Jarrusatulan pultit jumissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja s1truuna, 5.6.2010.

  1. s1truuna

    s1truuna 1st gear

    Ostin tässä viikko takaperin Honda Civic -89 auton pieneksi projektiksi, auto oli seissyt paikallaan viimeiset 8kk. Siinä renkaan vaihtoa ja jarrujen herkistelyitä kävin läpi kunnes tultiin viimeiseen renkaaseen, johon pitää vaihtaa myös jarrukilpi. Ja ongelmaksi muodostui satulan pultit jotka eivät yksinkertaisesti aukea. Väliin on ruikittu noin pullollinen CRCtä, räikällä yritetty ja kaksi lenkkiä tähän mennessä hajotettu :-? Pyssyllä ampumalla lähtisi varmaankin, mutta pultin kanta on levyn takana ja siinä on tilaa noin 2cm eli pyssy ei mahdu.

    Onko jollain ehdottaa joitan mahtavaa tapaa, jolla tuo pultti mahdollisesti lähtisi? En ole varma miten kuumailmapuhallin mahtuisi väliin, jarruletkut ym. kumiosat ihan vieressä eikä saa sivummalle.

    Kiitos jo etukäteen!
     
  2. Toke

    Toke Gearhead

    lämpöö lämpöö, sillä ne auki lähtee. pilleillä kuumaks, ja jos käy sulamisilmiö ni sitte vaan uutta letkuu ym kumiosaa. Kuumailmapuhaltimellakin onnistuu, vaatii tosin todella pitkää pinnaa
     
  3. vauhtipete

    vauhtipete 2nd gear

    Joskus töissä herkistin paikkoja yhdestä kuorma-autosta mihin piti jarrupalat vaihtaa niin pomo antoi spraykannun en muista merkkiä mut joku kemiallinen ruosteen avain tai jotain siinä luki, suihkuttaa kylmää ja jotain litkua ja tosi hyvin tuntu pelaavan.
     
  4. lordC

    lordC Gearhead

    Mallia tarkemmin tuntematta kokeillaan...:eli pääseekö antamaan vasaraa siihen osaan,jossa pultin jenga on? Valuun lyöminen on monesti auttanut herkistämään pultin vastaavissa tapauksissa.
     
  5. smuige

    smuige Gearhead

    ota levy pois?
     
  6. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Niinhän ne yleensä on tiukassa. Lämpöä ja nasputtelua, sillä ne irtoaa. Eli älä vietä liikaasi aikaa netissä ,vaan tee jotain.
     
  7. s1truuna

    s1truuna 1st gear

    Kiitos vinkeistä, kylmää olen itsekin tässä miettinyt ja maanantaina täytyy hakea jotain kylmäsprayta :D

    Jos oikein ymmärsin, tarkoitit sitä osaa mihin satula kiinnittyy? Satulaan kyllä pääsee vasaralla nakuttamaan ja sitte pultin päähän vasara ei edes mahdu. Täytyy kattoa jos sinne edes taltan kanssa pääsis löymää :p

    Kun levy otetiin puheeksi, niin ongelamaa löytyy vielä lisää :D
    Levyn kiinnitys pultit on myös jumissa ja ruuvarin kuvio mennyt kokonaan paskaks. Napa on kylläkin irti, eli levy tulee laakerin mukana pois jahka saa satulan taas pois edestä.


    Suurin osa vapaa-ajasta vietetty auton parissa, että kyllä sitä on yritetty päästä eteen päin koko ajan.
     
  8. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    pultit auki

    Tavarataloista saa parilla kympillä pikkusen kaasutöhön...sen lämpökin auttaa...eihän se pillin veronen oo mutta parempi kun kuumailmapuhallin :)
     
  9. virta

    virta Gearhead

    Hyvä joustamaton lenkkiavain ja naputuksia siihen sopivalla lekalla :) Noit pultit muuten yleensä on aika piukassa ja sijainti vähän hankala.
     

Kerro tästä muillekin!