Jarrupalat vanhempaan jenkkiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja buick87gnbl, 19.6.2021.

 1. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Olisi hiljalleen aika vaihtaa jarrupalat Buickiin. Enpä ole aikaisemmin ihmetellyt sen kummemmin asiaa, vaan käynyt varaosatiskillä ja ottanut ja ostanut mitä tarjotaan.

  Eli esimerkiksi RockAutossa on tarjolla kaikenlaista ja pehmeät semmoset haluaisin, eli jotka eivät syö levyä kauheasti, tai jotain sellaista. Neuvokaa kiitos!

  Eli mitkä palat esmes RockAutosta?
   
 2. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Autosi lienee -87 Buick GN ?

  Miten olisi nuo Delcon omat semi-metallic palat, vastaa varmaan aika liki alkuperäisiä kovuudeltaan.

  https://www.rockauto.com/en/moreinf.../Ti8fP0gttX1yExiUg+9/291bP0nbPeFffXQCDAFeKA==

  Ite valitsisin silti varmaan nuo Delcon keraamiset, sotkee vähempi, hiljaisemmat ja kestää pidempään.

  https://www.rockauto.com/en/moreinf.../Ti8fP0gttX1yExiUg+9/291bP0nbPeFffXQCDAFeKA==

  Pehmeät palat sotkevat yleensä, vanteet on aina mustana ja kulutuskestävyys heikko ja jarrulevyt kuluu niilläkin...teet kuitenkin oman valintasi ja kertokoot muutkin mielipiteensä, varsinkin kellä vastaava auto.
   
  Isamu tykkää tästä.
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jos ja kun autossa ei ole jarrupaineen tasaukseen eteen/taakse minkäänmoista venttiiliä, jarrupalavalinnalla voi saada ääritilanteiden ajo-ominaisuuksia muutetuksi hyvään tai huonoon suuntaan.

  ”Kovat palat eteen ja menee äkkijarrutuksessa kahva edellä”.
   
 4. Isamu

  Isamu 2nd gear

  Tuo mitä SPORT TRUCK sanoi.

  Omaan monte carloon ostin boschin palat sillä perusteella, että niiden luvattiin olevan vähän pölyävät. Pysyy vanteet siistinä.

  Kyseessä varmasti harrasteauto jolla ajetaan vain kesäisin niin en olisi kovinkaan huolissani levyjen kulumisesta ellei ajotyyli ole todella aggressiivinen, palat ja levyt tulevat kestämään todella kauan vaikka millaiset sinne asentaa.
   
 5. Tämä on totta. Jos kuvitellaan, että ne palat kestää 100 000 km ja kesässä tulee 2000 km, niin ne kestää 50 vuotta.

  Noin muuten, niin jos on normaali katuauto, niin minusta ihan normaalit OEM-laatuiset palat on hyvä valinta. Kilpavermeet on sitten eri juttu.
   
  Seevu tykkää tästä.
 6. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Oho,

  kyllä tuli tosiaankin hyviä vastauksia! No si varmaan noi Delcon semi-metallic tai keraamiset, eli kummat?

  Ei o kyseessä kilpuri eikä ajotyyli ole kovinkaan agressiivinen, enään aina ja kilometrejä tulee aika vähän.

  Sport Truck kyseli autostsa: on GN.

  Isamu arveli kyseessä olevan harrasteauto: joo on kyllä.

  Miguelos Poropeukalos pohti kilometrejä: Noin on, ei tule paljon kilometrejä ja suositteli OEM- tyyppisiä paloja. Ihan ok.

  Slant Sickness pohti jarrupaineen tasausventtiiliä: kyl siinä pelissä semmonen on.

  Elikä näillä hatarilla vastauksillani: kummat palat viitaten omiin yllä oleviin ajatuksiini Delcoista tai sitten lisäksi vielä, Boschitko, mistä Isamu sanoi ?

  Kiitokset!
   
 7. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Jos kerta vähän tulee kilometrejä, niin laittasin parhaiten pysäyttävät palat. Vähillä kilometreillä palojen kuluminen tai vanteiden pölyyntyminen ei ole ongelma. Mutta pysähtyypä sit tarvittaessa. Itse laittaisin jotkut semi-metallic tai jos löytyy fleet, police yms palat. Ne on yleensä halpoja ja hyvä pysäytysteho vs jotkin aftermarket "race"palat.
   
 8. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Kiitos Fuselage vinkeistä!

  Semi-metallicit löytyy ihan RockAutosta, kuten Sport Truck totesi. Police-palat saattaisi löytyä esimerkikisi Jack Cotton Performancelta tms. ,en ole kattonut vielä. Jos ei löydy helposti, nii noi Delcon semi-metallicit sitten.
   

Kerro tästä muillekin!