Kalajoki 2018

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja vilma1, 26.11.2017.

  1. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Olin tänä vuonna katsomassa Kalajoen kisaa lauantaina. Oli kyllä huono kokemus. Autoluokat meni läpi nopeasti ja sitten katseltiin mopoja ja mottorikelkkoja. Kilpailijoiden kannalta varmaan hyvä kun sai ajaa paljon. Siis autoja vain oli liian vähän.
     
  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Totta, oli kyllä melkoinen Coitus Int. Ei vaan jaksa etelän miehet ajaa paikalle enkä usko, että asia muuttuisi vaikka rata olisi kuin hyvä. Ylämäki.
     
    JuhaKuu ja pinola tykkäävät tästä.
  3. kari6767

    kari6767 3rd gear

    Hyvin jaksaa ajaa joo,tosin 1 pysähdyksen takstiikalla kun pitää dösä tankata,huono homma et jäi pois,tuskin sen takia kandee kaikkia kisoja boikotoida. Tää etelä vs. Pohjoinen/muu suomi kaivelu on ihan turhanpäivästä nassutusta,kaikkihan täällä etelässä on tietenki paremmin.
     
    JuhaKuu tykkää tästä.
  4. pontso

    pontso Gearhead

    juu ymmärrän että kaveri joka lähtee utsjoelta kisoihin niin siihen kalajoelle on sen 800km ja alastaroon sen 1200 kun mulla ei kilpailijana tuu täältä melkeen eteläst kun 475 km kalajoelle ja 198 km alastaroon ja vielläkun liikutaan bussilla kalustonkaa niin menee aikaa ja ei voi vetää hurua ja tulla sit päivällä paikalle kun pitää olla ajoissa ja saada leiri valmiik . ikävää että kalajokea ei ajeta , oli semmoin niin kun kesälomaretki vaikkakin aina aikataulut oli kireet
     
  5. cuda69

    cuda69 Gearhead

    harmi,itekki tuli 20 vuotta käytyä SM kisoissa mekaanikkona ja omalla autollakin,Ja työ minkä esim Tähkäsen Mika teki,meni tavallaan hukkaan,Mutta onneksi meillä on paikalliset sudittelut muutaman kerran kesässä Kalajoella ja Pudiksella.
     
  6. MIAMIDRAGRACING

    MIAMIDRAGRACING 2nd gear

    Eikös tuo west coast aja Kalajoella kisan myös?
     
  7. cuda69

    cuda69 Gearhead

    Ajaa
     
  8. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Loppuhan tuonne "paikallistenkin" mielenkiinto verrattuna 1990 -luvun kulta-aikaan. Onneks muutama vanha setämies koittaa päästä takas radalle-
     
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Oottakaa vaan tää on vaan alkua 5 vuotta niin Motoparkissakaan ei enään ajeta mitään kun se on liian huono kiihdyttelyyn. Kaikki kisat siirtyy pysyvästi Alastaroon.
     
  10. pinola

    pinola Gearhead

    Toivottavasti muitakin suorituspaikkoja tulee. Itse pidän pienenä ihmeenä jos Motoparkin radanpinta kestää noinkin kauan.
     
    kari6767 tykkää tästä.
  11. 120ZZZ

    120ZZZ 3rd gear

    Pudasjärven osakilpailu poistui rutisemalla.
    Nyt Kalajoki pois.
    Seuraavaksi Motopark.
    Sitten Alastaro.
    Kaikki ajamaan Tierppiin.
    Pidin Pudasjärven kisasta,vaikka olikin jäätävä matka sinne,kotoa Pudasjärven portille 744km.
    Kalajoen rata ok,mutta vaikea. Muuten paikkana hieno.
     
  12. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Ite tullu kertaakaaan pudasjärvellä käytyä. Mut ei muuten suurta ongelmaa noista "kaukaisista" kisoista. Kyl ne kunnianhimottomilta etelänveteliltä aika luonnollisesti jää väliin.
     
