Johtojen päättäminen? (B-body)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Bubbles, 9.7.2007.

  1. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Apua kaivattaisiin...kätköistä löytyi pari joskus tarpeettomana tullutta liitintä ja kas kummaa kun tutkin autoa olisiko niille tarvetta siellä niin löytyi kiva ylläri. Onneksi oli osat kaapissa, vielä kun osaisi ottaa ne käyttöön.

    Pitäisi vaihtaa Tämmöisen tilalle Tämmöinen
    Ja Tämmöisen tilalle Tämmöinen eli tulipellin sulakerasiahässäkästä on kyse konehuoneen puolelta.

    Miten johdot saa päätettyä tuohon "tyhjään" liittimeen?
    Liittimet on joskus tulleet Jim's Autopartsista mutten löytänyt sieltä mitään asennussarjaa.
     
  2. derwy

    derwy 2nd gear

    Vaikea sanoa, kun en asiaa tarkemmin tunne, mutta helpoimmalla pääsee yleensä jos noissa metallikielekkeissä on joku kieleke, joka pitää ne paikallaan. Jollain ohuella metallipiikillä painaa liittimen "väärältä puolelta" kielen alas, vetää ulos liittimestä, nostaa kielen taas ylös ja painaa uuteen liittimeen.
    Jos näin ei ole, niin joudut jostain keksimään uudet metallikielet ja ne sitten tulee varmaan jollain pihdeillä puristamalla kiinni.
     
  3. Turkale

    Turkale 1st gear

    Eikös noihin mene ihan normaalit lattaliittimet? Abico pihdeillä puristetaan kiinni ja mielellään juotetaankin varmuuden vuoksi.
     
  4. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Mun mielestä noi vanhat oli aika erinäköisiä kuin normaalit lattaliittimet. Pitää varmaan ottaa vanha rasvainen sulakerasia kainaloon ja rojauttaa se Motonetin tiskille uusien terminaattorien kanssa että noihin liittimet kiitos. Vanhojen purkua en ole vielä tutkinut, mutta joku asennuskonsti pitäisi löytyä. Ilmeisesti ei mikään helppo homma sillä amerikan Johnny oli porannut reiän yhdestä tuollaisesta terminaattoista ja vastapesästä läpi, pistänyt vauhtiin päästyään DeWaltilla vielä sulakerasiastakin läpi ja vetäissyt sen perään liittimen kaapelille, ilman mitään eristeitä tosin. No eipä varmaan sulakkeen paukkuminen enää häirinnyt matkantekoa :odroll:

    Kas näin :wc:


    PS:
    Ilmeisesti joku tuontapainen liitin tarvitaan. http://www.chargerspecialties.com/csel10.jpg
    Noihan menee isompaan naksuttelemalla paikoilleen ja pysyy siellä.
    Pienempään menee tuollaiset
    http://www.chargerspecialties.com/cs9el.jpg
     
  5. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    En tiedä mistä noita lattoja (liittimen metalliosia) löytäisi... Itse olen vanhoista (myös varaosa-raadoista) purkanut...
    Kuumaliimalla ainakin saa liittimet ja johdot pysymään paikoillaan jos ei mitään muuta lukitusta ole käytettävissä.
     
  6. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Sen verran tuli illalla googletettua että noille löytyi jo ihan standardi nimikkeetkin
    http://www.rowand.net/Shop/Tech/Automot ... ectors.htm

    Aikasemmassa linkissä olevan Chargerspecialitiesin hinta $1/kpl noita packard 56:sta on aika suolainen mitä noita webbikauppoja kiersin Amerikan puolella. Pitää tänään ruokatunnilla käydä kattelemassa Biltemassa ja Motonetissä. Jollei löydy sieltä niin pitänee tilata jostain US-webbikaupasta säkillinen ellei joku tiedä parempaa paikkaa.
     
  7. mopar68

    mopar68 1st gear

  8. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Siellähän noita, pitääpä perehtyä noihin kokoihin menevätkö. Kiitoksia vinkistä. Näyttää olevan bulkheadissa neljää eri mallia olevaa terminaattoriakin ja mulla vaan kaks uutta eli pari vielä puuttuu niitäkin prkl...
     

Kerro tästä muillekin!