Kärcher "nypyttää"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja juku_h, 16.6.2015.

  1. juku_h

    juku_h Gearhead

    Elikkäs onko painepesuri tietäjiä paikalla?
    Kyseessä kärcherin höyrypainepesuri(niitä jättiläisiä), ikää varmaan jo 15vuotta. Tuli vuosi sitten sellainen vika että vaikka vettä sai hyvin niin silti alkoi nypyttämään painetta, aivan kuin sen jälkeen kun joskus on päässy kuivana pyörähtämään. Vaihoin silloin kaikki venttiilit mitä korjaussarjassa tuli mutta vika ei lähtenyt. Mutta sitten yhtäkkiä alkoi taas toimimaan, siitä siis aikaa 2vuotta. Nyt kesällä taas talven jälkeen samat oireet että nypyttää ja hypyttää letkua.. Eli voiko yksi mäntä olla sitten viallinen ja aiheuttaa tuommosta tärinää? Tässä koneessa siis kolme mäntää. Jonkin aikaa kun konetta pyörittää niin vika hieman hälvenee mutta selvästi vielä nykii, ja painemittari myös levoton silloin. Vai voiko myös paineensäädin aiheuttaa tuollaista??

    -Jukka
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Meillä odottaa vieläkin kasausta vanha ja kunnollinen pesuri

    Siinä oli täryytys hirmuinen, muistaakseni sylinteri oli kulunut, et mäntä pääsi kääntymään ja vuoti sieltä sit paineet, painin levykin oli kärsinyt aikojen saatossa ja lopulta imi öljysäiliöstäkin jo veteen kaiken ja vuosi enemmän ulos kuin letkusta puhalsi painemittari ainakin tiesi missä on rajoitin tapit


    Eli pumppu auki ja kurkistelemaan sisälle voi olla, et tarttee tehdä painin levy jolla saa männät takaisin kasaan
     
  3. juku_h

    juku_h Gearhead

    Löytyhän se vika! Päivähän siinä menikin vikaa etsiessä. Oireita oli monia. Milloin ruuttas painetta pesuainepuolelle yms. Välillä hävis imu kokonaan vedenottoputkesta. Venttiililohkoo tuli pyöriteltyä ja auvottua useasti. Vasta sitten kun ensin hallilla perehdyin tarkemmin sen lohkon toimintaan niin huomasin että yhdestä sylinteristä fuskaa painepuolelle kun puhaltaa huulet törröllään siihen. Sen venttiilin aukasin katoin pintoja nii oli aika kuluneet mutta se rupes pitämään kun venytti lautasta pitävää jousta jäykemmäks.

    Sitten taas kone kasaan ja testaamaan, oli vähän parempi mutta vieläkin täristi.
    Ajattelin varmuudeksi tehä saman säädön loppuihin kahteen venttiiliin ja kappas, toisen venttiilin välistä nousi veden pintaan litteä noin 1x3mm muovin pala. :) oli tiukassa ollut kun ei ollut suostunut irtoomaan lukuisista paineilmalla puhalluksista huolimatta.

    Nyt taas toimii ja paineet menee sinne minne pitää.

    Painemittarinletku vaan vielä tihmii kun ruostunu jo niin hunoksi.

    Jukka
     
  4. T&S

    T&S Gearhead

    Laittakaa ihmeessä sinne vesiletkun liittimeen joku suodatin jollei siellä ole, säästyy monilta murheilta. Letku pyörii siinä pihalla ja pari hiekanjyvää sinne niin taas saa aukoa venttiileitä.
     

Kerro tästä muillekin!