Kaikkea sitä autojen eteen tekeekin!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja makke, 1.6.2005.

  1. makke

    makke 1st gear

    Hetkonen, ymmärsin siis väärän lauantain. Nyt tulevana on ne kekkerit. En ole ihan sata varma olenko maisemissa 11. päivä, muistan et oli puhe jostain grillijuhlista Porissa jonne kutsuttu, pitää varmistaa.
    Mut jos noita Marttilan juttuja haluaa mennä etsimään, niin kyllä mä paikalle neuvon, se on ihan keskustan tuntumassa Hämeen Härkätien ja Paimionjoen välissä se apaja.
    Kaveri asuu siinä tien tois puolla, voisin hälle näyttää ne paikat tarkasti, niin voisit hänen luotaan käydä kysymässä mistä kohtia jokitörmää kannattaa alkaa kulkemaan. Ja toisaalta kaipa jostain netistä löytyy tarkka karttakin siitä kohdin, pitääkin katsella kuinka tarkka Keltaisten sivujen kartta on niiltä main.
     
  2. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Kyllähän tossa olis. Jos ottas makuupussin ja grillin ja makkaraa ja juotavaa, jos vaikka keikka venähtää parin päivän mittaseks? Pitäskö kysellä oisko täällä OD:lla muita argeologiasta kiinnostuneita?

    Aluks mäki tarkotin tota ensvkonloppua, mut toi 11. oli "varapäivä" Pitää hahmotella tässä vielä...

    Vielä tosta metallinpaljastimesta, ni se on hele*etin herkkä laite, ja just ku se "soittaa" joka metallin eri äänellä, joten rauta+alumiini+messinki=moottori 8)
     
  3. KUSTOM -53

    KUSTOM -53 1st gear

    Sen verran aihetta sivuten että kun kuljette maastossa ym. kiehtovissa mestoissa niin jos on näkynyt tai tulee vastaan Triumph Herald farmareiden aihioita tai varsinkin umpikylkipakut kiinnostaa niin heittäkää vihjettä. Kaikki harsotkin kiinnostaa. Jatkakaa samaan malliin !
     
  4. makke

    makke 1st gear

    Mun puolesta, mut mulla on sellanen tutina, että tuolloin mun tarvii olla seuralaisena siellä grillijuhlissa.

    Muuten ne kaks keski-suomen paikkaa on ihan mielenkiintoisia, voisin koittaa löytää jostain niitä valokuvia, pitää vaan skannata niitä.
    Täällä kuvia yhdestä paikasta jota tohon reissun varrelle ehdottelin (kuvasta 11 eteenpäin). http://personal.inet.fi/cool/makkesgara ... ia/g2.html
     
  5. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    No jos toi 11.pv ei Makkelle sovi, mut tässä ennenku hyttyset kuoriutuu. Sitä vois vaik jotenki kootusti kulkee täältä etelästä.

    Metsäautolöytö-topicissa sivulla 43 ehottelitki tollasta Car diggin' beer- partyä. Nyt ois sopiva ajnkohta!!!
     
  6. makke

    makke 1st gear

    Juu tää topicci pääsi vähän rönsyilemään tuosta Cadillacin koneen esiin kaivamisesta muuhunkin kaivamiseen metsäautolöytötopiccia viistäväksi. Mut lähes joka paikka jota ehdottelin on sellaisia, että kaivamaankin joutuisi, eli ei ole enää metsä- vaan maa-autoja! :lol:

    Näitä mun mainitsemia paikkoja ei kovin moni tiedä, varsinkaan sitä yhtä itikoiden täyttämää kuoppaa. Kyllä siellä varmaan pärjäisi jos olis kunnon myrkyt ja hyttyshuppu messissä, mut mä idiootti kävin siellä heinäkuussa pelkät shotsit jalassa! oli yhtä tuskaa seuraava yö ja viereisellä leirintäalueella sit piti mökäöljyllä turruttaa itsensä.
    Niin, siin olis leirintäalue vieressä jossa yöpyä jos oikein kaivuuintoa ilmaantuu. Metallinpaljastimella siellä tuskin mitään tekee, piippais vaan koko ajan!
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jonkun takapihalle tulee lauma jenkkiautoja harrastavaa sakkia, autojen, lapioiden, metallinpaljastimen, teltan, oluen ja grillin kanssa.
    Sitten Dillingerin metsästykseen maasta kaivetulla Cadillacilla.
    Varatkaa varmuuden vuoksi kesäloma tuohon reissuun.
    :rotfl: :rotfl: :rotfl:

    - VIN K -
     
  8. Noi on hienoja reissuja kun jonkun epämääräisen huhunperässä kiertelee maalaismaisemia ja toivoo löytävänsä jotain... no tossahan on selvästi jo aihettakin ,mutta on sitä epävarmempienkin vinkkien perässä juostu....

