Kaikkea sitä autojen eteen tekeekin!

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja makke, 1.6.2005.

 1. makke

  makke 1st gear

  Kyllä mäkin jo uskoin suurinpiirtein kaikki temput tehneeni osien lammesta nostamisen ja puolittaisien korinosien suosta kaivamisen jälkeen.
  No mitä vielä! Nyt tulin tehneeksi kaupat kahdesta Cadillacin V8 lättäpäästä. Toinen loodan kera ihan maan pinnalla, mutta toinen maan sisässä.
  Eipä enää omistajakaan tiedä varmaa paikkaa, joten apuja jostain haettava. Sano, et sinne se haudattiin muutama vuosi sitten käyntikuntoisena ja lähes ajamattomana. Hän itse ehdotti, että hanki miinahakulaite tai jokin metallinpaljastin, niin löytyy sit sekin. Syvällä ei ole, mutta maan alla nyt kuitenkin.
  Mistähän tuollaisenkin vekottimen hankkis lainaan jolla moottorin sijaintipaikka selviää?
  Ei helvada on siinä taas jollain ihmettelemistä, et mitä viddua noi tuolla etsii! :wink:
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  ramirentillä tai vastaavilla vois olla. duunis oli moinen vuokralla, voisin kysellä hetken pääst mist hakivat.
   
 3. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Oliko omistaja sekoittanut moottorit suurta suosiota nauttiviin 5,7 dieseleihin, kun piti oikein haudata maahan?

  Miinaharavat ovat olleet kohtuu edullisia jo pitkään, mutta tuohon sitä ei kannata itselle ostaa. Saisiko apua niitä myyviltä liikkeiltä, että kenellä sellainen on asuinpaikkasi lähettyvillä? Joillakin kenttäsirkkelillä sahatavaraa sahaavilla yrittäjillä niitä on ollut täälläpäin.
   
 4. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Onko tuttuja armeijan kapiaisia?
   
 5. makke

  makke 1st gear

  Ei ole kapiastuttuja kuin yksi ja taitaa hänkin olla jo eläkkeellä. Pitää soitella läpi näitä Turun konevuokraamoja, jos jostain löytyis.

  Ja se toinen kone on mennyt käsittääkseni luvatta sinne maan sisään, oli kaivurikuski katsonut, et tolla on hyvä täyttää kun maa loppui kesken. Onneksi se toinen jäi sentään maanpäälle katoksen alle.
   
 6. Speedo

  Speedo 1st gear

  Rakennusvehkeitä vuokaraavasta firmasta sai ainakin vuokrattua miinaharavan, kun joskus vuonna -95 sellasita tarvitsin.
   
 7. Wesuri

  Wesuri 1st gear

  Enemmänkin täytyy kyllä ihmetellä tuon kaltaista toimintaa. Ei nyt ihan ensimmäisenä tulisi mieleen kaivaa moottori maahan, oli se sitten mikä motti tahansa :eek: .

  Mikä on yhdistävä tekijä, heppu lammessa paineilmalaitteet selässä, suo kuokka ja heppu, heppu metallinpaljastimen kera pellolla :rotfl: .

  edit: jaa kaivurikuski, aika kyseenalaista oma-aloitteellisuutta. "Missäs meidän auto, puutarhakalusteet ja koira on?" johon kaivuristi vaan tyynesti "Mää katoin että niillä oli hyvä täyttää tuo tekemäni kaivanto kun maa loppu".

  propsit pelastustoiminnasta
   
 8. makke

  makke 1st gear

  Turussa Ramirentissa ei moista vekotinta ollut, mutta rakentajain konevuokraamosta löytyy. Tosin mietityttää vaan se, että ei ota kuulemma kuin 40 cm syvältä. Hitto jos se onkin vähän syvemmällä?
  Pitää jatkaa soittokierrosta sillä kyllä mä sen malmikasan aion sieltä esiin ottaa ja jonkin rodin tai kustomin keulalle sen asentaa tai ainakin varaosiksi tolle toiselle. Mut ei kait sellanen jööti mikskään mee ihan äkkiä maan allakaan.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  malminetsintäkone (lento) :eek:
   
 10. makke

  makke 1st gear

  Tää on kyllä nyt eka kerta kun meinaan kaivaa moottorin maasta ylös. Kyllä noita on kuopattu paljonkin aikoinaan. Muistlen kun nössipoikana yksi tuttu kertoi haudanneensa Paimionjokitörmään Marttilaan viitsikymmentä auton koria sekä toistasataa irto moottoria. Ja moottoreista oli valtaosa vinkkeli kaseja ja jokunen suorakin seassa. Vinkkeleistä kuulemma noin puolet ranskan Fordin lättis kaseja.
   
 11. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Mutu-tuntumalla sanoisin että haravan ottama syvyys on kiinni metallin määrästä maassa. Isomman klöntin kuvittelisi peilaavan hieman syvemmältä. Tosin jos sitä on konekuokalla upotettu, kone voi olla melko syvällä.

  Kaivurikuskit; kaivettuaan kaivannon, kaivavat viereen isomman kuopan jonne saisi upotettua maakasan?
   
