Käsittelymaksu tulliselvitettäville lähetyksille

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Swinger71, 6.2.2020.

 1. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Postilla se käsittelymaksu on onneksi vain tuo 2.90e, muilla huolitsijoilla se on paljon enempi + jokin prosentti vielä tuotteen arvosta.
  Kyllähän tuokin tietty wituttaa kun palvelu on pääosin ihan surkeaa.

  Kaikki juontaa kuitenkin juurensa kiinan halpatuontiin, jossa kiinasta ostetussa tavarassa on useimmiten ilmaiset postimaksut.
  Täällä niistä ei jää mitään muuta käteen kun kulut kuljetuksesta ja jakamisesta tilaajan postilaatikkoon ilmaiseksi.
  Eikä puhuta mistään pienestä määrästä. Tiedän kun olen itse nähnyt ne "vuoret" = postihäkit Kiinasta tullutta pikkupakettia siellä "salaisessa paikassa" Vantaalla.

  Onneksi noista kaikista ei sentään ole vielä alettu periä tulleja, mikähän poru siitä syntyy kun alkavat tehdä senkin vielä ?
  Totuuden nimissä jokaisesta tullin ohi tulleesta yli 22e paketista pitäisi ITSE tehdä ilmoitus tulliin ja maksaa mahdollisesti siitä aiheutuvat kulut...

  Juuri äsken maksoin tuon 2.90e Postille Kanadasta tulleelle lähetykselle...tulli/verottaja sai oman osansa.
   
 2. Rebel_1996

  Rebel_1996 2nd gear

  Tarkista kannentiivisteet. Sulla on vedet ja öljyt sekaisin!
   
 3. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Se on pikkuvika tässä porukassa.
   
 4. Cocco Bill

  Cocco Bill 3rd gear

  Kyllähän minä salaisen paikan sijainnin tiedän eikä kiinanpakettien vuorten koko kiinnosta pätkän vertaa KOSKA posti on käsittääkseni postinjakelua varten ja aikaansa on seurattava firman kuin firman miten maailma muuttuu koska vastavuoroisesti ne kirjeet ynnä kortit vähentyneet rutkasti josta muuten siitäkin valitetaan ja korotetaan postimaksuja!
  Ei se ole mikään peruste mitä joku kuljetusfirma tekee tai varsinkin jos maan virallinen postilaitos korottaa,täytyy tietää ko maiden hintatasot mihin verrata ja väitän että suomessa monopoliasemaansa härskisti väärinkäyttäen postimaksut on hyvin korkeat EU yleiseen tasoon ja palveluun nähden olipa sijaintimme,asukastiheys tai jakelukustannukset mitä lie muihin mutta eurohinnoilla mitattuna vaan itsehän ovat bisneksen ottaneet hoidettavakseen ja tuntuuhan tuota rahaa piisaavan johtajien liksoihin jos muuhunkin ökystelyyn työntekijöiden selkänahasta revittynä.
  Osakkeenomistajien nimiluettelo voi olla yllättävää luettavaa joten kun valtaa on niin korotustarpeet hyväksytään kumman nopeasti ,moraalista viis tai tasa-arvoista,ei niillä rikastu.

  Ei Kiinanpakettien verottamisesta+tullauksesta mitään älämölöä synny koska eihän mistään muustakaan syntynyt eikä synny ja asiahan tiedetään päättäjien keskuudessa 100% vai tuleeko mieleen lähivuosikymmeniltä joku asia mikä on pistänyt hanskat tiskiin,pelit seis ja sontakuormat eduskuntatalon pihaan tai rekat seisomaan motarille keski-euroopan tyyliin saati luotien lentelyä jota varsinkin suuressa maailmassa varotaan ja mietitään.
   
  Muokattu: 5.1.2021
  jarkko359 tykkää tästä.
 5. matti R

  matti R 2nd gear

  Eikä sitä Postin käsittelymaksua voi maksaa verkkopankissa vaan pitää kaivaa lompakko ja luottokortti esille. Tosin se luottokorttimaksu pitää sitten lisäksi kuitenkin varmentaa verkkopankin tunnistuksella. Kyllä tuo laiskaa ottaa päähän.
   
  roadmaster95 ja Vuppe tykkäävät tästä.
 6. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Otin yhteen joskus Postin kanssa tosta käsittelymaksusta. Vaikka on Omaposti äppi, niin se maksu ei ilmesty sinne, eikä sitä näin voi maksaakaan sitä kautta mikä olisi kätevää.
  Selitys vajaa vuosi sitten oli, että se kyllä on työn alla.

  Ainoo mitä ovat tehneet siihen, niin se että nyt sinne pukkaa jotain V*tun mainoksia.

  Vaikka tuo maksu ei ole iso, niin mitenkähän oikeasti mahtaa olla sen laillisuus. Kuljetussopimuksenhan on tehnyt lähettäjä, ei siihen vastaanottajalla pitäis olla osaa eikä arpaa??
   
