Käyttöauton sisusta homeessa kesän jäljiltä...?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Tseiaar, 22.10.2017.

  1. AnttiK

    AnttiK 2nd gear

    Omasta mielestäni tuli läträttyä aika lailla, pienessä mukissa oli uppeluksissa. Tarttee ottaa kuvia ja toistaa nuo temput niin arvioidaan uudestaan tilannetta!
     
  2. chevyjussi

    chevyjussi 2nd gear

    Nykyään säilytän kylmässä katoksessa molemmat sivuikkunat raollaan eikä ole hometta. Ilmankierto on tärkeintä, joskus ollut autopeite päällä ja ikkunat kiinni, sen jälkeen kaikki homeessa.

    Pressut ja pressutallit on pahimpia homepesäkkeiden tarjoajia autoille.
     
    xarper tykkää tästä.
  3. AnttiK

    AnttiK 2nd gear

    [​IMG]

    Tuossa kuvaa toisen Bräkkis liuotuksen aikaan. Varmaan tarttis olla sopiva harja millä hinkata nuo välit. Kaiken maailman rättejä on jo kokeiltu.
     
  4. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Oman autoni säilytän kylmässä tallissa, missä ilma pääsee kiertämään alakautta. Sisällä kaksi kosteudensyöjää sekä kontissa oma. Auto on erittäin kuiva. Autossa kaikki luukut kiinni. Riittää, että auto on ulkona niin ei enää plussakeleilläkään jaksa pitää kosteutta pois samoilla välineillä. Välillä käyn tyhjentämässä vedet pois astioista.
     
  5. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Tuskin enää vaikuttaa kahden brakecleaner-käsittelyn jälkeen mutta ainahan voi kokeilla:
    50% : 50 % vettä/väkiviinaetikkaa kuppiin, hihna sinne ja liotus yön yli.

    Seuraavana päivänä reilusti marseillesaippuaa kynsiharjaan ja vettä . Hangataan niin että tulee kunnon paksu vaahto ja lopuksi huuhdellaan laimealla (5 - 10%) väkiviinaetikka/vesi-liuoksella.

    Annetaan kuivua, petytään tulokseen ja haukutaan internetistä saadut ohjeet :D :p :rotfl: :poff:

    IS
     
  6. Weijari

    Weijari Gearhead

    Kloriitilla home lähtee ainakin venetekstiileistä. Samoin katosi mustat pilkut höyrypesulla.

    Mulla auto pysyy kuivana 80w jatkuvalla lämmityksellä (2 hehkulamppua)
     
  7. virta

    virta Gearhead

    Hankalimmiksi olen kokenut mustan homepilkun vaaleassa kangasverhouksessa,ei tahdo lähteä.
    Turvavyöstä lähtee valkoiset homeet melko millä rätillä pyyhkäisemällä.
    Nyt kun vielä asuntoauto säilytettävän,talven aikana tullut jopa kovaan vaneri pintaan mustaa pilkkua jotka ei meinaa hankaamalla ees lähteä.
     
  8. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Auto Glym -sarjassa on canvas-katoille kahden kerran käsittelyyn riittävä setti, alle 40€. Pesuaine canvakselle ja sitten kylläste. Kaiketi hyvää tavaraa. Muista ei kyllä kokemusta.
     
  9. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Naapurin s-type Jaguaari tuli mulle helmojen vaihtoon. Sisälle kurkatessa oli sisusta täynnä homepilkkaa. Helmojen vaihtoa varten piti purkaa sisustaa ja kun nostin lattiamattoa, se oli niin märkä että valui vettä. Päältä päin se vaikutti kuivalle mutta totuus oli toinen. Olen sitä mieltä että kannattaa nostaa niitä lattia mattoja joskus ja katsoa missä kunnossa ne ja muutkin kotelot on. Ne ei kyllä kuiva kuin kuivattamalla. Veikkaan että jos homehtuu niin kondensiovesi ei siihen yksin riitä ja kaikki epäpuhtaudet auttaa kyllä homeitiöitä. Käsittääkseni etikka on aika hyvä puhdistus aine homeelle ainakin verhoilijat käyttää sitä.
     

Kerro tästä muillekin!