    Ja melkein aina on jotain löydetty!

    Kiva olis lähtee tollaseen reissuun mukaan mutta 11 päivä taitaa olla ne freak-racet tässä lähistöllä....

    Lykkyä tykö!
     
  9. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Nii. Tää topicci alkaa yhdistellä tapahtumakalenteria ja metsäautotopiccia.

    Mut kyllä se paljastin siinämielessä kätevä on, et sillä voi löytää jalometalleja, ettei tarvii jokaista naulaa kaivaa ylös.
     
  10. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Autoarkeologia on iloinen asia. :)

    Joskus etsittiin kanttiauton koria sorakuopasta jonne se oli kuulemma 60-luvulla melko ehjänä kuopattu. Meilläkin oli malminetsintävehje käytössä, sinäänsä hyvä laite. Teetti vaan hemmetisti hommia kun kaivettiin joka löydetty pellinpala ylös. Kaikenmaailman tynnyrinpaloja, hetekanromuja ja peltipurkkeja sun muuta sälää löytyi riittoisasti.

    Kyllä me lopulta jotain korinosia kuten tukirautoja ym löydettiinkin. Kokonaisena kuopattu kori olisi ollut keppi juttu, mutta myöhemmin kuultiin että sorakuoppaa oli jossain vaiheessa maisemoitu eli pintamaata oli siirrelty katepillarilla ja samalla kori oli levinnyt pitkin mäkiä.

    Jos mahdollista kannatta kysellä tarkkaa paikkaa, saattaa säästyä paljolta kaivamiselta. Onneksi isot osat kuten moottorit ja kokonaiset autot on helpompi löytää kuin pienet palaset.

    Malminetsintävehje taitaa olla tavallista metallinilmaisinta / "miinaharavaa" kätevämpi vehje jos maassa on paljon romua, se kun osaa paremmin kertoa paljonko tavaraa on pinnan alla.

    Onnea kaivauksille! :D
     
  11. makke

    makke 1st gear

    Nää kaikki mainitsemani on sikäli hyviä juttuja, että kaikki paikat tiedän ihan tarkkaan. Muissa olen käynyt, mutta tuolla Marttilan paikalla en ole kun päällä kävellyt, mutta tiedän alueen ihan varmasti.
    Se mistä tää lähti on toi Caddyn kone, mut se on jonkun hallin seinustalla muutaman metrin matkalla, kuulemma ei iso alue josta etsiä. Mut ei nyt viitsis salaojaakaan alkaa sen hallin seisustalle tekemään, siksi paljastin olis asiaa.
     
  12. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Niin siis ei varmaa 11. pv muutenkaa, ku kaikilla paitsi Jarilla on jotai tuolloin. Nopeemmin kaivaa, mitä enmmän lapioita. Pitää nyt vaan meidän metsäveljien päättää sopiva ajankohta. Toi Turku - Jyväskylä alue ois keskellä kaikkien tulla.


    Ja suurelle yleisölle tiedoksi: Ei sit kannata lähtee mukaan sellasen, joka on asenteella "minähän en kaiva, jos toi saa jotai arvokkaampaa, ku mä".

    Näissä kisoissa ei oo mitää onnistumistakuuta. :soosoo:

    Pysytään kuulolla!!
     
  13. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Lepakko lähtee Naantalista hyvin mielellään joku viikonloppu mukaan kaivuumieheksi ja vaikka bongausretkillekin sivuteitä ja peltojen laitoja koluamaan. Auto parempi syrjäteiden koluamisväline on pappamopo :D , herättää vähiten antipatioita, jos vaikka sattuu kiukkuisempi maajussi kohdalle. Ja pappiksella pääsee sinnekin, minne autolla ei enää ole asiaa. Metsälöytöjen puolelle menee nämä, mutta muistaaksen tuolla Länsi-Teiskon suunnalla oli muinoin -38 Ford ladon takana, en ole tosin nähnyt enää aikoihin. Kirkolla oli yhden talon pihalla vanha (60-l) DKW, kokonainen ja ehjän näköinen, tosin pitkään seissyt.

    Muutenkin potentiaalista seutua, vanhaa asutusta, autioituvaa maaseutua, pitkä matka mihinkään oikeille kaatopaikoille jne. Niin, sijainti jotain 30-40km Treelta pohjoiseen.