 7. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  monesta asiasta pitäisi itse ilmoittaa verottajalle ,vaikka arvo tauluista,veneistä ym mistä valtio voi repiä veroja.siellä kassa on loputon.onnea sille joka on todella pykälien mukainen 100 prossan kuuliainen kansalainen.
   
 8. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Viime keväänä neidin tilaama yo-juhlamekko jämähti Helsinki-Vantaalle. Neidille tuli tietty yllärinä nämä käsitteet tulli ja alv kun ei ollut koskaan EU:n ulkopuolelta tilannut. Eip siinä, tehtiin tulliselvitys ja maksettiin synnit pois. Ja odoteltiin antaumuksella pari viikkoa... Sitten alkoi hermot pettää kun pakettia ei kuulu ja seurannasta näkee että tullit maksettu. Käsittelymaksu oli mulle uusi tuttavuus ja viimein älysin alkaa sitä hoitamaan. No eipä onnistunut kun ei tunnistanut lähtetystunnusta. Samalla tunnuksella kuitenkin löytyi postin seurannasta. Sitten soittamaan jorma otsassa postin asiakaspalveluun jossa rouva kokeilee syöttää lähetystunnusta käsittelymaksua varten. Ja löytyi heti. Kokeilin itse samanaikaisesti himassa eikä löydy. Tohon löytyi sitten luonnollinen (?) selitys: isot kirjaimet piti syöttää isoina kirjaimina eikä pieninä niin kuin olin tehnyt. Postin seurantasivulla on yhdentekevää onko tunnuksen kirjaimet isoina vai pieninä. Käsittelymaksua hoitaessa näin ei ole. Pikkuisen kyrsi pientä ihmistä. Sinänsä kiva jäynä siltä joka sivut on koodannut.

  Postin touhut ovat muutenkin aika hauskoja. Viimeisimmästä paketista löytyi tieto seurannasta että se on noudettavissa. Muuten hyvä mutta noutopaikkaa ei postin sivusto tiennyt. Lähetys oli kyllä rekisteröity jossain...
   
 9. Cocco Bill

  Cocco Bill 3rd gear

  Tuo oli aika hyvä,jäynää se on pienikin jäynä ja miettikääpäs jos tilattu tavara on jonkun humpuukin kiinanroskan sijaan kultaakin kalliimpaa ja ajan kanssa pelaamista vaikkapa johonkin työkoneeseen tuleva osa käsittelymaksuaan odotellen tai ihan arkielämästä vaikkapa häämekko juhlapäivän lähestyessä kovaa kyytiä...tällöin on 1 päiväkin postin normaalin siestasooloilun takia pitkä ilman epämääräistä lisäjarrua:käsittelymaksua,joka ahneuden huipentumaa.
  Joo,mullekkin tuli tässä kesällä postista noutoilmoitus että ulkomaanpakettisi on tullut ja noudettavissa NAAPURIKUNNAN postista n40km päästä vaikka on meilläkin ihan oma posti kaupungissa eikä mulla muuta osoitetta ole mihinkään.
  Ei jumaklauta,autonavaimet naulasta ja nyt saa akat kuulla kunniansa postin tiskillä 4km päässä.
  Lappu tiskiin ja reipas miehinen avautuminen,teki muuten hyvää purkaa koko viikon ja edellisenkin vitutukset niille!
  Kumma kyllä rupesi pakettikin löytymään lähihyllystä ja jotain änkytystä väärästä lomakkeesta mikä lähetetty(lomake kuin lomake mutta kuulakärkikynällä paketin noutopaikan osoite siihen oli rustattu),kummallista kuulemma kerrassaan eikä mitään anteeksipyyntöäkään tietty, mutta mitäpä jos olisin heittänytkin hutilenkin naapurikunnan postiin lappuni kanssa tyhjin käsin palaten?Oisko korvattu bensat+ajankulku?
  Että olipa taas hienosti hoidettu postijuttu...
   
  Muokattu: 6.1.2021
 10. matti R

  matti R 2nd gear

  Usein on käynyt niin että kiireellä tullaan itse Usasta saapuneen lähetyksen ja maksan Postin käsittelymaksun, niin toimituksen eteneminen tyssää siihen. Seurannassa ei tapahdu mitään viikon aikana ja paketti makaa Postin varastossa. Näyttää että ei ole mitään vaikutusta kuinka nopeasti tullauksen tekee, viikon se seisoo joka tapauksessa. Nytkin tyttären joululahja tullattu 29.12 eikä mitään ole tapahtunut sen jälkeen. Käsittelymaksukin heti maksettu.
   
 11. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Niin se vaan Posti toimii.
   
  Muokattu: 6.1.2021
 12. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  USPS: "Your item departed a transfer airport in HELSINKI-VANTAA, HELSINKI, FINLAND on December 30, 2020 at 2:49 pm. The item is currently in transit to the destination."

  Omapostissa sama paketti 16.12. viimeinen päivitys: "Lähetys ei ole vielä saapunut Postille"
  -> kannattaako pidättää hengitystä?
   
 13. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Kuulostaa aika normaalilta, makaa varmaan jossain tullin jonossa.
   

Kerro tästä muillekin!