Jeep Comanche ja muut lava-jeepit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja MercComet, 14.5.2008.

  1. MercComet

    MercComet Gearhead

    Kartoitetaanpa Comanche-kantaa. Kuinka monilla on mj tallissa? Onko tieto kuinka monta "inkkaria" tuli Suomeen virallisia teitä?

    Itsellä pitkälti alkuperäisessä asussaan oleva 4x4 2.1td -90 7jalkasella kaukalolla.

    Edit. Muut jutut Jeepin pick-upeista ovat myös tervetulleita tämän topicin alle.
     
  2. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Tuulilasissa vuosittain ilmestyneiden rekisteröintitilastojen mukaan vuonna -91 rekisteröitiin 22 Comanchea, vuonna -92 vain 1 kpl. Tähän hätään en löytänyt tietoa aikaisemmin tuotujen määristä.
     
  3. MercComet

    MercComet Gearhead

    Kiitos Pande! Joo jostain kuulin luvun että olisi myyty yhteensä 50kpl? Tietysti yksittäiskappaleitakin on tullut.

    Tässä tuotantoluvut muuten yhden lähteen mukaan. Vähiin kävivät lopulta:

    1985: 29,245
    1986: 33,386
    1987: 43,070
    1988: 43,718
    1989: 25,311
    1990: 9,576
    1991: 5,188
    1992: 952
     
  4. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Mulla 1 kpl 6' lavalla ja Jarnolla 1 kpl 7' lavalla (ja yksi kilvetön) ja ENZOlla taitaa olla 2 kpl ja Koivusella 1 kpl 7' lavalla ja Hämeenlinnassa yksi 7' lavalla (pelkkä 2WD, mutta Metric Ton Packagella) ja onhan noita....

    Niin ja A-V:llä Porissa yksi takaveto, Kyröllä Orivedellä yksi, Hakkaraisella Nerkoossa yksi, lisätään kun muistetaan lisää...

    Vuoden -99 viimeisenä päivänä oli rekisterissä 51 kpl!!
     
  5. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Meidän naapurissa on tosi nätti tummanvihreä 2,1td Komanssi. Kilvissä ja ajossa.
     
  6. MercComet

    MercComet Gearhead

    Kaksi on nettiautossa myös myynnissä tällä hetkellä; bensa ja tiisseli.
     
  7. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Eikös tuo tiisseli ole noissa ranskalaista Renault alkuperää oleva?
     
  8. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    On rellun kone. Mulla olis tommonen kone nurkissa pyörimässä. Keinuvivut puuttuu + perimätiedon mukaan alakerta kokottanut. Turbon pidän itse mutta syöttöpumppu + starttimotti + muuta hilpettä siinä vois jollekin tarvitsijalle olla. Kannen kunnosta en osaa sanoa mitään kun en ole sitä auki käyttänyt, saattaapa sekin ehjä olla.
     
  9. Lassard

    Lassard Gearhead

    Mulla on yks -87 lyhytlavanen harmaatuotu. Nyt on tosin "lelulaatikko" sen verran täys, että eron hetki taitaa tulla.
     
  10. 57Sierra

    57Sierra 2nd gear

    Tämä ei ole aivan etsityn ikäluokan mukainen, mutta kaverin auto ja luonnossa todella hieno peli - voisi sanoa että unelma-auto (hmm... noita lisävaloja + karjapuskuria lukuunottamatta)... Mittasuhteet on todella hyvät 33" renkailla. Valitettavasti ei myytävänä eikä Suomessa.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  11. MercComet

    MercComet Gearhead

    ^ Hyvännäköinen peli (noita lisävaloja + karjapuskuria lukuunottamatta)! vähintää krominen pitäis karja-auran olla. Comanche oli se viimeinen mohikaani jeep-pikapeissa. Harvoin enää tapaa näitä esi-isiä.

    Pitääpä vaikka otsikko muokata niin voi näistäkin jutella saman keskustelun alla, kun vähäisempää kalustoa on kuitenkin.

    Kiitos Naxu vielä koneesta! Siellä se lepää nyt foordien ja chevyjen rivissä.... :lol:
     
  12. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Ollos hyvä vaan. Ihan hyvin se sinne sopii kun se on tottunut jo parin cx citikan ja moparin koneen seuraan :rotfl: :rotfl:

    Sähän saat siitä lohkosta komeen kukka-asetelman, 4 kukkaa riviin. Männistä tulee kukkaruukut kotiin ja sylinteriputkistakin voi jotain vastaavaa vääntää jos ei muuta käyttöä keksi :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  13. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Toi J-20:sen P/U:n karjapuskuri on muuten tehtaan (AMC) oma optio varuste, eli älkää suoraan sitä haukkuko!! Lisävalot vois heittää mäkkylään, joo...
     
  14. MercComet

    MercComet Gearhead

    Ei tuo mallilltaan rauta ihan pahan näköinen ole ja siksi pienet varaumat olikin lausunnossa, mutta saisi mun mielestä olla kiillotettu tuohon kokonaisuuteen.

    Omaan kun vielä löytäs tuon xj/mj:n oman karjaraudan niin kelpais kyllä. Parilla kympillä olis jossain pohjanmaalla(??) ollut, mutta oli vähän siipeensä saanut. Omaan musta kelpais kyllä....
     
  15. coronet-65

    coronet-65 3rd gear

    Minun naapurilla on Comanche 2.1 TD IC 4WD -89 -90, lienee tullut uutena suomeen. Vuoden verran niillä ollut ja yhtä remontintekoa ja pikkuvikaa ollut kokoajan. Runko kyllä jykevää tekoa kun vertaa moniin japseihin.
     
  16. MercComet

    MercComet Gearhead

    Tyypillistä jenkkitekoa taitavat olla. Joissakin lähteissä noteerattiin parhaaksi ja laadukkaimmaksi pikku jenkki-pickupiksi (vs. s-10 vs. dakota) laadultaan. Toisaalta liki 20-vuotta on pitkä ikä autolle, joka itselläkin on arkikäytössä.

    Laittohan tietty olisi omassakin kun jaksais vain väkertää ja dieselin ystävä en koskaan ole ollut sinällään. Bensapoltto on mukavampaa ja tajuttavampaa.
     
  17. Komanssi

    Komanssi 1st gear

    Yksi intiaani lisää ilmoittautuu...
    kolmatta vuotta arkikäytössä Comanche -91, pikä lava, 4l bensa, manuaalivaihteet, 4WD.

    Jo oli aikakin saada auto ja lopettaa se rimpuloilla ajaminen :D
     
  18. impala67

    impala67 Double Gearhead

    varmaan joku kirjoittajista päästeli tampereen motarilla kodikkaalla harmaalla j-20:llä. näytti melko ehjältä suomiautolta 80lätkän perusteella---ja ihan tervettä mustaa pukkas, ja liikkui kevyen näköisesti.
     
  19. J.M

    J.M 1st gear

    kyllä multa tollanen jeeppi indenor moottorilla jäis ostamatta :-?
     
  20. ttvuori

    ttvuori 3rd gear

    Mulla on tommonen '89 pitkälavanen diisseli. Viime vuonna ettiskelin diisseli pikuppia, ja tommosen ostin kun halvalla sain. Jakolaatikko alotti metelin samointein, mutta sen laakeroinnin jälkeen on kulkenu ihan mukavasti. Kyllä toi mun mielestä on ihan varteenotettava vaihtoehto esim. Hiluxille tai Nissan pickupille.
     

Kerro tästä muillekin!