  13. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Miksi kukaan olettaa,että Motoparkin rata kestää enää 5 vuotta,jos ja kun luvat riittää,radan pinta uudistettava,ei siinä paljon vaihtoehtoja ole.Jos FHRA aikoo kisoja järjestää,radoille on vuosien mittaan jotain tehtävä,ei ne pysy muuten ajokunnossa.
    Eiköhän ole halvempaa ja helpompaa uusia pinta,kuin tehdä uusi rata johonkin ja alkaa taas saatanalliset taistot luvista saada ajaa jotain.Enkä sano,että uusinnan maksaa Fyyra..tiedän,että ei helppo juttu saada rahoittaja ,mutta kaikki kivet käännettävä,vaikkapa sopivien kansanedustajien kautta EU-rahoittajana.
    Nyt varmaan tulee paskaset naurut,mutta asia ei ole ihan noin.Moneen aivan älyttömään hankkeeseen on rahat irronnu,kun on hyvät perustelut.
    Suomi kun on niin paska maa,ettei korpeen tehty moottorirata voi olla rauhassa ja toimia siihen tarkoitettuun käyttöön,vaan jonkun on aina päästävä asiasta valittamaan,vaikkapa varmuuden vuoksi.
    Jos nykyisiä ratoja ei ehosteta,vuosien päästä ollaan tasolla Räyskälä ja sitten se oli siinä.
     
  14. josu

    josu Gearhead

    Matopurkissa on vaihtunut omistaja ja sillä on kuulemma intoa hoitaa asioita uuteen nousuun. Ja se mummeli joka siellä on piipittänyt vuosia ja saanut hankaluuksia lupien suhteen aikaan kasvaa koiranputkea hautausmaalla.jos ei tilalle nouse uutta valittajaa niin tulevaisuus voisi olla parempi kuin vuosiin.
     
  15. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    En sit tiedä, mut voihan ollaet fyyralla on pari muutakin asiaa mietittävänään kuin pohtiminen erilaisten ratavaihtoehtojen vaihtoehtoja. En ainakaan itse näe sitä merkittävänä toimijana tällä hetkellä niissä asioissa. Mun on vaikee sanoa et mikä sen nousun aiheuttais, mikä olis asia joka "syvän vihan" etelän vetelien fyyraa kohtaan kääntäis. Kyl nois kyläkisoissa jengiä riittää eikä se väestöpotentiaali oo siellä sen suurempi kuin paikoissa jos fyyra noita järjestää. Jokin siinä erottaa, mut mikä?
     
    pinola tykkää tästä.
  16. Aslak

    Aslak Gearhead

    Ainakin ilmailupuolella syy mielenkiinnon vähentymiseen Kalajoen lentopaikalla on kuulemma älyttömästi nousseet maksut, onhan se kiva että rakensivat ison hallin kentän viereen mutta kun kentän käyttökin on nykyään pirun kallista, tarttit hallia eli et..
     
  17. Jeemu1

    Jeemu1 1st gear

    Mitäs se kentän vuokra sit makso ennen ja nyt?
     
  18. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Pohjois-Suomeen sais vaikka nykyään oman sarjan radoilla Ranua-Pudis-Kalajoki. Kalustoa on, ajajia ei. Syystä tai toisesta. Alamäki.
     
    JuhaKuu tykkää tästä.
  19. JuhaKuu

    JuhaKuu Gearhead

    Samaa ongelmaa tuntuu olevan Ruotsissa, ei piteåssa enään ruuhkaa ole, ei jokamiehen päivinä eikä midnight sunissa kuten 10v sitten.

    Jonku reippaan häätyisi laittaa pohjoisen-cup pystöön, olis mahdollisuuttaa ajaa sitä No-preppiä kumit soikeena. Toki sillä edellytyksellä että saadaan autoja radalle. Tälläkin talousalueella niitä olis jokunen.
     
  20. MIAMIDRAGRACING

    MIAMIDRAGRACING 2nd gear

    Eikös sinne vois oman Black listan perustaa ja sit haastais nuo etelän urhot?
     
    Pate-68 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!