Kaasuhitsauslangat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ido59, 7.12.2013.

  1. ido59

    ido59 Gearhead

    Olen tallille hankkinut monta vuotta sitten, samalla kuin kaasupullosetin, paketillisen kaasujuotoslankaa. Lankaa, jota myyjä tuolloin suositteli kaikenlaisiin töihin. Sillä on tehty sitäsuntätä. Olen kuitenkin alkanut kaipaamaan joihinkin hommiin vähemmän lämpöä tarvitsevaa ja/tai helpommin juottuvaa tavaraa. Kuitenkin sellaista 'yleiskäyttölankaa' -- liitettävät kappaleet ovat ihan moottoriajoneuvojen putki-, rauta-, yms peruskamaa.

    Nykyisissä puikoissa on prässättynä tyyppi, josta tosin en saa ihan selvää: MT BI, MT 6I tai MT GI (yritin selvinpäinkin lukea).

    Kaasuhitsauksen teoriasta tiedän yhtä vähän kuin juttaurpilainen valtiontaloudesta, joten apu olisi tervetullutta...

    Mitähän lankakoodia tai tuotenumeroa mun kannattaisi, edellä kerrottuun tarpeeseen, lähteä hitsikaupasta kyselemään ?

    tänx.
     
  2. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Eli silloin puhutaan juotoslangoista,ei hitsauslangoista : )

    Juottamisessa ei mene lisäaine ja perusaine sekaisin,kun hitsaamisessa taas näin käy. Jos liikut Stadissa päin,niin käy Hitsitalossa Tattarisuolla.Sieltä saat juotoslankoja tikku kerrallaan. Matalammalla lämmöllä pääset joko kadmium pitoisella 40% hopealla tai 55% kadmium vapaalla.Jälkimmäinen soveltuu myrkyttömänä myös siten elintarviketouhuihin
     
  3. Geronimo

    Geronimo 3rd gear

    Jos nyt hitsausta tarkoitit, etkä juottamista niin ohkasen pellin hitsauksessa paras on kun leikkaat samasta levystä mitä olet hitsaamassa ohuita 1-2mm soiroja ja käytät niitä lisäaineena, Agalta saa taas kaasuhitsauslankaa joka sopii paksumpien putkien ja levyjen hitsaamiseen ja myös vahvempi sauma tulee sillä. Ohkasten peltien hitsaukseen oon myös pinnottamatonta rautalankaa käyttäny, sellasta mitä sitomiseen käytetään.

    http://www.aga.fi/international/web/lg/ ... ikkeet.pdf

    H44 lanka tuolta alhaalta ja 1,5mm on ohkasin mitä saa, 5kg paketeissa ikävä kyllä vaan saa, joku 40-50euroa makso
     
  4. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Haiskahtaa siltä,että tässä on kyse juottamisesta,jos haetaan matalammassa lämmössä menevää tikkua ja kaikkeen sekalaiseen hommaan.
    Kaasuhitsausksessa voi käyttää myös mustan teräksen hitsaukseen tarkoitettuja kuparipinnoitettuja lankoja,SG2/SG3 tyypiltään.Myös Mo lankaa voi käyttää.Hitsiladosta on ainakin saanut niitä langoittain, ilman et tarttee ostaa koko 5kg nyyttiä,jos ei koe tarpeelliseksi.Helppo kasailla sellainen sekalaispussi eri halkasijoita.

    Luonnollisesti myös tavallista mig lankaa voi käyttää kaasuhitsauksessa,mut joskus voi olla sen verran rusetilla, kun kelalta ottaa pois,et pikku oikaisu ois paikallaan.
    H44 lankoja voi käyttää myös tigillä rapattaessa,mut on syytä putsata rasvanpoistolla tahna veke pinnasta.Saattaa muuten räiskiä ja kuohua hitsatessa.
     
  5. Steve McQueen

    Steve McQueen 3rd gear

    Ja taitaa borasiitto ihan myydäkin noita hitsaustarvikkeita, jos oikein olen ymmärtänyt?
    Voisit markkinoida joitain oppikirjoja "how to gas/mig/tig-weld", tms. ja sitten kokeilemaan
    kun teoriat ja välineet on tiedossa.

    Aika monelle "hitsarille"
    olen koittanut rautalangasta taivuttaa eri hitsausten ja juotosten periaatteita, vaikka en hitsari
    olekaan. (Siis jos et/en osaa, ryhdy opettajaksi, jos et osaa opettaa, ryhdy konsultiksi, jne....)
     
  6. Tunaman

    Tunaman 3rd gear

    H44 lankoja voi käyttää myös tigillä rapattaessa,mut on syytä putsata rasvanpoistolla tahna veke pinnasta.Saattaa muuten räiskiä ja kuohua hitsatessa.[/quote]

    Kuohuu ja räiskii vaikka putsailee,kaasuhitsauslangassa on liikaa hiiltä tig-hitsaukseen.
     
  7. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    En oo ammatikseni ollu alalla kohta enää vuoteen.

    Onhan siinä H44:ssä hiiltä snadisti liikaa,jopa keskimäärin 0,01% suuntaan tai toiseen..eli sillä ei oo merkitystä.
    Piitä on 44:ssa n.puolet enemmän,mut siinäkin prosentuaaliset osuudet koko kakussa on aika pieniä, n.puolen prossan ja 0,2 prossan huitteilla kokonaisseoksista.

    Ne kerrat kun on pakosta joutunut sitä käyttämään,on homma onnistunut ilman suurempia harmeja.Rasva ja paska se on yleensä ollut suurimpana kiusana tigillä ihan millä kamalla vaan,jos ei oo laiskuttaan jaksanut putsata pintoja. Tosin joskus ollut myös mustassa perusaineessa vikaa.Ei oo ollut tehtaalla sotku levyyn ihan onnistunut,räiski kuin tähtisädetikku,ihan sama koittiko migillä tai tigillä vetää.
    No nyt painuu kyllä jo aika kauaksi aiheesta...
     

Kerro tästä muillekin!