Julkkisten autoja!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja redneck1, 18.3.2019.

 1. linc.

  linc. 1st gear

  No toimiskohan se täällä?
   
 2. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Sale todisti, että ruuti on vielä kuivaa. Tähän ei Putin pysty.
   
 3. Savolaismies kunnosti Cisse Häkkisen ja Remu Aaltosen vanhan Cadillacin – tältä se näyttää nyt

  Kari ja Mari Mannisen Cadillac on maineikas, sillä se kuului aikanaan Hurriganesin Cisse Häkkiselle ja Remu Aaltoselle.

  Hän kunnostaa tallissaan hänen ja vaimonsa Mari Mannisen yhteistä vuoden 1954 Cadillacia. Auto on maineikas, sillä se kuului aikanaan Hurriganesin Cisse Häkkiselle ja Remu Aaltoselle ja on kuvattu Roadrunner-levyn kanteen.

  – Tämä on Cadillacin kansanautoversio, sanoo Kari Manninen.

  Mutta tämä kyseinen yksilö huomataan nimenomaan Roadrunnerin takia. Se ei jää tunnistamatta, vaikka väri on vaihtunut sitten Roadrunner-levyn. Tarinat näyttävät auto- ja rockpiireissä kulkevan nopeasti.

  Roadrunner oli Hurriganesin toinen albumi, joka julkaistiin vuonna 1974. Se oli kymmenen vuoden ajan Suomen myydyin äänite 170 000 myydyllä määrällään.

  – Roadrunnerin kannessa tämä auto on erivärisenä kuin nyt. Levyn kannessa näkyy tehtaan alkuperäinen väritys eli auto on vaalea ja siinä on vihertävä katto, sanoo Manninen.

  – Cisse Häkkinen maalautti auton vaaleansiniseksi eli nykyiseen väriinsä, kun eräällä keikalla auto oli parkkipaikalla ja sen maalipintaan oli tussilla kirjoitettu terveisiä.

  – Siitä (tussauksista) en ole löytänyt mistään kuvaa. Olen kyllä kysellyt, mutta kameroita ei siihen aikaan ollut jokaisella taskussa.

  Mutta ehkä jossakin jonkun arkistoissa lojuu tämäkin otos.

  [​IMG]
  5,5-metrinen auto on näyttävä näky. Ohjauksen kanssa saa olla tarkkana, että auto kääntyy ja mahtuu kuten on tarkoitus. [Kari Manninen]

  [​IMG]
  Kari Manninen kurkista konepellin alle. Moottori oli täysin osissa hänen aloittaessa vaimonsa kanssa kokoamisprojektia. [Kari Kauppinen]

  [​IMG]
  Mikkeliläistallissa oleva vuoden 1954 Cadillac on käytännössä täysin alkuperäiskunnossa. [Kari Kauppinen]

  [​IMG]
  Autossa on 5,4 litran V8-moottori. Hevosvoimia siinä on 230. [Kari Kauppinen]

   
  heh heh©, SK- ja Desoto57 tykkäävät tästä.
 4. linc.

  linc. 1st gear

  Mistäs sen tietää vaikka olis tuvamiehet salea jeesannut;)
   
 5. josu

  josu Gearhead

  Tossa toi on ihan omalla kylällä.
   
 6. Eiköhän tämä ole sopiva ketju tällekin:

  Loviisassa liikkuu rassattu ”traktori”, jonka lähes jokainen suomalainen tunnistaa – ”Tämän ohi he eivät kaahaa”

  Viime keväänä alkaneet etätyöt mahdollistivat loviisalaismiehelle sen verran ylimääräistä aikaa, että hän pääsi toteuttamaan monivuotisen haaveensa rakentaa tieliikennekelpoinen Aku Ankan auto.

  Seppälä on ollut innokas Aku-keräilijä jo pienestä pitäen. Hän kertoo, että kokoelmista löytyy lähes kaikki suomeksi julkaistut Aku Ankka -lehdet, Aku Ankan taskukirjoja myöten. Ajatus omasta Aku-autosta kasvoi mielessä ja unelma alkoi konkretisoitua vuonna 2017, kun Seppälä hankki pienen John Deere Gator -traktorin. Alkuvuodesta 2018 traktorin rekisterikilviksi oli jo vaihdettu 313-AKU.

  Sitä ennen Seppälä oli suunnitellut muokkaavansa mopoautosta Aku-auton, mutta pian hän huomasi, että sellaisen muokkaaminen ei onnistu Suomessa. Hänen löysi kuitenkin porsaanreiän: traktoreita saa lain sallimissa rajoissa muokata lähes surutta.

  – Noin vuoden verran kävin kirjeenvaihtoa katsastuskonttorin ja Trafin välillä, että minkälaiset luvat tarvitsen tähän. Sitten selvisi, että kaikkiin muihin ajoneuvoluokkiin paitsi traktoriin on olemassa laki sallituista muutoksista, Seppälä kertoo.


  [​IMG]
  Tältä näyttää loviisalaisen Mikko Seppälän Aku-auto.KUVA: MIKKO SEPPÄLÄN ALBUMI

  [​IMG]
  Traktorin alkuperäinen väritys oli vihreä.KUVA: MIKKO SEPPÄLÄN ALBUMI

  [​IMG]
  Traktori alkoi saamaan sarjakuvista tuttuja piirteitä viime syksynä.KUVA: MIKKO SEPPÄLÄN ALBUMI
   
  Rane 66, pe-le, Roberto ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. speedy

  speedy Double Gearhead

 8. bathory

  bathory Gearhead

  Mahtoikohan olla Baddingin auto vaikka kuvassa onkin? Ajokorttia hänellä ei ollut.
   
