitä tolle nyt oikeen tekis? Kylmänä ja ihan kuumana pysyy hiljaa mut normaalisti kauhee kitinä.oisko joku muu parempaa ku kuparirasva?
     
  8. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Jarrurasva. Kuparitahnalla saa hyvin jumiin kaikki jarrujen liikkuvat osat.
     
  9. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Yks mikä ainakin jarrupaloja (uudet palat) jumittelee,niin on se niiden paksu maalikerros=pala on jo asennettaessa liian tiukka paikalleensa :-? ...Itse vedän aina uusista jarrupaloista,ennen niiden asentamista päädyt kirkkaiksi rälläkällä,ja sen jälkeen joko kuparitahnaa tai alumiinitahnaa näihin kohtiin...Ja yksikään pala ei ole jumittanut :wink:
     
  10. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Itse en näin yleensä tee, mutta olen joutunut tekemään, kun ei pala mennyt ollenkaan ilman väkivaltaa. Eli tarkkana
     
  11. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Sen takia teen aina tuon päätyjen hionnan uusiin paloihin ennen asennusta,kun palanhan pitää olla sormin irroitettavissa/asennettavissa omaan paikkaansa...Ei niitä ole tarkoitettu vasaralla tai muullakaan työkalulla paikalleen laitettaviksi :odroll: :-?
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ei kai niin jos ne on rälläkällä vedetty niin väljiksi että kolisee ympäriinsä. Koita jarrurasvalla. Eipä silti, olen niitä itsekin joutunut toisinaan viilailemaan. Lähinnä jumitus korostuu liukutapeissa, muualla voi mennäkin täydestä jos hyvin käy.
     
  13. reynolds

    reynolds 3rd gear

    En minä niitä niin paljon rälläkällä hio,että väljinä kolisevat sen jälkeen paikoillaan :lol: ....Vaan ihan vaan sen verran,että se paksu maali lähtee pois palojen päistä,ja palat menee helposti paikoilleen...Ja ennen palojen paikalleen laittoa pikkasen kupari tai alumiinitahnaa väliin...Ja homma toimii....Olen minäkin viilalla noita joskus päistä kiillottanut,mutta rälläkällä se käy nopeammin (lamellilaikalla)...Ja sitä jarrurasvaa käytän ainoastaan silloin,kun esimerkiksi jarrusatulan mäntä on otettu irti ja sylinteri puhdistettu/uusilla jarrukumeilla kasattu,niin silloin laitan sitä jarrukumirasvaa...
     
  14. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Eli siis se kitinä tulee männän ja palan selkäpuolen välistä! Ei kitkapinnan ja levyn välistä
     
  15. reynolds

    reynolds 3rd gear

    No se kitinä nyt voi tulla mistä välistä vaan...mutta ei se kuparitahna asenuksessa ole ollenkaan paha-asia,myöskään palan selkäpuolella (ei kuitenkaan mättämällä mätetä sitä kuparitahnaa näihin jarruosiin :soosoo: .)
     
  16. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Juu, älä sitä tahnaa sinne palan ja levyn väliin tunge. :rotfl:
     
  17. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ööh, laitatko sä molemmille puolille? :eek: Ei varmasti vingu ei. :lol:
     
  18. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    ihan perusasioita, eli ei ikinä rasvaa tms niihin kohtiin mistä se vois lentää levyyn tai paloihin. jos käytetään rasvaa, kuparia tms se laitetaan semmoseen kohtaan ettei se joudu levyn ja palan väliin, sopii myös muistaa että renkaan pyöriessä siellä on jonnin moinen pyörre joka heittää sen töhnän ympäri levyä/rumpua..... eli vaikka rasva on hyvä toiminnan kannalta, niin ei liioiltella.
     
  19. reynolds

    reynolds 3rd gear


    No en todellakaan laita molemmille puolille palaa sitä kuparitahnaa :-?
     
  20. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    No joo meinasin männän päihin ja palan selkäpuolelle sitä laittaa..niin se hiljeni viimeks mut vaan viikoks! Nyt ostin jarrurasvaa ja kovaa kuumuden kestoo tolle luvattiin.
     

Kerro tästä muillekin!