Jeesiä kaivataan: Mitä pintaan ikkunanpokiin & sisäpuole

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Rivieraruisaaja, 18.12.2011.

 1. Rivieraruisaaja

  Rivieraruisaaja 1st gear

  Riviera vuoti jonkun vuoden huolella sekä tuuli- että takalasin liimasaumoista. Purin koko sisustan ja irrotin lasit. Ruostetta oli aikalailla, reikiäkin ikkunanpokissa, ja koko sisäkatto pintaruosteessa.

  Kysymys: Mitä kaikkea kemikaalia tarvitsen:

  1. Sisäkattoon? Ruosteet pois ja kotelosuojaa vai maalia?
  2. Ikkunanpuitteet sisäpuolella? Olivat kamalassa ruosteessa, mutta uuden ikkunaliimauksen myötä sinne ei vettä pitäisi enää päästä. Sinkkimaalia, pohjamaalia, maalia, mitä maalia? Vai riittääkö sama kotelosuoja kuin kattoon?
  3. Ikkunalaipat ulkopuolella? Nyt ihan pellillä, millaisia kerroksia aletaan laittaa? Uloimmaksi tulee ihan sävytetty maali, mutta mitä kaikkea alle?

  Tarkoitus olisi että menee taas seuraavan 20 vuotta.

  Kiitos etukäteen jeesistä.
   
 2. page

  page 1st gear

 3. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Onko katto kotelo?
  Ei..
  Miksi sinne sitten laittaisit kotelosuojaa?

  Mitäs sellanen pehmeähkö kotelosuojamassa tekee kuumassa auringonpaisteessa?
   
 4. Buddy

  Buddy 1st gear

  Sinkkimaali ei suojaa lainkaan ellei pinta ole TÄYSIN puhdas ruosteesta joten unohda se eikä sen päällä pysy muut maalit eikä pakkelit eikä mitkään muutkaan mömmöt. Tosin se on paras suoja esim. hiekkapuhalletulle pinnalle jota ei joudu värjäämään. Olen käyttäny sitä kotelorakenteiden sisäpinnoissa tms. Noista kakskomponenttisinkkiepoxeista en tier vaikka niiden päälle voisi maalata mutta kilikalin päällä ei pysy mikään.

  Happari suojaa hyvin hieman ruosteisenkin pinnan mutta yksinään se ei juurikaan suojaa joten happari pitää sulkea ja happarin kanssa pintamaaliks käy käsittääkseni ihan vaikka spraymaali jos muuta ei ole mahdollista käyttää. Joku sanoo ettei happaria saa kitata mut kyl mä olen hyvin kuivuneen happarin päälle kittaillu ohuita kerroksia. Jos sulla on ruisku käytettävissä ni et välttämät tart happariakaan vaan vedät pintaan 2k epoxin joka antaa suojan pintamaalattuna hyvinkin parikskymmeneks vuodeks. :D Maaligurut oikaiskoon virheelliset neuvoni... :D
   
 5. Rivieraruisaaja

  Rivieraruisaaja 1st gear

  Onko kokemuksia Spraymaxin 1K täytepohjusteesta? Sanoo purkinkyljessä että "erittäin hyvät ruosteenesto-ominaisuudet". Eihän tuo kai happomaali ole? Piisaisikohan pohjaksi, tuohon sitten pintamaali?

  Entä Mastonin kamat, Rust Primer (http://kuvasto.maston.fi/product/260011 ... rmaa-400ml)

  ja Automix 1K (http://kuvasto.maston.fi/product/400500 ... imer-400ml)?

  Tilannehan on se että ihan ruosteesta puhtaaksi en pintoja saa koskaan, vähintäänkin kuoppiin jää mustaa pohjalle. Mustaa siksi että olen sivellyt pinnat Rust-offilla.

  Voisikohan noista jotakuta vetää päälle vaikka olisi ruostetta?
   

Kerro tästä muillekin!