Jarrusatulan maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Pas(i)kiainen, 16.11.2014.

  1. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Kestääkö 2k akryyli automaali jarrusatulassa? Lämpöähän se saa jonkin verran ja sit varmasti jonkinverran roiskuu jarruneste. Ei sitä nyt tarkotus uittaa ole mut aina tulee vähän kun ilmailee...
     
  2. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    eipä se nyt heti syö maalia pois, ei ainakaan 2koota, meleko pitkään saa liuotella...
    laittaa pissapojan tms. letkun ilmaruuviin ja toinen pää jarunestepurkkiin, saapi nesteet talteen eikä tallin lattialle ja plussana ei tartte rukoilla ilmauskaveria, senkun vaan polokee ilimat pihal... eiku purkkiin.
     
  3. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Heh, juu, kyllä se niin tehtäs. Lähinnä se että 2k ei olis niitä herkimpiä? Ja sit se että kestää vähän lämmintäkin niin aina parempi, kyllähän ne sylkät varmaan jonkinverran lämpiää.
     
  4. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Paukkupullo maalauskin on kestänyt yllättävän hyvin.
     
  5. jusku1

    jusku1 3rd gear

    putsaa satula hyvin ruosteesta ja Miranolia päälle
     
  6. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Hah, okei, eli eipä ole loppujen lopuksi kovin kranttu paikka, kuvittelin niin, kun oikein jarrusatulamaalia myyvät. Mutta hyvä tietää, oma homma helpottuu :)
     
  7. Tomaso

    Tomaso 3rd gear


    Ja Miranol ei kestä jarrunestettä lainkaan, sen verran monta kertaa tullut "testattua".
     
  8. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Mikä vaan maali kestää aikansa. Jarrusatulamaalit sitten sen pitemmän ajan. Ja putsaus on krittinen pysyvyyden kanssa.


    Kauan sitten maalasin Foliatecin jarrusatulamaalilla Golffin puhtaaksi puhalletut satulat. Auto oli jokapäiväisessä käytössä ympäri vuoden ja kun vaihdoin sen 7v kuluttua maalauksesta, satulat olivat edelleen kuin uudet. Virheetön emalimainen kiiltävä maalipinta päällä kaikissa neljässä.

    Seuraavan auton satuloita ei päässyt puhaltamaan, maalasin ne neekeritukka/liotinputsauksen jälkeen samoilla aineilla. Kahden vuoden päästä jo kukki läpi.
     
  9. kaarlekissa

    kaarlekissa 1st gear

    Myöskin tikkurilan temaduuri on pysyny jarrusatuloissa ihan hyvin .
     
  10. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Bilteman jarrusatulamaali kesti hyvin jarrusatulassa, tosin jarrusatulat oli uudet ja putsattu tinnerillä ennen maalausta. Pensselillä maalasin.
     
  11. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Vois tota biliksen jarrusatulamaalia koittaa. Valitettavasti ei oo puhaltamiseen mahdollisuutta just nyt, luulenpa että kesäautossa pysyy monen monta kesää.

    Vähän mietityttää kun on alkydimaali(kuten miranooli?) et miten se sit kestää jarrunestettä jos miranol ei kestä yhtään.
     
  12. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Voisiko tuosta tulla siihen johtopäätökseen, että samaa kuraa eri paketissa
     
  13. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    En tiedä, en ole automaalari. Tuleeko ero kemikaalien kestävyydestä siitä onko se alkydia tai akryylia tms vai jostain muusta.

    Meinasin kokeilla tota...
     
  14. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Tarkennuksena, että pohjamaalina ollut 1k ja 2k (Wurth, Inerta primer?) jotka kestää hyvin jarrunestettä. Eikä Miranolkaan ala heti kupruilee, jos jarrunestetipan heti kuivaa, mutta hetken päästä kuitenkin jos märkänä pääsee olemaan. Käyttiksessä 2k pohjamaali + Miranol pysyi jarrulevyissä 15 vuotta.
     
  15. Eliminator

    Eliminator 3rd gear

    Vasaralakka.
     
  16. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Horna.
     
  17. 528

    528 Gearhead

    Ostin uudet keltapassivoidut satulat. Kannattaisikohan nuo maalata happomaalilla ja 2K pintamaalilla tuohon päälle? Laite ympärivuotisessa käytössä.
     
  18. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Väitän että Miranol kestää VÄHINTÄÄN yhtä kauan kuin "jarrusatulamaalitkin"
     
  19. diesel72

    diesel72 1st gear

    ei se jarruneste ole ongelma, mistä sitä tulee siihen pintaan ilmaruuvithan on kiini+putket/letkut jos sitä valuu ilmauksen jäljilta pesee pois niin ei ongelmaa. lämpötilan vaihtelu ja suolapaska se suurin ongelma
     
  20. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    tavallinen vannehopea on pysynyt kesäkäytössä pian 20 vuotta.
     

Kerro tästä muillekin!