    Myös autiotalojen koluaminen on jännää hommaa, tosin usein ei ole tilaisuutta, talon kun pitäisi olla oikeasti hylätty että rehellinen ihminen viitsii mennä tonkimaan. 40-luvun lopun autolehtiä löytyi sentään pino kerran, ja Warren kansi, ja jotain mopon osia jne.
     
  14. makke

    makke 1st gear

    Tuolla Jyväskylä yläpuolla olevalla montulla saa tasan varmaan peuhata ihan rauhassa ilman että kukaan alkaa mussuttamaan yhtään mitään. Ja jos sen koko alueen käy läpi, niin aikaa tasan kuluu ja rutkasti.

    Tuo Marttilan paikka on vähän kiikun kaakun, siinä voi joku tulla ihmettelemään. Mut sanoo vaan, et etsii nuijasodan aikaisia juttuja tai Suomen vanhimman tien vierustalle jääneitä esineitä yms. Siinä vois kyselijä katsella pitkään kun sanois et ollaan museovirastosta kun vilkasee jannujen ulkomuotoa ja retkivarustusta! ;-)

    Toi mistä olikin noita kuvia jo, niin se on hiukan sellainen paikka et en tiedä mitä siitä sanois. Omistaja on todella erikoinen tapaus ja se mun tarvis vanhana tuttuna käydä ensin pehmittämässä. Ja ette usko kuinka paljon siellä on sitä tavaraa, muutaman sadan metrin mittainen tie vieruksiltaan röykkiöittän täynnä tavaraa ja autot sit niiden takana. Ne tienvierustan osakasat on sellaset 2-3 m leveitä ja korkeus joissain kohdin toista metriä.

    Se vanha purkamo on kans mielenkiintoinen kun siellä tallustelin, sinne päästään kyllä varmaan ihan sovinnolla mylläämään kun emännän kanssa sovittelee.

    Mut jos ja kun noihin paikkoihin porukalla mennään, niin osa on sit sellasia et niiden tarkasta sijainnista ei liikoja kaikille lauleta tai kohta kukaan ei saa yhtikäs mitään. Olen noiden tarkat paikat varjellu aika tarkkaan jo vuosia ja ei niistä nyttenkään parane sit mitään turistirysiä tehdä... eihän? En ole tietoa pantannut kateuttani, vaan ihan jotta niistä oikeesti joku joskus jotain saisikin.
    You got the point. :wink:
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jees jees. Se nyt on itestään selvää, et isäntä ite on paikalla, ku tonkimaan lähetään ja katellaan vähän, et ketä kaikkia mukana on. Niinku sanottu - ei sisäpiirin/kateuden takia vaan siks, et
    A: kaikki ei osaa käyttäytyy toisten ihmisten mailla ja
    B: myös termiitit lukevat OD:ta

    Enkä mä usko, et niistä löydöistä riitaa tulee. (paitsi, jos löytyy Lincolnin V12, tai McCulloh ahdin, tai... tai...) :rotfl: :rotfl:
     
  16. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    ..ja sit jos vielä muistais kirjautua, ni kaikki tietäs, et se on taas se pulsari, ku jorisee :odroll:
     
  17. makke

    makke 1st gear

    No ei tasan varmaan tuu riitaa, jos ees löytyykään mitään kunnollista. Mut poistin ton lausahdukseni tuosta lopusta, mut ehdit sen lainata.
    Poistin sen lopulta ihan turhana, koska tiedän ettei kukaan muu kuin mä hingu jonkun vanhan Vauxhallin osan perään kuin mä? :oops:
     
  18. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead


    Tämä on kyllä vierailun arvoinen kohde jos sillä suunnalla liikkuu. Ostakaa pois kaikki mitä irti saatte! Tuo vahvistettu on vielä todella lievästi sanottu... :rotfl:
     
  19. Sittana

    Sittana 1st gear

    Tuttua seutua tuo Länsi-Teisko minulle, kun asuu enemmän ja vähemmän tuttuja siellä suunnalla ja usein tulee itsekkin käytyä. Silmiin ei oo kyllä osunut mitään ihmeellistä. Mitä nyt jotain vanhoja volvoja ja täälläkin myynnissä oleva -75 Dartti :rotfl:

    Lähiseudulta kyllä tiedän yhden metsäauton... joku 30-40-luvun vehje ja etulokarissa muistaakseni lukee hawk... Hawk siinä siis 100% lukee mut en muista oliko juurikin etulokarissa.
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Kuulostaa mielenkiintoiselta kaverilta!
     

Kerro tästä muillekin!