 12. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  MÄ TUON SEN MIINAHARAVAN!!!! MITÄ TEET ENSVKONLOPPUNA??? TUNNETKO MAAN OMISTAJAN?? SAAKO KAIVAA??? :eek: :eek: :eek:
   
 13. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Ettei sinne vain olisi pudonnut räjähtämätön lentopommi, kuten epäiltiin Käpylässä? :eek:
  Puollustusvoimat kaivaisi sen ylös ja sitten vain uutisoitaisiin löytyneen metalliromua. :rotfl:
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  olin just sanomas et rk:lta sais mut myähäs taas kuten aina :)
   
 15. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  Nonni Makke. Sain duunikaverilta lainaks miinaharavan - sellasen aika kalliin. Erottelee äänen perusteella raudan, alumiinin, messingin, kullan ,hopean ym ym. Käykö sulle jos la lähetään kaivaa? onko sulla kavereita, jolla on lapio? Otetaan samalla ylös se sun Cäkkylän kone...
   
 16. makke

  makke 1st gear

  Noista Marttilan kamoista sen verran, että ei siinä taida kaivamiset paljoa enää auttaa. Meinaan tuo herra kertoi asiasta mulle jo 22 vuotta sitten kun olin kunnalla nöösipoikana kesähommissa hänen apulaisenaan. Hän oli ne kuopannut sinne törmään vuosien -55 ja -70 välisenä aikana hissun kissun yöllä salaa. Ja aina reilusti maata päälle. Kysyin häneltä jo silloin aikanaan, että saanko kaivaa, antoi kyllä luvan, mutta sanoi, että tuskin kannattaa lapiohommiin alkaa sillä maata on päällä parhaimminpaikoin toistakymmentä metriä ja vähimmässäkin paikaa ainakin kaksi metriä.
  Nyt tuota törmää on täytetty lisää maalla ja taitaapa jokin rivitalokin siinä romujen päällä olla.

  No yks paikka on keski-suomessa tiedossani jossa on vanhoja autoja satoja yhden kuopan törmillä, osa näkyykin vielä. Vanha romis joka lopettanut jo joskus 60-luvulla autot haudattu isoon kuoppaan ja osin sen laidoille. Kävin ihmettelemässä siellä joskus 90-luvun lopulla, mutta ei siellä voinut kauaa olla kun itikat meinas syödä elävältä. Pitäis mennä aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä tutkimaan lisää.
   
 17. makke

  makke 1st gear

  Kappas, olitkin kirjoitellut tässä välillä. Käkkylän koneet on haettavissa vasta parin viikon päästä kun sinne saadaan nostovoimaa.
  Ja lauantaina on yhdet koulunpäättäjäisjuhlat.
  Mutta tuonne keski-suomeen vähän Jyväskylän yläpuolelle vois joskus tehdä excursion jos sieltä vaikka irtoasi jotain kivaa kun nyt tuo Marttilan apaja on ikuisiksi ajoiksi menetetty.
  Tai toisaalta kyllä mä sen paikan voin näyttää missä niitä saattaa vielä olla, siis missä ei ole taloja päällä. Epäilen, että ko. vanhaherra ei ole enää elossa, mutta mitäs siitä. Saahan sitä rantatörmästä muinasimuistoja hakea. varsinkin kun on tuota kulttuurimaisemaakin vielä. ;-)
   
 18. makke

  makke 1st gear

  Sen verran vielä, että jos lähtis silleen, että ajelis meiltä Liedosta ensin Marttilaan, nin tsekattais pikaseen se apaja; tuskin mitään iloa, mut olishan ainakin käyty tsekkaamassa olisko sieltä löydettävissä vielä jotain.
  Sit siitä ylöspäin ja pohjanmaalta Cadillacin toinen kone kärryyn ja toisen kaivais ylös. Jättäis sit kuorman sinne siks aikaa ku ajelee ylemmäs sinne vähän yli Jyväskylän paikkaan tonkimaan sitä vanhaa kuoppaa.
  Oikein muinasimuistojen kaivuureissu! Vielä ei varmaan noita itikoitakaan ihan kauheesti olis. Mulla on jossain kotona jemmassa valokuvia sieltä kuopan reunalta pilkistävistä autoista.
  Sit sen kuopan kohtalaisessa läheisyydessä mulla on tiedossa myös yksi paikka jossa voisi olla ties mitä, eräs aikoinaan lopettanut romis jossa autoja oli ainakin 90-luvun lopulla vielä toistasataa ja osia ihan pirusti.
  Ja kotimatkalla vois poiketa yhdessä paikkaa tästä Liedosta vähän ylemmäs jossa on kymmenittäin 30-40 lukuisia koreja ja osia.

  Oiskos siinä kierrosta yhdelle päivälle ja tyydyttäisikö se kaivamisihaluja? ;-)
   
 19. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  Jos osat on maan sisällä kokonaan, nii esim. rungot ja koneet säilyy "virheettöminä". jos ne taas on maan pinnalla, ni ne syöpyy tosinopeesti (lue. alle 40v) pilalle. Peltiosista ei varmaan kauheesti oo jälellä, mut tekniikkaosat kiinnostaa aina. Tuollon 11.pv oisin illaks menossa treelle, ni sit aamupäivää vois hyödyntää...
   
 20. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  No nyt on äijillä asenne kohdallaan kun lähdetään Cadin lättistä hakemaan metallinpaljastimella!
   

Kerro tästä muillekin!