Jokamiesluokka

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja 69camaro, 1.2.2006.

  1. Letku

    Letku 3rd gear

    Hieno lajihan jokkis on, mut on tainnut karata jo muutama vuosi(-kymmen) sitten kustannukset käsistä! :(
    Jos meinaa pärjätä ihan huipulla, niin ei se enää ole "jokamies" meininkiä, saa olla iso nippu rahaa lompakossa.

    Muutamia kisoja yritän käydä vuodessa kattomassa jokkista, rallia ja sprinttiä, siinä voi "haaveilla" josko sitä itse joskus pääsis ajamaan... :-?
     
  2. chevy vani

    chevy vani 1st gear

    Team v8 myy chevy,olds,buick.stw osia kaikenlaista
     
  3. Teddy81

    Teddy81 1st gear

    Ajoin viitisen vuotta sitten viimeisen kisan. Alkoi kustannukset olla sen verran korkeita, että jäi pois.
     
  4. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi JM eli roskapönttöluokka ei oo koskaan kiinnostanut, rallitouhuissa on aikoinaan tullut pyörittyä, samaten sprintissä. Sprintti on edelleen sellanen mikä kiinnostais jos olis aikaa/rahaa muulta harrasteautoilulta. Se ei loppujen lopuks tuu oikean luokan valiten kovin kalliiks ja mielenkiintoisintahan olis kehitellä sprinttiin joku SS-luokan peli, niissä kun rakentelusäännökset on mukavan vapaat ja niistä saa kuitenkin kohtuukustannuksin rakennettua "oikean kilpurin" :wink:
    Rokkiralli on sit luku erikseen, siellä kun on ainakin toistaseks säilynyt aika hyvä ja rento meininki koko touhussa eli se vois olla hyväkin vaihtoehto vähän kaikenlaisessa autoharrastuksessa touhuavalle 8)
     
  5. Arttu78

    Arttu78 Gearhead

    Minä ajoin jokkista vuodet 94-04 ja sinä aikana noin 60-70 kilpailua. Sitä ennen pyörin kisoissa 5-6 vuotta ennenku pääsin itse ajamaan nuortenluokkaan. Hauskaa touhua ja pääsääntöisesti aika rento meininki, nykysin mukana on tosin jo muutamia "puoliammattilaisia". 10-vuotta tuota kuitenkin riitti,kaikki vapaa-aika ja suurinosa rahoista 8) meni noihin "romuihin". Sitten yks päivä tulin järkiini ja aloin myymään noita roippeita pois... ja ostin jenkin... :D
    Se hyvä puoli tuossa jokkiksessakin on että tuleepahan tekniikka tutuksi, Joitain korpeaa se kun touhussa tuhotaan harvinaistakin kalustoa, omalta kohdalta sylettää enemmän semmoinen kun "istutaan" ladon takana lahoavan tms. vanhan auton tai mp:n päällä ja "en myy, maatkoon siinä" asenne. Jos sanoo raadon menevän jokkiskäyttöön niin romuja kyllä saa helposti vaikka ilmasiks,mutta annas olla jot mainitset että vois vaikka entisöidä tän! (kokemusta on)
     
  6. jukka63

    jukka63 1st gear

    kun ajaa "kympin sakkiin"saa mukavia ruskeita kirjekuoria,joissa on ihan oikeeta rahaa.ite juoduin lopettamaan kun aina autot ostettiin alta.eipä hirveesti harmittanut :eek: olin ostanut ne joltain muulta.siinä mielessä hyvä laji,käteistä käteen jos pärjää.ei mitään tavara palkintoja,kuten siihen aikaan rallissa.nyt on ollut vuosia alla jotain jenkkejä.mustang 302 "fake" boss,440 r/t gharger,396 ss camino.vieläkin parhaita muistoja on sm karsinnat kun n.200 hp:n 700kg kadetti lähti viivalta kuin raketti :eek: välitetty aski,tihee perä,ei turhaa sutimista,vitun hyvä auto ajaa.50/50 painosuhde,migiperä.kiihtyvyys oli ihan oikeesti samaa luokkaa kuin nykyisellä 440 dodgella,ensimmäiset 200m.sitten havaittavissa puutumista.(dodge meni muuten vartin 13,3)meniskö 2 litranen rallikadetti 14 jotain?eipä halvemmalla pääse kokemaan vauhtia ja muistettavia tilanteita.suosittelen :D
     
  7. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Sepä se kun tuo ostotarjousrahojen jakaminen finalisteillekin lopetettiin muutama vuos sitten.
     
  8. viliz

    viliz Gearhead

  9. janski85

    janski85 1st gear

    jokkis

    alkaa kustannukset karata lapasista jos pärjätä meinaa,itte ajanuki nyt rokkirallia.500e auton myynti hinta (finaalikalusto) mukavaa sakkia eikä akk alaisena..talkoo henkeä ja leppoisaa menoa kaikin puolin ja kalustoa laidasta laitaan,itel olt gt corttiina-67,sunbeam avenger,mk2 escortti ajokkeina..mitäs porukka täst mieltä?ja näistähä ei voi muutaku kiistellä onko se tuhoamista vai ei jos ladontakaa löytyny raato elvytetää kilpuriks..ja kiitos jm fiat kuskien,miu orkkis 133 fiude astetta harvinaisempi ilmestys..ja hienoa et alaikäsetkin pääsee kisoihin mukaan..eikä juippien tarttee yleisil teil kaahata vaik sitäki tapahtuu..
     
