kaivataan tietoa '67 GT Dartin vaiheista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ftms, 28.4.2004.

  1. ftms

    ftms Gearhead

    Yritän saada tietoa erään tietyn 1967 GT Dartin vaiheista.

    Auton valmistenumero on LP23D72223552
    Se on rekisteröity alunperin 28.4.67 - mustat kilvet BKE-89,
    muutoskatsastettu 27.5.83 (tuohon aikaan pakolliset wolfrace -vanteet lihavilla puolivyörenkailla...) ja poistunut myöhemmin '84 vuoden lopussa rekisteristä katsastamattomuuden takia.

    Auto on alunperin ollut 273 ja 4-vaihteinen manuaali, 71/4" pikkuperällä ja rummut joka nurkassa. Se on ollut ainakin´80 -luvun alussa Orimattilassa mistä se on sitten 1983 tullut Helsinkiin. Helsingissä autolla on ollut ainakin pari eri omistajaa 80 -luvun toisella puoliskolla.

    Autoon oli vaihdettu 83/4" lukkoperä 4" jaolla ja eteen vastaavasti 4-mäntäiset levyjarrut myöskin 4" jaolla ja siihe oli myös laitettu ohjaus- ja jarrutehostimet. Moottorina oli ´71 mallinen 360, jossa oli 340 -kannet, holley street dominator -imusarja ja muistaakseni 600 vacuumikaasari sekä peltisarjat ja tuplaputkisto. Auto oli koriltaankin hyvässä kunnossa, ja siinä oli mm. erittäin hyväkuntoinen (Grant -rattia lukuunottamatta) alkuperäissisusta.

    Onko auto vielä 15 vuoden jälkeen "katuauto" vai onko siitä mahdollisesti tehty kilpa-auto? Montako omistajaa mahtuu näihin 15 vuoteen? Onko mahdollisesti myytävänä ja voisiko sen kenties "entisöidä" tai palauttaa suhteellisen alkuperäiskuntoon?

    Kaikki tieto tämän auton liikkeistä vuoden1990 jälkeen on erittäin tervetullutta.
    Auttakaa löytämään ”ensirakkaus”...

    Janne Kollanus
    janne.kollanus@saunalahti.fi
    050 – 308 7865
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuolta voisi kysellä jos et ole vielä kokeillut 0100-7810 (AKE).
     
  3. ftms

    ftms Gearhead

    kiitos vihjeestä,
    AKE sta löytyy tietoa tästä autosta sen kilvistä poistoon asti. siitä eteenpäin ei mitään. lieneekö muutettu kilpakäyttöön tai purettu osiksi...?

    odotellaan jospa joku tunnistaisi ja ystävällisesti ilmoittelisi...
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    taitaa olla kyselty omistajaketju Hkiin asti ja sitten on myyty avoimella luovarilla tai on "luovari kadonnut enkä muista kelle myin"?
     
  5. Mercury_king

    Mercury_king Gearhead

    Naapurissa on tollane gt -67 dartti...
     
  6. ftms

    ftms Gearhead

    kaikki korinvaihtoautot kiinnostaa.
    tuohon aikaan 2 ovisia hardtoppeja ei
    kasvanut puissa ja hinnat oli sen mukaisia...

    4-ovisia a-bodyjä väliltä 67-75 taas oli enemmän
    kuin riittävästi. itsellänikin oli muutama.

    koska omalla valmistenumerollaan sitä ei ole
    rekisteröity uudelleen jää mahdollisuuksiksi
    joko kv, ei rekisteröity kilpa-auto, tai jossain tallissa kesken oleva projekti. varaosiksi purkamiseen en oikein usko koska hyvää koria on vaikea hyödyntää ilman numeroita...

    janne
     
  7. ftms

    ftms Gearhead

    muuten asiaa voisi kysellä viimeiseltä rekisteriin merkityltä omistajalta, joka oli tuolloin hyvä kaverini, mutta kun se ei enää kuulu tähän hiippakuntaan. (ts. rest in peace)

    nyt pitää vain yrittää löytää kaara tai joku joka tietäisi / omistaisi vehkeen taikka siitä olevia osia...
     

Kerro tästä muillekin!