Jo-han 1964 Cadillac penkkiongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja juko7, 29.11.2010.

  1. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Pitäisi kasata tuo (jo jonkun vähän aloittama) malli ja siinä on jonkun toisen vehkeen etupenkit (tietääkseni jo tehtaalla tehty kämmi?)

    Voisinko jotenkin hyödyntää takapenkkiä oikean pintakuvion kopioimisessa jollain valusysteemillä tms? :eek:
     
  2. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Mulla olis tuollainen käkkylä osina ja muistaakseni siitä puuttuu vaan takavalot ja renkaat/vanteet
     
  3. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Onko siinä etupenkki samaa kuosia takapenkin kanssa? Nyt on edessä jotkut erillispenkit joissa kauhean ISOT napit. Onko sarja kaupan? Hinta?
     
  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    Siinä Jo-Hanin -64 caddyssä on tosiaan käyny joku kämmi jo tehtaalla sillä etupenkit ovat juurikin mainitsemasi kaltaiset. Tein entisestä -64 avostani kerran pienoismallin niin duunasin etusohvan jostakin muun auton penkistä ja kaiversin salmiakkikuviot penkkiin. Hyvän penkkiaihion vois saada vaikka -59 caddyn penkistä.
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Täs on kuvia tekemästäni -64 caddyn etupenkistä. Se ei todellakaan ole oikeiden mallinrakentajien tasoa mutta muodot ovat suht lähellä oikeaa.
    http://kuvablogi.com/nayta/2874622/
    Aihio tais olla AMT:n -57 Chevyn etupenkki jonka muotoja täydensin polyesteripakkelilla. Penkin verhoilukuviot kaiversin mattoveitsellä tms. ja tereet tein ompelulangasta jonka liimasin pikaliimalla paikoilleen. Napit tein muistaakseni siten että laitoin hammastikulla erikeepperitipat. Liian isothan ne ovat mutta mulle kelpaa. Tää avo on tehty Coupe De Villestä joten aurinkolipat jouduin tekemään itse. Tein ne rautalangasta ja tulostuspaperista jonka kyllästin pikaliimalla. Rättibootti on tehty polyesteripakkelista sekä pikaliimalla kyllästetystä paperista ja tereet niin ikään pikaliimatusta ompelulangasta. Se on myös huomioitava jos rakentaa umpimallista Jo-Hanin -64 caddyä että siinä on avomallin sisusta joten takapenkkiä on levennettävä jos sisustasta haluaa oikean mallisen. :wink:
     
  6. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Täytyypä kokeilla jos hankkis tuollaisen chevyn penkin aihioksi! :)
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Muisti petti taas. Katoin äsken penkin alle ja sieltä pilkistää vaaleanpunaista muovia joten lähtökohtana olenkin käyttäny -59 Caddyn penkkiä. Täyskokoisissa Caddyissä on käytetty samankaltaista penkkirunkoa vuosina 59-64 joten noiden vuosimallien sisällä olevien GM autojen penkki olis varmaan paras vaihtoehto aihioks.
     

Kerro tästä muillekin!