  10. chevy vani

    chevy vani 1st gear

    Firebird -89 osia myynissä kysy
     
  11. mie

    mie Gearhead

    Ensin tuhottiin kuplat paksutolpista uudempiin, samassa kasipätkät, 600:set, tonni-Simcat, Impit. Muistan yhden kaupungin UA:n aktiivin, joka oli työntämässä kaikkia kaarellisia pelto, yms-autoja jokkikseen, "jokkis on tosi hauskaa" asenteella, sitten alkoi mennä hyviä 96-saabeja, metritaunuksia, viimeisetkin kuplat. Jokkis on täyttä perseilyä ja menetti merkityksensä aikanaan hintakatosta, kun SM- voittajakin myönsi että VW:n pannu maksoi yli 30 tonnia pariin erään. "Jokkis on jees", vittu mitä paskaa.
     
  12. street and race

    street and race Gearhead

    Noi kaikki perus kuplat sun muunt ois kyllä ilman jokkistakin pois liikenteestä. Vai oisko noille kaikille löytynyt muka harrastajia kun ei noita kippoja ole helppo myydä vieläkään.

    "Ilman automallin suurta romutusta sillä alkuperäisellä ei olisi arvoa ollenkaan"
    tommosen oon joskus kuullut sanottavan ja on muuten ihan totta
     
  13. juro the dog

    juro the dog 1st gear

    "olisko muka löytyny kaikille kuplille, kusiaisille jne. harrastajia?"

    mitähän se on tuo roskapönttöily, ellei harrastus?

    ja eikös se tämä hotrotteilu ole ihan samaa kulkuvälineiden tuhoamista?

    ottakaa nyt hyvät immeiset ne päänne pois sieltä harmooneista... :rotfl:
     
  14. Lespi

    Lespi 2nd gear

    toissakesänä tuli joku kisa ajettua volvokoneisella 96 Saabilla.. hauskaahan se on, vei vaan yllättävän paljon rahaa ja helvetisti aikaa! mutta ei se jokamiesluokkaa oo. rahamiesluokka jos haluaa oikeesti pärjätä. ite kyllä ajoin ihan ajamisen ilosta ja uhallani saabilla. :D

    nyt varsinkin ens vuodeks tulevat uudet sääntömuutokset karsii kuskeja varmaan todella paljon, toki turvallisuuttahan niillä tulenkestävillä kalsareilla jne haetaan mutta pari tonnia ajovarusteisiin on mun mielestä aika paljon rahaa. entistäharvemmanmiehenluokka. mutta se että ajaisvat nuo kaikki kutoskoneiset bemarit siinä touhussa äkkiä helvettiin kaduilta pörisemästä :lol:
     
  15. Jza

    Jza Double Gearhead

    Sehän se vähän hullulta vaikuttaakin, että jos aikoo olla varma voittaja, niin on satsattava pirusti enempi fyffee, kun mitä autosta myydessä saa. Muissa lajeissa sen auton voi sentään taluttaa himaan finaalikisan jälkeen ja satsattu fyrkka kotiutuu myös :lol:

    Mutt niinhän se yleensä menee, että kustannusten karsimiseksi keksityt toimenpiteet todellisuudessa vaan lisää niitä huipputasolla. Sääntöjen kiertäminen ja porsaanreikien hakeminen kun tuppaa olemaan aika kallista...
     
  16. chevy vani

    chevy vani 1st gear

    Kumma kun jokkis fiat 133 tc 1.6lit maksaa enämän rakentaa kun gm farmari v8
     
  17. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Jos valittaa, että on jokkis liian kallista, niin sopisi tutustua rokkiralliin, kuten jo joku aiemmin mainitsi. Ihme, ettei vieläkään porukka tiedä mikä on rokkiralli, vaikka sitä on jo 10 vuotta ajettu ja ilmeisesti päälle 1000 kuljettajaa on sitä kokeillut. Auton myyntihinta 500€ ja finaaliauton todella pystyy rakentamaan tuohon 500 hintaan. Kisojen jälkeen ei kovinkaan moni auto vaihda omistajaa, joten ei tarvitse tehdä joka kisaan uutta autoa.

    Olen ajanut ja suosittelen. Helpoin ja halvin tapa harrastaa autourheilua. Siksi se ei kuulukaan AKK:n alaisuuteen.
     
  18. chevy vani

    chevy vani 1st gear

    Löytykö v8 siellä?pärjäkö?
     
  19. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Nythän vitsin heitit tässä kilpa-autojen myynnin huippumaassa missä lajista riippumatta hyvästä autosta saa myydessään yleensä peräti melkein puolet laittamastaan rahasta takasin :rotfl:
    Mut vitsinähän sä taisit ton heittääkin :lol:
     
  20. 35 Pikkis

    35 Pikkis 3rd gear

    Tuolta myyntipuolelta löytyisi Chevy 2 aihio jokkikseen.Itsellä ei enää mielenkiinto riitä kun on pian 10 vuotta odotellut sääntöihin edes jotain järkeä.
     

Kerro tästä muillekin!