käyntiongelmia + pallonivelasiaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Yogi, 27.5.2002.

  1. Yogi

    Yogi Gearhead

    Nyt on paskaa niskassa, kesä ovella ja pirssi epäkunnossa. Lämmettyään alkaa vaihde päällä pätkimään paikallaan seistessä esim.valoissa, mikä huipentuu usein sammahtamiseen ja matkan jatkumiseen pienen odottelun jälkeen. Eli tussauttelee putkesta ja käy huonosti silloin. Jos pitää välillä N:llä helpotukseksi, ja vaihtaa d:lle, niin heps ja sammu.
    *tulpat, johdot, pyörijä vaihdettu + juuri kaasari korjaussarjoineen vaihdettu ja säädetty mutta ei ei...
    (tiedoksi, että kaasari on autom.ryypyllä, mutta säädetty niin ettei ryyppy ole päällä. Edellisessä oli manuaalihörskä)

    Missä ihmeessä saattais olla vika!?!?!? Puola, virranjakaja, kannentiiviste? Vikailu
    alkaa auton lämmettyä. Nyt olis jo aika päästä kunnolla ajelemaan!

    Toinen kysymys: miten pallonivelten väljyys testataan?
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Jos vika alkaa vasta koneen lämmettyä epäilen puolaa.

    Pallonivelet saat kokeiltua kun nostat etupyörän ylös alatukivarren alta ja nytkytät pyörää pysty- ja vaakasuunnassa. Paino päällä ei raskasta jenkkiä oikein jaksa heiluttaa. Ihan pieni väljä menee selittämällä, pallot kannattaa rasvata ennen leimaa niin pikku väljyydet ei niin tunnu. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  3. Yogi

    Yogi Gearhead

    Starttausyrityksen loputtua, kone ikäänkuin yrittäisi lähteä käymään, ja usein seuraavalla kerralla lähteekin. Olisko sitten puola, jonka hetkellinen virta kasvaa kun starttaus loppuu.
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Yleensä puolat alkavat vanhemmiten oireilemaan nimenomaan lämpöisenä, kylmänä saattaa vielä toimia ihan hyvin.
     
  5. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Nivelten tarkastuksesta lisää, niin paikka mistä kevennetään riippuu akseliston rakenteesta, jotta jousen voima saadaan "pois" nivelestä. Pääsääntöisesti kevennetään tukivarren alta. Kannattaa myös tarkastaa tukivarsien puslat, koska usein väljää löytyy myös sieltä.
     
  6. whiic

    whiic 1st gear

    Pikkuveljen Taunuksessa (vm.-81 tai -82, en tarkemmin muista) on samankaltaisia käyntiongelmia. Eli D kytkettäessä kone pyrkii sammumaan, lämpimänä ja joskus kylmälläkin. Kaasari on säädetty huoltamolla, jonka jälkeen käynti parantunut ja kulutus pudonnut alle 15 litran (osa kulutuksesta tosin johtuu vuotavasta tankista). Tulpat on vaihdettu. Vieläkin silti käyntihäiriöitä. Voisiko vika olla näinkin "tuoreessa" tapauksessa silti puolalla?

    Lisäksi kylmäkäynnistys on hankalaa, samaten käynnissä pitäminen ensimmäiset sekunnit. Käynnistettäessä tarvitsee kesäisinkin täyden ryypyn.
     
  7. Yogi

    Yogi Gearhead

    Vaihdoin puolan+etuvastuksen. Eka testi Porin kruisinkissa. Joka kerta laakista käyntiin huonollakin akulla ja vaikka madeltiin ja pysähdeltiin pitkin kaupunkia, ei ollut mitään sammumishäiriöitä++ Paitsi että laturi hajosi. Noo, se on enää pikku vika kun jaksaa pitää auton käynnissä vaikka ei mankkaa kuunnella. Nyt vielä se pallonivelen vaihto kun sain osatkin.
     

Kerro tästä muillekin!