 9. speedy

  speedy Double Gearhead

  Tuskin oli, mutta hieno kuva, julkkis ja auto :cool: Tuon kuvan ois kyllä voinu laittaa tuonne toiseen osioon ...
   
 10. Eilen IS kertoi Prinssi Philipin ruumisautosta:

  Prinssi Philipin paljon puhutun ruumisauton ensimmäiset kuvat on julkaistu. Edinburghin herttua lähtee viimeiselle matkalleen Land Rover Defenderillä, joka on valmistajansa mukaan tehty kaikkein kestävimmistä materiaaleista ja suunniteltu äärimmäisiin olosuhteisiin. Philipin menopeli ei kuitenkaan ole suoraan pakasta vedetty, vaan se on tehty mittatilaustyönä juuri tätä tarkoitusta varten.

  Ajoneuvon suunnittelu aloitettiin peräti 18 vuotta sitten ja prinssin tiedetään itse olleen prosessissa mukana.

  Auto poikkeaa normaalista Defenderistä muun muassa siten, että sen väritystä on muutettu prinssin toiveesta. Auto oli alun perin kirkkaamman vihreä, mutta Philip halusi maalauttaa sen tummemmaksi, jotta se muistuttaisi väriltään armeijan käyttämiä Land Rovereita.


  [​IMG]

  Tämän päivän kuvakoosteessa auto näkyy toiminnassa:

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 11. MadMike

  MadMike Gearhead

  Tapausta muistellen ajoin tuon paikan kautta tänään... ja mielessä kävi että olis aika laittaa oma vastaava mutta 2000GTV taas nippuun...
  Kulkemaan meidät on luotu,
  Aina kiire jonnekkin on...

  Ikävä tapaus jäi ikuisesti mieleen 7v syntymäpäivän kynnyksellä Jarnon lisäksi...
   
 12. MadMike

  MadMike Gearhead

  Jimmyn kuljetuskalusto takana jolla Porsche oli Warner Bros johtajille luvattu kuljettaa kisapaikoille miljoonasopparin takia...
   
 13. Hesari kirjoittelee kansanedustaja Hussein al-Taeen varastetusta Bemarista:

  KANSANEDUSTAJAN ja Vantaan kaupunginvaltuutetun Hussein al-Taeen (sd) auto varastettiin hänen mukaansa Länsi-Vantaan Myyrmäestä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

  Kyseessä on keräilyharvinaisuus: vanha BMW 520 vuodelta 1989.

  Auto ei ole al-Taeelle liikkumisen kannalta välttämätön, mutta muussa mielessä kyllä.

  ”Meidän perheauto on ekologinen pieni hybridiauto. Tämä on tällainen kesä- ja harrastusauto, vähän niin kuin puutarha jollekin puutarhaharrastajalle”, al-Taee selittää.

  Musta BMW on siis ensisijaisesti eräänlainen terapiaprojekti, al-Taee kertoo. Siihen on kuitenkin uponnut myös rahaa silloin, kun sitä on ollut, tai kun autoon on sattunut löytymään alkuperäisiä BMW:n osia.


  [​IMG]
  Hussein al-Taee julkaisi kuvan Myyrmäestä varastetusta autostaan Facebookissa. KUVA: HUSSEIN AL-TAEE
   
 14. grantorino

  grantorino Gearhead

  Että oikein keräilyharvinaisuus? Melkein yhtä yleinen perheauto nykyään kuin Lada aikoinaan.
   
 15. Ei kai sitä kukaan perheautoa varasta, mutta keräilyharvinaisuudet on sitten eri juttu.;):p:D
   
 16. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Näitä bemareita menee 14 tusinaan. Hesari tässä tekee positiivista juttua demari kansanedustajasta. Hesaria ei kiinnosta p…kan vertaa kun vastaavalla bemarilla poljettaisiin bensalenkkareiden harrastetapaamisessa Arhinmäen Paavon kotinurkilla..;)
   
 17. MJF

  MJF Double Gearhead

  [​IMG]

  Toimittajan jutut menee taas tähän luokkaan...
   
  viikinki75, Zejk1, bathory ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. Hesarin jutusta Irwinistä kuva:

  [​IMG]
  Irwinin silmäterä, Chevrolet Camaro -jenkkiauto, meni keväällä 1970 velkojien vuoksi myyntiin, mutta tilalle hän hankki Jaguarin. Se ei ollut enää muusikon itsensä nimissä. KUVA: OLAVI KASKISUO
   
 19. hantta

  hantta Gearhead

  Cissen -71 El dorado majailee tuossa 4 kilometrin päässä, leima voimassa pitkästä aikaa :)
   
  matti R, Kustom STW ja leivonharri tykkäävät tästä.
 20. Juttu KL:stä, jossa kerrotaan Kuwaitin entisen pääministerin sheikki Nasser Al-Mohammad Al-Sabahin Porschesta 911 mallia 1998.

  Niin, sheikki Nasser tiesi mitä halusi.

  Silti tämän rotuvalion ominaisuudet paljastuvat täydessä mitassaan vasta kun ahtautuu Porschen nahalta tuoksuvaan, huolella verhoiltuun ohjaamoon. Täällä käy selväksi, että sheikki halusi vieläkin enemmän.

  Ministerin itsensä suunnittelemaa sisustusta voi luonnehtia lievästi sanoen villiksi. Kirkkaan oranssia ja keltaista yhdistelevä värimaailma tuo mieleen iloisesti maalatun lastenkamarin.

  Toisaalta, kyseessä on kuin onkin isojen poikien lelu - Isolla Iillä. Oranssi ohjauspyörä ja samalla värillä verhottu vaihdekeppi antavat sisätiloille suorastaan psykedeelisen ilmeen. Puhumattakaan kojelaudasta, joka käy päälle kuin lämpöaalto.


  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!